Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1987r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1987r.

Liczba ocen: 8

Średnia ocena:

7.25/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.76/9.90 8.00
trasa 7.00/8.15 5.50
cykl mieszany 7.80/8.65 6.50

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

8/10


kupiony został dla małżonki aby nabrała pewności i praktyki za kierownicą na okres około roku, a okazał się samochodem tak bezawaryjnym i oszczędnym że dopiero po 5-ciu latach z oporami się z nim rozsaliśmy
Opinia o układzie napędowym:
byłem pod wrażeniem jak ten wiekowy staruszek żwawo przyspieszał
Opinia o komforcie:
trochę twardy ,ale przy obciążeniu około 300kg było dobrze , jak na samochód lat 80-siątych
Opinia o nadwoziu:
największym zaskoczeniem była trwałość karoseri tego 22-dwu letniego golfa ,robiono w tamtych latach naprawdę trwałe nadwozia
Opinia o układzie jezdnym:
golf był bez wspomagania i przy parkowaniu kobieta miałaby mały problem ,ale podczas jazdy prowadził się lekko.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o nadwoziu:
Fatalne wykonanie np klamek - bardzo awaryjne. Dotyczy przede wszystkim klamek nieoryginalnych produkowanych obecnie.
Opinia o układzie jezdnym:
Poślizgi przy hamowaniu, zawieszenie raczej twarde i dobija.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
bk,
Opinia o komforcie:
bk
Opinia o nadwoziu:
bk
Opinia o układzie jezdnym:
jest taki stary, jak mój syn,ale w miarę dobrze się prowadzi jak on
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Jak na ten wiek autka to sprawuje sie bardzo dobrze, nie narzekam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Wiadomo, twarde, mocne i wytrwałe zawieszenie.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 4
Raczej tak 37.50% głosów 3
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 12.50% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
6.9/10
Układ kierowniczy
6.5/10
Hamulce
6.4/10
Parkowanie
6.0/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.3/10
Resorowanie z obciążeniem
5.9/10
Fotele przednie
6.8/10
Fotele tylne
6.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
5.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.4/10
Przestrzeń z tyłu
6.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.4/10
Bagażnik
7.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.6/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
6.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
6.4/10
Widoczność w lusterkach
4.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.6/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
6.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 5
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978