Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1993r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1993r.

Liczba ocen: 57

Średnia ocena:

8.04/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.28/10.77 6.13
trasa 6.16/8.01 5.33
cykl mieszany 7.23/9.60 5.57

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

10/10


Ekonomiczny, tani w utrzymaniu, Wytrzymały, Karoseria podatna na korozję (wymaga uwagi)
Opinia o układzie napędowym:
Jednostka napędowa jest w miarę niezawodna i świetnie znosi LPG. Bądźmy szczerzy: aby zaznać ekstremalnych wrażeń z jazdy i poczuć prędkość potrzebujemy silnika 1,8DOHC albo VR6. W końcu mk3 waży ponad tonę
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest dosyć miękkie i komfortowo jedziemy w dwie lub trzy osoby. Komplet na pokładzie powoduje pojawienie się charakterystycznych stuków.
Opinia o nadwoziu:
We wnętrzu upakowałem rozbudowany system audio i nawigację GPS. Sam mam prawie 190cm wzrostu i jest mi bardzo dobrze. Deska rozdzielcza mojego samochodu jest fabrycznie granatowa, tak jak i cała karoseria, welurowa tapicerka mimo 15 lat i 216 tysięcy kilometrów przebiegu wygląda tak jakbym sa...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko było od początku bardzo zadbane, wiec moze z tąd moje dobre opinie o nim. Wspomaganie jest mocne, ale na tyle, że pozwala czuć drogę. Dopilnowane hamulce i dobre są w stanie zatrzymać pojazd w każdych warunkach
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


BARDZO DOBRE AUTKO DLA KAZDE KTO NIE SZUKA SKARBONKI,A AUTA NA LATA BEZ WKłADU FIANSOWEGO. SWIETNIE SIE PREZENTUJE. KOMFORTOWY. JEDYN SłOWEM WPANIAłE AUTO ZA NIE DUZE PIENIADZE. NAPRAWDE POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
ELASTYCZNOSć SILNIKA JEST ZDUMIEWAJACA, MIMO ZE AUTKO MA SWOJE LATA I PRZEBIEG. SILNICZEK PRACUJE WSPANIALE NAWET PODZCAS MROZU, NIE KLEKOCZE. MIMO 75KM Z 1.8L TO I TAK ZBIERA SIE WSPANIALE, DUZO SZYBSZY OD FORDóW 1.8 115KM.
Opinia o komforcie:
ZAWISZENIE JEST IDELANIE DOSTROJONE DO JAZY SAMMEU JAK RóWNIEZ W 5 OSóB. NIGDY NIE DOBIJA NA NIERóWNOSCIACH. CHYBA ZE JEST ZAłADOWANY MA MAXA TO WTEDY KAżDE AUTKO DOBIJE. WYCISZENIE WNETZRA ZNAKOMITE FOTELE BARDZO WYGODNE NAWET NA KILKA TYS KM.
Opinia o nadwoziu:
MIMO 3 DRZWIOWEGO NADWOZIA MIEJSA W SRODU JEST BARDZO DUZO , ZARóWNO Z PRZODU JAK I Z TYLU.SCHOWKóW JEST JEST BARDZO DUZO CO W DUZYM STOPNIU POPRAWIA ARANZACJE WNETZRA. JAKOść MATERIAłóW OCENIAM NA WSPANIAłY NIC NIE TRZESZCZY NIE PUKA NIE STUKA, STO RAZY LEPSZY OD GOLFA4. ZABESPIECZENIE KARO...
Opinia o układzie jezdnym:
IDEALNIE TRZYMA SIE NAWIERZCHNI, PROWADZI SIE WSPANIALE. HAMULCE JAK ZLETA. WIDOCZNOSć PODZCAS PARKWOANIA WYSMIENITA. WSPOMAGANIE DZIAłA SUPER.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


DOBRA NIEMIECKA ROBOTA
Opinia o układzie napędowym:
elastyczność silnika jest wystarczająca przy umiejętnym wykorzystaniu mocy zapewnia przyzwojtą dynamikę jazdy i dobre osiągi przyspieszenia ,przy 184000tyś przebiegu silnik pracuje bez problemów.Jeśli chodzi klekotanie diesla to mają to silniki , które są zle ustawione lub coś jest nie...
Opinia o komforcie:
resorowanie bez obciążenia jest dobre jak i z kompletem pasarzerów chyba że ktoś przesadzi , fotele przednie ok,wyciszenie w granicach przyzwojtości - nie jest żle.
Opinia o nadwoziu:
przestrzeni z przodu jest w miarę dużo nawet wysoka osoba siedzi wygodnie,bagarznik jak na tę wielkość auta jest duży.Jakość materiałów wykończeniowych jest do akceptacji.karoseria jak na ten model jest nowoczesna .
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się bardzo dobrze jest stabilne układ kierowniczy działa bez zarzutu,z ukladem hamulcowym nie było żadnych problemów.Ogólnie mówiąc auto jest "twarde"jak-wszystkie niemieckie myślę ,że na nasze drogi jest OK.Ogólnie zawieszenie nie do zdarcia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


dobry samochod w przystepnej cenie.duza dostepnosc czesci zamiennych.Malo awaryjny .
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo elastyczny , nie trzeba czesto zmieniac biegow Bez problemu mozna jechac na 5 biegu od 50 km/h do 180 km/h.nie jest to auto sportowe ale bez problemy mozna wyprzedzac inne samochody .
Opinia o komforcie:
Nie jest to auto komfortowe ale bez problemu mozna nim przejechac kilkaset kilometrow nie odczuwajac zmenczenia.Jest dosc dobrze wyciszony nawet przy predkosci ponad 120k/h nie jest glosno w srodku.
Opinia o nadwoziu:
Wystarczajaco duzo miejsca zprzodu nawet dla wysokich pasazerow. Duzo wiecej miejsca niz nawet w nowszych samochodach takich ja OPEL ASTRA 2 lub innych modelach.Bardzo dobra jakosc materialow jak i ogolna ergonomia.
Opinia o układzie jezdnym:
dobrze trzyma sie drogi zarowno na prostej jak i na zakretach
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik elastyczny - na 5 jedzie od 50 do 150 - wiecej mi sie nie udało. Skrzynia biegów - 2 czasami lubi zgrzytnąć no i wsteczny strasznie hałaśliwy i ciężki do wrzucenia. Przyspieszenie mimo 90KM nie jest oszałamiające.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest wystarczający. Fotel nie zbyt wygodny z przodu z tyłu kanapa wmiare poprawna. Co do wyciszenia to jest ok.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń jest wystarczająca i z przodu i z tyłu. Bagażnik tez spory. Jakość materiałów dobra. karoseria niestety rdzewieją nadkola i podłoga - i odrobine drzwi przy uszczelkach.
Opinia o układzie jezdnym:
Generalnie dobrze, ale źle ustawione wspomaganie i ciągnie kierownicą w prawo - co na długiej trasie zaczyna byc uciążliwe. Hamulce - miekki pedał i skuteczność raczej kiepska mimo ABSu. Parkowanie bardzo dobrze ze wzgledu na rozmiary.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 12


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 61.40% głosów 35
Raczej tak 31.58% głosów 18
Trudno powiedzieć 5.26% głosów 3
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 1.75% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
7.9/10
Parkowanie
8.8/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.2/10
Przyspieszenie 0-100km
6.8/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
7.7/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.8/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
7.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
7.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.2/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 14
Komfort jazdy 10
Spalanie 6
Układ jezdny 3
Inne 3
Nadwozie 2
Wnętrze 2
Napęd 2
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 18
Inne 5
Spalanie 3
Komfort jazdy 3
Wentylacja i ogrzewanie 3
Awaryjność 3
Układ jezdny 2
Napęd 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotrek

liczba głosów: 95

Volkswagen Golf GL 1600 ABU 75KM 1993r. hatchback

Ocena ogólna
Ekonomiczny, tani w utrzymaniu, Wytrzymały, Karoseria podatna na korozję (wymaga uwagi)

Układ napędowy
Jednostka napędowa jest w miarę niezawodna i świetnie znosi LPG. Bądźmy szczerzy: aby zaznać ekstremalnych wrażeń z jazdy i poczuć prędkość potrzebujemy silnika 1,8DOHC albo VR6. W końcu mk3 waży ponad tonę

Widoczność
Dla mnie rewelacją jest panoramiczne lewe lusterko eliminujące martwą strefę. Małym utrudnieniem mogą być masywne słupki tylne, ale lusterka eliminują ten problem.

Komfort
Zawieszenie jest dosyć miękkie i komfortowo jedziemy w dwie lub trzy osoby. Komplet na pokładzie powoduje pojawienie się charakterystycznych stuków.

Nadwozie
We wnętrzu upakowałem rozbudowany system audio i nawigację GPS. Sam mam prawie 190cm wzrostu i jest mi bardzo dobrze. Deska rozdzielcza mojego samochodu jest fabrycznie granatowa, tak jak i cała karoseria, welurowa tapicerka mimo 15 lat i 216 tysięcy kilometrów przebiegu wygląda tak jakbym samochód kupił w salonie, natomiast bagażnik w zupełności wystarczy na rodzinne zakupy

Układ jezdny
Autko było od początku bardzo zadbane, wiec moze z tąd moje dobre opinie o nim. Wspomaganie jest mocne, ale na tyle, że pozwala czuć drogę. Dopilnowane hamulce i dobre są w stanie zatrzymać pojazd w każdych warunkach

Wentylacja i ogrzewanie
W porównaniu z mk2 trójeczka wypada trochę gorzej, ale za to tutaj możemy zamknąć dopływ powietrza do kabiny, co szczególnie przydaje się na wsi.

Elektryka/elektronika
jeśli nigdzie nie włożymy łapek niepotrzebnie, to wszystko będzie w porządku

Pełna opinia o Volkswagen Golf GL 1600 ABU 75KM 1993r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978