Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1997r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1997r.

Liczba ocen: 45

Średnia ocena:

7.98/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.33/10.41 6.20
trasa 6.81/8.34 4.96
cykl mieszany 7.43/9.17 5.48

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje bardzo równo i cicho. Bardzo dynamiczne i szybkie autko zaskakująco szybko nabiera pędkości,skrzynia wspólgra z silnikiem i nie wymaga częstej zmiany biegów.
Opinia o komforcie:
Jak na VW dośc miekkie zawieszenie, mało odczuwalne są nierówności. Cichy samochodzik w środku praktycznie nie słycha silnika.
Opinia o nadwoziu:
Jak na małe auto miejsca jest wystarczająco dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Mankamentem jest bardzo mała trwałośc gumowych rączek w dzrzwiach przednich, bardzo szybko się zużywają ale to podobno mankament wszystkich VW. Myślę,że karoseria dośc dobrze zabezpieczona przed korozją....
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo fajnie trzyma się drogi,krótki samochód więc z parkowaniem nie ma problemu. Zawieszenie dośc miękkie, wspomaganie bardzo dobre.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje bardzo równo i cicho. Bardzo dynamiczne i szybkie autko zaskakująco szybko nabiera pędkości,skrzynia wspólgra z silnikiem i nie wymaga częstej zmiany biegów.
Opinia o komforcie:
Jak na VW dośc miekkie zawieszenie, mało odczuwalne są nierówności. Cichy samochodzik w środku praktycznie nie słycha silnika.
Opinia o nadwoziu:
Jak na małe auto miejsca jest wystarczająco dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Mankamentem jest bardzo mała trwałośc gumowych rączek w dzrzwiach przednich, bardzo szybko się zużywają ale to podobno mankament wszystkich VW. Myślę,że karoseria dośc dobrze zabezpieczona przed korozją....
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo fajnie trzyma się drogi,krótki samochód więc z parkowaniem nie ma problemu. Zawieszenie dośc miękkie, wspomaganie bardzo dobre.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


doskonały "pracownik",ekonomiczny,ale trochę za głośny,mała cena,niskie koszty utrzymania,po prostu vw golf .POLECAM.
Opinia o układzie napędowym:
nie sprawdziłem przyspieszenia stoperem ,poprzednie autko to golf kombi III,z 90konnym diesle,110km to rakieta,bardzo wytrzymały silnik,bardzo dobry "robotnik",dynamiczny,z małym apetytem(ok.5,2l w trasie,miasto ok.7l)
Opinia o komforcie:
to silny samochód i mimo niezłego wyposażenia to w porównaniu do np.mondeo to "sparta"
Opinia o nadwoziu:
dużo miejsca dla pasażerów,wygodne fotele(nie jest to voyager ale kilkanaście godzi za kółkiem da się wytrzymać),wersja variant posiada dużą przestrzeń o niezłych możliwościach
Opinia o układzie jezdnym:
autko bardzo dobre do prowadzenia,średni układ hamulcowy,bardzo dobra widoczność,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


oczywiscie kazde auto ma jakies ale, w moim modelu czesto psuja sie zamki w drzwiach to jest wada golfa 4, no i takzwana niezawodnosc w golfach konczy sie do roku produkcji 2001 bo juz od 2002 samochody te maja wiecej wad i szybciej sie psuja drizsze czesci jaak naprzyklad sprzeglo, glowice czy tez ...
Opinia o układzie napędowym:
no co tu duzo mowic to niejest samochod wyscigowy ma tylko 101 koni tak wiec duzo niemozemy od niego wymagac ale w swojej klasie radzi sobie nienajgorzej inne marki juz nieraz wdychaly spaliny mojego golfika ;)
Opinia o komforcie:
to auto jest dla osob solo albo dla parki z maksymalna iloscia dzieci "1" ;) jest to maly pojazd no moze troszke wiekszy :)
Opinia o układzie jezdnym:
niemam powodow do narzekan auto prowadzi sie bardzo dobrze jak na tego klase samochody :)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Wymieniłem całość bo po co marnować czas na przód jak za rok trzeba by było wymieniać tył. To samo z hamulcami wymieniłem wszystko. teraz wiem że przez najbliższe lata użytkowania nic mnie nie zaskoczy. Rozrząd zaraz po zakupie.
Opinia o układzie napędowym:
czasami potrzeba mocniej wcisnąć, a moje autko reaguje na nacisk pedała po paru sekundach.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 30
Raczej tak 20.00% głosów 9
Trudno powiedzieć 6.67% głosów 3
Raczej nie 6.67% głosów 3
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.2/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.7/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.1/10
Przestrzeń z tyłu
7.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.9/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
7.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.2/10
Elektronika
6.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.9/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 11
Spalanie 7
Komfort jazdy 6
Układ jezdny 2
Napęd 2
Inne 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Nadwozie 5
Awaryjność 3
Inne 3
Napęd 2
Spalanie 1
Wnętrze 1
Widoczność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 30

Volkswagen Golf IV comfortline 1600 100KM 1997r. hatchback

Układ napędowy
Silnik pracuje bardzo równo i cicho. Bardzo dynamiczne i szybkie autko zaskakująco szybko nabiera pędkości,skrzynia wspólgra z silnikiem i nie wymaga częstej zmiany biegów.

Widoczność
Mimo z pozoru mniejszego lusterka lewego widocznośc jest bardzo dobra.

Komfort
Jak na VW dośc miekkie zawieszenie, mało odczuwalne są nierówności. Cichy samochodzik w środku praktycznie nie słycha silnika.

Nadwozie
Jak na małe auto miejsca jest wystarczająco dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Mankamentem jest bardzo mała trwałośc gumowych rączek w dzrzwiach przednich, bardzo szybko się zużywają ale to podobno mankament wszystkich VW. Myślę,że karoseria dośc dobrze zabezpieczona przed korozją. Tylne fotele bardzo łatwo się składa nawet kobiety nie mają z tym problemu. Bardzo fajnym i efektownym rozwiązaniem jest niebieskie podświetlenie zegarów, dzięki czemu są one bardzo dobrze widoczne.Przełaczniki są dobrze rozmieszczone.

Układ jezdny
Bardzo fajnie trzyma się drogi,krótki samochód więc z parkowaniem nie ma problemu. Zawieszenie dośc miękkie, wspomaganie bardzo dobre.

Pełna opinia o Volkswagen Golf IV comfortline 1600 100KM 1997r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978