Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1999r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1999r.

Liczba ocen: 41

Średnia ocena:

8.12/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.13/12.00 6.48
trasa 6.72/10.50 4.95
cykl mieszany 7.85/11.00 5.62

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


Polecam ten model z tym silnikiem wszystkim użytkownikom
Opinia o układzie napędowym:
jak na diesla dosyć elastyczny, przy 60 na godzinę można wrzucić 5 bieg i rozpędzi się nawet pod górkę, silnik twardy i bezawaryjny jeśli jeździmy na normalnym paliwie a nie chrzczonym :)
Opinia o komforcie:
z tyłu może nie jest za wiele miejsca, ale wiadomo że to auto średniej wielkości, Wyciszenie ok, silnik słychać głośniej dopiero powyżej 160 km/ godz, myślę że na diesla to wynik ok.
Opinia o nadwoziu:
obsługa wnętrza intuicyjna, bardzo łatwa i wygodna, karoseria nie rdzewieje nawet po 11 latach użytkowania
Opinia o układzie jezdnym:
autko łatwe w użytkowaniu, wspomaganie kierownicy bardzo dobre i precyzyjny cały układ kierowniczy, zawieszenie trochę twarde ale za to bezawaryjne i nie wynosi z zakrętów, hamulce brzytwa nawet po dużym przebiegu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Ładny, zgrabny samochód - z bardzo dobrym silnikiem. Dobrze zachowuje karoserię po latach (aczkolwiek nie jest tak super jak wielu miłośników tej marki głosi). Generalnie reszta jest żenująca, szczególnie wykończenia plastikowe (przełączniki, światełka wnętrz itp.), a w szczególnoś...
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów to jakieś średniowiecze. Miałem wcześniej Mazdę, a każdy kto miał wcześniej japoński samochód, doskonale wie co mam na myśli :)
Opinia o komforcie:
Fotele - jak w każdym niemieckim samochodzie - żenada: jak na drewnianej ławce się siedzi.
Opinia o nadwoziu:
Trzeszczy wnętrze - w silnym mrozie plastiki wręcz denerwująco piszczą. Z tyłu siedzenie raczej dla młodzieży szkolnej - dla dorosłych jest za ciasno.
Opinia o układzie jezdnym:
Właściwie nie ma się czego czepiać, aczkolwiek potrafi czasami szarpnąć przy "normalnym, spokojnym" hamowaniu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Doskonala jednostka do modyfikacji, ale juz za maly troszke:)
Opinia o układzie napędowym:
W trasie w sumie daje rade, jednak po miescie oporny, trzeba krecic w obroty, mowie o benzynie, na Gazie nie ma jazdy i niedlugo zostanie wymontowany
Opinia o komforcie:
Zmienione zawieszenie daje rade, fotele mam recaro najglebsze wiec tutaj to poezja i na dalekie trasy tez, z tylu jakos tak oparcie moglo by byc bardziej polozone, prosto sie siedzi
Opinia o nadwoziu:
Z przodu OK z tylu w sumie tez, przedenie fotele dobrze sie skladaja w wersji 3d, jednak to nie to samo co wsiadac normalnie, nieszczesliwe plastiki obskrobane
Opinia o układzie jezdnym:
Seryjne zawieszenie zmienilem na twardsze i nizsze H&R, trzyma sie calkiem niezle ale brak komfortu, duzy promien zawracania, hamulce moglyby byc lepsze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


na 100 tyś km które zrobiłem w ciągu 1,5 roku dwa razy wymienielem pompę wody - wada wrodzona - lub nieuczciwość mechanika!!!
Opinia o układzie napędowym:
115KM pozwala rozpędzić mojego golfa tylko do około 205km/h ale za to przy wyprzedaniu nie boję się że nie zdąże - Astra 1.8 którą jeżdziłem miała dużo gorsze wyniki przy wyprzedaniu.
Opinia o układzie jezdnym:
Przy oponach 215/45 R17 auto trzyma się drogi jak przyklejone - podstawa to dobre amortyzatory - przy wybujanych auto strasznie pływa ponieważ ma bardzo miekkie zawieszenie. Generalnie prowadzi się duzo lepiej niż np. Opel Astra ( moje poprzednie auto )
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Polecam to autko choć nie jestem fanem marki:) Jestem pewien, że można nim przejechać z milion km bez większych usterek.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik i skrzynia biegów są rewelacyjne, jedyne co brakuje to trochę mocy przy rozwijaniu większych prędkości.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto trzyma się drogi jak przyklejone, zapewne toz asługa sportowego zawieszenia jednak znacznie zmniejsza to komfort jazdy. Hamulce sprawują się dobrze jednak potrafią zbyt gwałtownie się zakleszczyć co powoduje szarpnięcie.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 63.41% głosów 26
Raczej tak 17.07% głosów 7
Trudno powiedzieć 12.20% głosów 5
Raczej nie 4.88% głosów 2
Nie 2.44% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.7/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
7.9/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.7/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.6/10
Resorowanie z obciążeniem
7.3/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.2/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.9/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.9/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 11
Komfort jazdy 8
Spalanie 7
Układ jezdny 3
Napęd 1
Nic 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 12
Wnętrze 3
Inne 3
Spalanie 3
Komfort jazdy 2
Napęd 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Awaryjność 2
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Paweł

liczba głosów: 25

Volkswagen Golf 1900 90KM 1999r. hatchback

Ocena ogólna
Polecam ten model z tym silnikiem wszystkim użytkownikom

Układ napędowy
jak na diesla dosyć elastyczny, przy 60 na godzinę można wrzucić 5 bieg i rozpędzi się nawet pod górkę, silnik twardy i bezawaryjny jeśli jeździmy na normalnym paliwie a nie chrzczonym :)

Widoczność
widoczność ok, lusterko prawe mogło by być tej samej wielkości co lewe tak jak w skodzie oktawii

Komfort
z tyłu może nie jest za wiele miejsca, ale wiadomo że to auto średniej wielkości, Wyciszenie ok, silnik słychać głośniej dopiero powyżej 160 km/ godz, myślę że na diesla to wynik ok.

Nadwozie
obsługa wnętrza intuicyjna, bardzo łatwa i wygodna, karoseria nie rdzewieje nawet po 11 latach użytkowania

Układ jezdny
autko łatwe w użytkowaniu, wspomaganie kierownicy bardzo dobre i precyzyjny cały układ kierowniczy, zawieszenie trochę twarde ale za to bezawaryjne i nie wynosi z zakrętów, hamulce brzytwa nawet po dużym przebiegu

Naprawy
W przypadku aut z drugiej ręki stan licznika zawsze stoi pod znakiem zapytania, więc podane przeze mnie 200000 może być wynikiem zafauszowanym , a przebieg może być większy dosyć sporo. Części do tego auta jest zawsze pod dostatkiem i nie należą do drogich

Wentylacja i ogrzewanie
nawiewy, chłodzenie i klimatyzacja bardzo dobre. Jeśli chodzi o ogrzewanie to zimą gdy jeździmy wolniej ( ślisko )rozgrzewa się powoli. Przy prędkości 60 km/h i temp -15 szyba przednia rozmarznie całkowicie po około 15 kilometrach. Gdy jeździ się normalnie ogrzewanie jest ok.

Elektryka/elektronika
przy przebiegu 200 000 nie miałem jeszcze problemu z elektryką

Pełna opinia o Volkswagen Golf 1900 90KM 1999r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978