Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 2001r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

2001r.

Liczba ocen: 29

Średnia ocena:

8.48/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.58/9.00 5.88
trasa 6.29/7.75 4.70
cykl mieszany 6.98/8.50 5.23

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo dobry samochód, warty swojej ceny. Nie ma konkurencji w swojej klasie.
Opinia o układzie napędowym:
Super silnik. Świetny moment obr., silnik ciągnie od 2tyś obr., nie trzeba go kręcić do 6tyś tak jak benzynowe jednostki. Biegi wchodzą bez problemu.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie twardsze od samochodów które miałem wcześniej (Opel Astra, Skoda Felicja, Fiat Brava, Reno Kangu). Wg mnie bardzo dobry kompromis między komfortem a prowadzeniem. Fotele przednie wygodne, gorzej z tyłem, jak dla mnie trochę zbyt pionowo jest tylna kanapa. Wyciszenie ok - przy prę...
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu nie wygodnie mi się siedzi. Bagażnik pojemny jak na tą klasę. Ergonomia idealna, wszystko na swoim miejscu. Jakość wykonania wysoka, choć trochę łatwo się rysuje materiał z którego wykonana jest deska rozdzielcza. Karoseria bdb. ocynk, zero korozji.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie twardsze od samochodów które miałem wcześniej (Opel Astra, Skoda Felicja, Fiat Brava, Reno Kangu) ale za to prowadzenie samochodu jest świetne, zakręty pokonuje się bardzo pewnie, bez nadmiernych przechyłów nadwozia. Precyzyjny układu kierowniczy. Wg mnie bardzo dobry kompromis...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo dobry samochód, warty swojej ceny. Nie ma konkurencji w swojej klasie.
Opinia o układzie napędowym:
Super silnik. Świetny moment obr., silnik ciągnie od 2tyś obr., nie trzeba go kręcić do 6tyś tak jak benzynowe jednostki. Biegi wchodzą bez problemu.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie twardsze od samochodów które miałem wcześniej (Opel Astra, Skoda Felicja, Fiat Brava, Reno Kangu). Wg mnie bardzo dobry kompromis między komfortem a prowadzeniem. Fotele przednie wygodne, gorzej z tyłem, jak dla mnie trochę zbyt pionowo jest tylna kanapa. Wyciszenie ok - przy prę...
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu nie wygodnie mi się siedzi. Bagażnik pojemny jak na tą klasę. Ergonomia idealna, wszystko na swoim miejscu. Jakość wykonania wysoka, choć trochę łatwo się rysuje materiał z którego wykonana jest deska rozdzielcza. Karoseria bdb. ocynk, zero korozji.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie twardsze od samochodów które miałem wcześniej (Opel Astra, Skoda Felicja, Fiat Brava, Reno Kangu) ale za to prowadzenie samochodu jest świetne, zakręty pokonuje się bardzo pewnie, bez nadmiernych przechyłów nadwozia. Precyzyjny układu kierowniczy. Wg mnie bardzo dobry kompromis...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód zwinny, przestronny, wygodny, mało awaryjny i przy odrobinie szczęścia bogato wyposażony. Łatwy w przeróbkach :) Sam wymieniłem FIS 1/2 na Full FIS i manualną klimę na Climatronic ;)
Opinia o układzie napędowym:
1.6 105KM to w sumie jest minimum dla takiego ciężkiego samochodu. Przyśpiesza całkiem nieźle, ale jeżdżąc Golfem 1.8T stwierdziłem, że ten silnik jest do jazdy po mieście, a nie do wyścigów.
Opinia o komforcie:
Samochód jak na swoją klasę dość wygodny.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu bardzo przestronnie, gorzej z tyłu. Bagażnik pojemny i mądrze zbudowany dzięki czemu wkłada się do niego rzeczy z wielką łatwością!
Opinia o układzie jezdnym:
Golf to dość spore auto, lecz prowadzi się całkiem nieźle. Promień skrętu dość duży więc stosunkowo łatwo się go parkuje.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

4/10


Nie wiem jak inne sztuki ale moj byl fatalny, nie pamietam wszystkiego co w nim robilem ale bylo tago sporo, glowna przyczyna bylo mocne wyeksploatowanie auta przez poprzedniego wlasciciela i przekrecony licznik, jedyna zaleta tego auta to silnik, poza nim auto mialo same wady.
Opinia o układzie napędowym:
Na 5 biegu mozna jechac 60km/h i wmiare dynamicznie przyspieszyc, spalanie na trasie przy spokojnej jezdzie okolo 4,3, zuto sprzedalem wiec juz nie zdazylem ale w moim egzemplazu byla do wymiany skrzynia biegow, prawdopodobnie hak zamontowany w aucie byl czesto uzywany.
Opinia o nadwoziu:
wnetrze wykonane z tandetnej jakosci plastikow, ktore trzeszcza na kazdej nierownosci.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Bardzo fajny samochód i przede wszystkim niezawodny. niemiecka precyzja wykonania.Piekna deska rozdzielcza. Polecam wszystkim.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobra dynamika i łądna praca silnika
Opinia o komforcie:
Tutaj mały minus. mianowicie niezwykle mało miejsca tylu dla pasazerów. Chcac wygodnie jechac z przodu (dla tych którzy lubią pewną odleglosc od kierownicy)pasażerowie z tylu mogą narzekac. dla 4 osób auto w sam raz.w 5 juz mniej wygodnie. ale nie traci na komforcie prowadzenia.
Opinia o nadwoziu:
z miejscem jak wyzej.
Opinia o układzie jezdnym:
Naprawde świetnie sie prowadzi
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 62.07% głosów 18
Raczej tak 34.48% głosów 10
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 3.45% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.2/10
Elektronika
5.9/10
Naprawy
Niezawodność
5.2/10
Koszty napraw
4.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 5
Spalanie 5
Komfort jazdy 4
Napęd 3
Inne 2
Układ jezdny 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Awaryjność 3
Napęd 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Układ jezdny 2
Widoczność 2
Spalanie 2
Nadwozie 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Driver

liczba głosów: 34

Volkswagen Golf Edition 1900 TDI 101KM 2001r. hatchback

Ocena ogólna
Bardzo dobry samochód, warty swojej ceny. Nie ma konkurencji w swojej klasie.

Układ napędowy
Super silnik. Świetny moment obr., silnik ciągnie od 2tyś obr., nie trzeba go kręcić do 6tyś tak jak benzynowe jednostki. Biegi wchodzą bez problemu.

Widoczność
Małe prawe lusterko

Komfort
Zawieszenie twardsze od samochodów które miałem wcześniej (Opel Astra, Skoda Felicja, Fiat Brava, Reno Kangu). Wg mnie bardzo dobry kompromis między komfortem a prowadzeniem. Fotele przednie wygodne, gorzej z tyłem, jak dla mnie trochę zbyt pionowo jest tylna kanapa. Wyciszenie ok - przy prędkościach 140km/h można spokojnie rozmawiać, bez podnoszenia głosu. Na wyższych obrotach przy niskich prędkościach słychać trochę charakterystyczny klekot diesla, ale tym silnikiem nie trzeba jeździć na wysokich obrotach ponieważ ma super moment od samego dołu.

Nadwozie
Z tyłu nie wygodnie mi się siedzi. Bagażnik pojemny jak na tą klasę. Ergonomia idealna, wszystko na swoim miejscu. Jakość wykonania wysoka, choć trochę łatwo się rysuje materiał z którego wykonana jest deska rozdzielcza. Karoseria bdb. ocynk, zero korozji.

Układ jezdny
Zawieszenie twardsze od samochodów które miałem wcześniej (Opel Astra, Skoda Felicja, Fiat Brava, Reno Kangu) ale za to prowadzenie samochodu jest świetne, zakręty pokonuje się bardzo pewnie, bez nadmiernych przechyłów nadwozia. Precyzyjny układu kierowniczy. Wg mnie bardzo dobry kompromis między komfortem a prowadzeniem. Hamulce super.

Wentylacja i ogrzewanie
Długo się grzeje w zimie jak każdy diesel. W lecie klimka szybko chłodzi.

Elektryka/elektronika
Bez zastrzeżeń

Pełna opinia o Volkswagen Golf Edition 1900 TDI 101KM 2001r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978