Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 2003r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

2003r.

Liczba ocen: 15

Średnia ocena:

8.33/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.75/10.00 7.05
trasa 6.28/8.40 5.95
cykl mieszany 7.20/9.10 6.45

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


Na minus duży spadek wartośći kupiłem 2 latka za 50 tys, sprzedałem 8 latka za 19 tys, wychodzi 5 tys rocznie. raczej tani w utrzymaniu, trwały, wygodny,praktyczny, przyjemnie się jeździ. Bardzo dobre fotele wygodne i dobrej jakości tapicerka. Obecnie mam w touranie dużo gorsze,męczą s...
Opinia o układzie napędowym:
5 biegowe skrzynie są bardziej precyzyjne niż 6 biegowe, jaką obecnie posiadam i dużo bardziej elastycznie zestopniowane. Szóstki, to taka moda, juz ptzy 80 km na godz silnik wyje i trzeba wrzucić ten 6 bieg. Ogólnie w mieście i w trasie za dużo wachlowania.
Opinia o komforcie:
Kierowca i pasażer mają najlepiej , ci z tyłu ciasno, ale jeszcze spoko.
Opinia o nadwoziu:
ogólnie dobrze, skrzypiące plastiki czasem denerwują, składanie tylneych oparć wymaga wyciągania zagłówków niestety
Opinia o układzie jezdnym:
przy nierównych, dziurawych drogach spisywał się bardzo dobrze,wręcz komfortowo w przeciwieństwie do nowoczesnych wielowachaczowych zawieszeniach,które paskudnie podskakuję na każdej nierówności
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


polecam
Opinia o układzie napędowym:
u mnie nic sie nie puło turbina wzorowo napędzała pojazd, przyśpieszenie jak na 90km to dobre ale mogło być lepsze 110 jest żwawszy
Opinia o komforcie:
powyżej 120 mkh głośno w środku fotele ok ale z tyłu mało miejsca raczej dla 4 niż 5osób, mocny silnik nie odczuwa większej ilości pasażerów
Opinia o nadwoziu:
z przodu miejsca dosyć z tyłu mało bagażnik malutki opel astra 1 miał większy materiały bdb po 170tys nic nie piszczało karoseria troche lakier z przodu odpadał od kamieni
Opinia o układzie jezdnym:
auto super można wyczuć juz po paru km małe zwinne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
90 KM to zdecydowania za mało szczególnie widoczne podczas wyprzedzania. W jeździe do 110 km/h - zadowalająco.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód całkiem ok, aczkolwiek jak w większości niemickich aut wyposażonych w turbosprężarkę trzeba sie liczyć z kosztami jej wymiany. Poza tym nie liczę wydatków związanych z samą eksploatają auta, przeguby sprzęgło itp. Autko jak w swojej klasie ok, duzy minus to klepoczące plast...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
wystarczająco jak na nasze waRUNKI
Opinia o komforcie:
SUPER
Opinia o nadwoziu:
NIC DODAĆ
Opinia o układzie jezdnym:
użytkuje ten pojazd od ponad dwóch lat. Naprawde jest super. W trasie zużycie nie przekracza 4,5 litra a w mieście 5 litr. Wygoda i elegancja. Poza wymianą oleju nie robiłem żadnych napraw. Super pojazd i bardzo bardzo oszczędny.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
była to wersja dla całej rodziny z wbudowanymi z tyłu siedzeniami dla dzieci. Bardzo bezpieczna- 10 poduszek, wspaniale trzymała się jezdni- gdybym nie musiał kupować wiekszego auta, to napewno bym nadal go miał.
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 60.00% głosów 9
Raczej tak 26.67% głosów 4
Trudno powiedzieć 6.67% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 6.67% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
7.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
7.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
7.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
8.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.1/10
Naprawy
Niezawodność
6.5/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Nic 2
Komfort jazdy 2
Spalanie 2
Inne 1
Układ jezdny 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Nadwozie 2
Wnętrze 1
Widoczność 1
Spalanie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 104

Volkswagen Golf 4 1900 101KM 2003r. kombi

Ocena ogólna
Na minus duży spadek wartośći kupiłem 2 latka za 50 tys, sprzedałem 8 latka za 19 tys, wychodzi 5 tys rocznie. raczej tani w utrzymaniu, trwały, wygodny,praktyczny, przyjemnie się jeździ. Bardzo dobre fotele wygodne i dobrej jakości tapicerka. Obecnie mam w touranie dużo gorsze,męczą się plecy , w dodatku pokryte jakimś potliwym materiałem.

Układ napędowy
5 biegowe skrzynie są bardziej precyzyjne niż 6 biegowe, jaką obecnie posiadam i dużo bardziej elastycznie zestopniowane. Szóstki, to taka moda, juz ptzy 80 km na godz silnik wyje i trzeba wrzucić ten 6 bieg. Ogólnie w mieście i w trasie za dużo wachlowania.

Widoczność
lusterka za małe, prawe praktycznie nie istnieje

Komfort
Kierowca i pasażer mają najlepiej , ci z tyłu ciasno, ale jeszcze spoko.

Nadwozie
ogólnie dobrze, skrzypiące plastiki czasem denerwują, składanie tylneych oparć wymaga wyciągania zagłówków niestety

Układ jezdny
przy nierównych, dziurawych drogach spisywał się bardzo dobrze,wręcz komfortowo w przeciwieństwie do nowoczesnych wielowachaczowych zawieszeniach,które paskudnie podskakuję na każdej nierówności

Naprawy
zawsze koszty wydają się za duże, trudno to ocenić. Robiłem 50 tys rocznie, zużyte części zawieszenia kosztowały mnie 100-300 zł z robocizną rocznie. raz padła maglownica za 1500zł.Poza tym drobiazgi: Przeguby raz w roku z jednej lub drugiej strony, tulejki wachaczy, Przez kiepskie drogi

Wentylacja i ogrzewanie
nagrzewanie powooooooli, chłodzenie lepiej

Elektryka/elektronika
bez zarzutu, zero awarii

Pełna opinia o Volkswagen Golf 4 1900 101KM 2003r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978