Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 2008r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

2008r.

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

7.71/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.60/-.-- 7.07
trasa 6.50/-.-- 5.80
cykl mieszany 6.30/-.-- 6.50

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

5/10


Autko takie sobie ale w koncu to jedna z nowszych wersji samochodu dla mas pracujacych wiec dlatego ocena za koszty naprawy jest taka jak wykazalem. Wykonalem ta opinie dlatego ze innej nie bylo i warto zostawic jakis slad, z ktorym byc moze ktos sie nie zgodzi. Ocena wykonana jest w miare obiektywn...
Opinia o układzie napędowym:
Ten model przy nizszych predkosciach jest dosyc glosny a powyzej 120 uklad jezdny i wiatr zaglusza inne dzwieki wiec radyjko troche glosniej trzeba sluchac co w konsekwencji troche meczy.
Opinia o komforcie:
to jest niewielki samochod wobec tego jest twardy i dopiero po dociazeniu zaczynaja pracowac amortyzatory i sprezyny wiec komfort stosowny do wielkosci.
Opinia o nadwoziu:
dosyc sporo schowkow i miejsc na napoje w tym klimatyzowany schowek po prawej.W tym nadwoziu za wiele sobie nie mozna pozwolic--brak wykorzystania przestrzeni pod fotelami przednimi.Materialy obiciowe niezlej klasy ale to taki standart w VW.Dla pasazerow miejsce tylko na jeden duzy napoj--za malo. ...
Opinia o układzie jezdnym:
pomimo duzego przebiegu zadnych luzow i drgan(moze dlatego ze samochod w ciaglym servisowaniu). Uklad kierowniczy precyzyjny.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Ogólna ocena:  

9/10



Ogólna ocena:  

8/10



Ogólna ocena:  

6/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 28.57% głosów 2
Raczej tak 57.14% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 14.29% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
7.6/10
Przyspieszenie 0-100km
5.7/10
Przyspieszenie 60-120km
6.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
7.7/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.7/10
Wyciszenie
5.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
6.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
5.7/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.6/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
7.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.6/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
8.6/10
Koszty napraw
5.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Napęd 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1
Awaryjność 1
Widoczność 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: eugeniusz

liczba głosów: 30

Volkswagen Golf V 1900 turbo 90KM 2008r. kombi

Ocena ogólna
Autko takie sobie ale w koncu to jedna z nowszych wersji samochodu dla mas pracujacych wiec dlatego ocena za koszty naprawy jest taka jak wykazalem. Wykonalem ta opinie dlatego ze innej nie bylo i warto zostawic jakis slad, z ktorym byc moze ktos sie nie zgodzi. Ocena wykonana jest w miare obiektywnie zwazywszy, ze przejechalem tym samochodem ok 2600 km w okresie tygodnia i takie mi sie uwagi nasunely. Normalnie poruszam sie wiele wygodniejszym i wiekszym samochodem (VAN)wiec takie pudeleczko uciskalo mnie tu i tam. :)

Układ napędowy
Ten model przy nizszych predkosciach jest dosyc glosny a powyzej 120 uklad jezdny i wiatr zaglusza inne dzwieki wiec radyjko troche glosniej trzeba sluchac co w konsekwencji troche meczy.

Widoczność
Z widocznoscia jest "tak sobie" troche za male lusterka wzglednie zbyt malo wypukle ale to tez jak ktos sie przyzwyczai.

Komfort
to jest niewielki samochod wobec tego jest twardy i dopiero po dociazeniu zaczynaja pracowac amortyzatory i sprezyny wiec komfort stosowny do wielkosci.

Nadwozie
dosyc sporo schowkow i miejsc na napoje w tym klimatyzowany schowek po prawej.W tym nadwoziu za wiele sobie nie mozna pozwolic--brak wykorzystania przestrzeni pod fotelami przednimi.Materialy obiciowe niezlej klasy ale to taki standart w VW.Dla pasazerow miejsce tylko na jeden duzy napoj--za malo. Bagaznik ma ciekawe 2 schowki w podlodze--brak kola zapasowego a w zamian srodek do usczelniania i kompresorek.Sporo schowkow w burtach bagaznika.Niestety tylko jedno gniazdo poboru pradu--to tez za malo.

Układ jezdny
pomimo duzego przebiegu zadnych luzow i drgan(moze dlatego ze samochod w ciaglym servisowaniu). Uklad kierowniczy precyzyjny.

Naprawy
servisowe naprawy sa drogie i nalezy sie jednak posilkowac uzywkami.

Wentylacja i ogrzewanie
regulacja nawiewu dziala troche dziwnie i niezawsze sie sprawdza--przynajmniej dla mnie.

Elektryka/elektronika
mialem troche problemu z pewnym elementem, ktory nie powinien a jednak mial wplyw na zapalanie sie niektorych wskaznikow--sprawa jest w trakcie diagnozowania.

Pełna opinia o Volkswagen Golf V 1900 turbo 90KM 2008r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978