Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1.3 (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1.3

Liczba ocen: 20

Średnia ocena:

7.75/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.02/8.01 -.--
trasa 9.28/6.81 -.--
cykl mieszany 8.32/7.47 -.--

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

8/10


Ogólnie auto idealne dla młodych aktywnych ludzi, którzy nie mają dużych funduszy na auto. Dobrze zadbany egzemplarz nie wymaga znacznego wkładu finansowego, a przy okazji moze długo posłużyc. Jedyną wadą tego silnka jest duże spalanie. PolecaM!
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia którą mam jest 4 biegowa więc prędkość max. przy 3 tys obrotów to ok. 85km/h. Jego przyspieszenie jest wystarczające do dynamicznej jazdy, ale na wyścigi to nie polecam :)
Opinia o komforcie:
Tylne amortyzatory w moim golfie to monroe wymienianbe okolo roku temu przy załadownym bagażniku i 4 osobami samochód nie dobija na średnich polskich drogach, ale juz przy większycgh dołach musze zwalniać. przednie fotele są dlamnie bardzo wygodne nie lubie kubełków ani strasznie miękkich...
Opinia o nadwoziu:
przestrzeni jest w miare dużo dla 3 osobowej rodziny. w srodku jest duzo schowków i pułeczek, a przy 19 letnim samochodzie nie widac oznak rdzy ( garażowany i zadbany)
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się dobrze trzyma się drogi na zakrętach nawet przy szybszej prędkości. Droga hamowania w normalnych warunkach nie jest za duża. Samochód jest w miarę mały więc parkowanie nie sprawia kłopotów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Kupiłem go jako tani samochód na dojazdy do pracy i na krótkie trasy. Wygoda, komfort jazdy - niska. Brak klimatyzacji dokuczliwy szczególnie latem. Ale podstawowa funkcja - czyli tani dojazd na trasach rzędu 30- 50 km, jest spełniona w 100%. Koszt paliwa to ok. 12 gr/km.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik słabiutki, więc nie można oczekiwać cudów przyspieszenia. Mimo tego, nie ma istotnej różnicy gaz/benzyna. Skrzynia jest 4-biegowa, 4-ty bieg bez zarzutu, zapewnia przyzwoite przyspieszenie w granicach 60-120.
Opinia o komforcie:
Samochód nie miał żadnego remontu zawieszenia, więc jest średnio. A wyciszenie, to niestety słaba strona tego samochodu.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca jest sporo, jak na 3-drzwiowy model. Jakość wykończenia - niska.
Opinia o układzie jezdnym:
Bez wspomagania więc manewry na parkingu to tragedia. Hamulce, pomimo wymiany klocków i cylinderków słabe. Na trasie prowadzi się dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


dluga eksploatacja bez zadnych wkladow finansowych
Opinia o układzie napędowym:
silnik i skrzynia po prostu idealne. skrzynia 4 biegowa est idealna do wyprzedzani, na 3 biegu bralem karzde auto i bardzo szybko wtedy wkrecal sie na obroty.
Opinia o komforcie:
chyba najslabrzy punkt, twarde zawieszenie ale za to wytrzymale.
Opinia o układzie jezdnym:
szalu nie ma ale bez naprawy zawieszenia zrobilem prawie 200 tys i sprzedalem go dalej...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.3 za duż mocy nie ma. Jesli sie jeżdzi w 2 osoby jak najbardziej to wystarcza. Ekonomiczna predkosc 100 km/h (autostrada oczywiscie) Jak najbardziej w porządku. Natomiast z kompletem pasażerów juz mocy brakuje. Ale to tylko 1.3 ;)
Opinia o nadwoziu:
Cóż mogę powiedziec za ładny nie jest ;)
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo zwrotne autko mimo ze wspomagania brak prowadzi sie doskonale a i z parkowaniem nie ma najmniejszych problemów
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik na gażniku jest do jazdy a nie do ścigania...
Opinia o komforcie:
Kanapy jak u babci w domu miękko ale się trzymają...komfortowo.
Opinia o nadwoziu:
Mały zwinny samochodzik wszędzie wjedzie,czego chcieć więcej...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód z sprawnym zawieszeniem prowadzi się jak gokart...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 60.00% głosów 12
Raczej tak 40.00% głosów 8
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.4/10
Układ kierowniczy
6.9/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
7.2/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
6.4/10
Przyspieszenie 60-120km
5.9/10
Przyspieszenie 80-120km
5.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
6.5/10
Fotele przednie
7.1/10
Fotele tylne
6.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.2/10
Wyciszenie
6.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.7/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.7/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
6.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.1/10
Elektronika
5.6/10
Naprawy
Niezawodność
5.6/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 6
Inne 3
Napęd 2
Spalanie 2
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Nadwozie 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Komfort jazdy 1
Wnętrze 1
Inne 1
Napęd 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Grzegorz

liczba głosów: 14

Volkswagen Golf II 1300 gażnik 54KM 1989r. hatchback

Ocena ogólna
Ogólnie auto idealne dla młodych aktywnych ludzi, którzy nie mają dużych funduszy na auto. Dobrze zadbany egzemplarz nie wymaga znacznego wkładu finansowego, a przy okazji moze długo posłużyc. Jedyną wadą tego silnka jest duże spalanie. PolecaM!

Układ napędowy
Skrzynia którą mam jest 4 biegowa więc prędkość max. przy 3 tys obrotów to ok. 85km/h. Jego przyspieszenie jest wystarczające do dynamicznej jazdy, ale na wyścigi to nie polecam :)

Widoczność
widoczność zprzodu i w lusterku wstecznym jest iodealna jak dla mnie,a le są troche za małe lusterka boczne .

Komfort
Tylne amortyzatory w moim golfie to monroe wymienianbe okolo roku temu przy załadownym bagażniku i 4 osobami samochód nie dobija na średnich polskich drogach, ale juz przy większycgh dołach musze zwalniać. przednie fotele są dlamnie bardzo wygodne nie lubie kubełków ani strasznie miękkich foteli. przy małych obrotach silnika w samochodzie jest w miarę cicho.

Nadwozie
przestrzeni jest w miare dużo dla 3 osobowej rodziny. w srodku jest duzo schowków i pułeczek, a przy 19 letnim samochodzie nie widac oznak rdzy ( garażowany i zadbany)

Układ jezdny
Auto prowadzi się dobrze trzyma się drogi na zakrętach nawet przy szybszej prędkości. Droga hamowania w normalnych warunkach nie jest za duża. Samochód jest w miarę mały więc parkowanie nie sprawia kłopotów.

Wentylacja i ogrzewanie
Samochód ma bardzo dobre grzanie po około 5 minutach jazdy leci juz gorące powietzre, ale przełączniki miedzy szybą a nagami itp. jest kiepska.

Pełna opinia o Volkswagen Golf II 1300 gażnik 54KM 1989r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978