Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 2.0 (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

2.0

Liczba ocen: 35

Średnia ocena:

8.03/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.68/11.79 6.17
trasa 7.65/8.86 5.30
cykl mieszany 9.02/9.66 5.79

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


Samochód godny polecenie poniewaz jest mało awaryjny, solidnie wykonany i jesli sie na bieżąćo wymienia zużyte czeci to można się długo z niego cieszyć
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia 6-cio biegowa z silnikiem FSI idealnie współpracuje. Praktycznie biegu 6 mozemy uzywac od 70 km/h i dobrze przyspiesza bez redukowania. Kultura pracy silnika bez zastrzeżeń spokojnie i szybko mozemy jechać powyżej 200 km/h i nic nie odczuwamy
Opinia o komforcie:
Zawieszenie w samochodzie jest bardzo mocnym i solidnym elementem V-tki -przy tej klasie auta to jest naprawde dobrze dopracowane. Przednie fotele oceniam na bdb ponieważ można regulować odcinek ledzwiowy i sa dobrze dopasowane do ciała i z wysokiej klasy produktów
Opinia o nadwoziu:
Wbrew pozorom golf V jest wewnatrz naprawde duży, osoby siedzące z przodu to wogóle nie ma co pisac bo jest wygodnie, miejsce dla nóg, schowek pod fotelem , regulowany podłokietnik z klimatyzowanym schowkiem itd. Z tyłu natomiast jezeli się jedzie w 4 to również bez zastrze...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód reaguje na kazde nierównosci, nic nie przenosi sie na kierownice, żadne dragania.bardzo dobrze trzyma sie drogi.Hamulce naprawde super -to jest naprawde mocny punkt tego auta.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


9/10 bo zawsze może być lepiej, drobne usterki zawsze się zdarzają, na szczęście w Golfie III generacji łatwo można to doprowadzić do należytego stanu
Opinia o komforcie:
Silnik jest bardzo słyszalny przy prędkościach powyżej 120 km/h. Fotele kubełkowe z podgrzewaniem, z tyłu wygodna kanapa bez zagłówków
Opinia o nadwoziu:
Dobre zabezpieczenie przed korozją, plastikowy zbiornik paliwa, łatwość demontażu foteli i oparcia tylnej kanapy, bagażnik nie za wielki - lecz pakowny, obsługa bardzo ergonomiczna
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


w 2006 r(sierpien) samochod przeszedl generalny remont zawieszenia oraz ukladu hamulcowego zostaly wumienione wszystkie czesci ktore tylko maja tendencje do zuzywania Zastosowalem najlepsze zamienniki jakie tylko byly dostepne 2007 r(styczen)samochod zostal sprzedany
Opinia o układzie napędowym:
Generalnie same plusy dla tego modelu Silnik praktycznie bezawaryjny-prosty w obsludze i diagnozowaniu (wystarczy wiedza i miernik)
Opinia o komforcie:
Na ten temat krotko Bylo nisko i twardo wiec nie ma mowy o komforcie Fotele co tu duzo Pisac--RECARO wiec jesli ktos choc raz siedzial w tych fotelach to wie ze sa warte kazdych pieniedzy
Opinia o układzie jezdnym:
Generalnie same plusy dla tego modelu Silnik praktycznie bezawaryjny-prosty w obsludze i diagnozowaniu (wystarczy wiedza i miernik)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
SILNIK 2E JEST BARDZO ELASTYCZNY A MOC JEST JAK NA TAK MAŁE I LEKKIE AUTO WYSTARCZAJĄCA. OD POCZĄTKU DO KOŃCA CZUĆ ŻE JEST JESZCZE ZAPAS MOCY.
Opinia o komforcie:
NIESTETY ZAWIESZENIE TO CHYBA NAJSŁABSZY PUNKT TEGO AUTA. NAWET PO WYMIANIE FIRMOWEGO ZAWIESZENIA NA BARDZIEJ MIĘKKIE, SAMOCHÓD NADAL JEST JAK DLA MNIE MAŁO KOMFORTOWY, ALE DZIĘKI TEMU LEPIEJ SIE "TRZYMA" W ZAKRĘTACH.
Opinia o nadwoziu:
MAŁE AUTKO= MAŁO MIEJSCA. TRZEBA ZNALEŹĆ KOMPROMIS PRZY PRZEWOŻENIU OSÓB NA TYLNYCH SIEDZENIACH...
Opinia o układzie jezdnym:
AUTKO NA OPONACH 205/55 R15 PROWADZI SIĘ BARDZO STABILNIE. JEDYNY MANKAMENT TO CZĘSTO WYCIĄGAJĄCY SIE PASEK WSPOMAGANIA.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto jest super, niczego mu nie brakuje
Opinia o układzie napędowym:
Auto na każdym biegu jest elastyczne, manewr wyprzedzania można wykonać praktycznie na każdym biegu.
Opinia o komforcie:
Fotele są kubełkowe, co zapewnia doskonałe trzymanie ciała podczas jazdy. Zawieszenie jest twarde, co pozwala na szybkie pokonywanie zakrętów. Podczas dużych prędkości w aucie jest cicho.
Opinia o nadwoziu:
Auto różni się od golfa V. Jest zrobione w środku z wysokiej klasy materiałów. Jestem wysoką osoba 187cm wzrostu, i osoby z tyłu mogą mieć mało miejsca.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto posiada napęd na 4 koła, tak więc właściwości jezdne są doskonałe
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 7


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 62.86% głosów 22
Raczej tak 17.14% głosów 6
Trudno powiedzieć 5.71% głosów 2
Raczej nie 5.71% głosów 2
Nie 8.57% głosów 3
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.4/10
Resorowanie z obciążeniem
6.9/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.7/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.1/10
Przestrzeń z tyłu
7.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
6.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
7.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.0/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 6
Niezawodność 5
Komfort jazdy 3
Spalanie 3
Nadwozie 1
Nic 1
Układ jezdny 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Widoczność 3
Spalanie 2
Nadwozie 2
Napęd 2
Inne 2
Układ jezdny 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 19

Volkswagen Golf comfortline 2000 FSI 150KM 2004r. hatchback

Ocena ogólna
Samochód godny polecenie poniewaz jest mało awaryjny, solidnie wykonany i jesli sie na bieżąćo wymienia zużyte czeci to można się długo z niego cieszyć

Układ napędowy
Skrzynia 6-cio biegowa z silnikiem FSI idealnie współpracuje. Praktycznie biegu 6 mozemy uzywac od 70 km/h i dobrze przyspiesza bez redukowania. Kultura pracy silnika bez zastrzeżeń spokojnie i szybko mozemy jechać powyżej 200 km/h i nic nie odczuwamy

Widoczność
Jak ktoś źle ustawi fotel lub żałuje płynu do spriskiwaczy to moze i słaba widocznosc. Ogólnie bdb, lusterka podgrzewane, el. regulowane , czujnik deszczu, zmierzchu itd-nic samemu nie trzeba sie męczyc.

Komfort
Zawieszenie w samochodzie jest bardzo mocnym i solidnym elementem V-tki -przy tej klasie auta to jest naprawde dobrze dopracowane. Przednie fotele oceniam na bdb ponieważ można regulować odcinek ledzwiowy i sa dobrze dopasowane do ciała i z wysokiej klasy produktów

Nadwozie
Wbrew pozorom golf V jest wewnatrz naprawde duży, osoby siedzące z przodu to wogóle nie ma co pisac bo jest wygodnie, miejsce dla nóg, schowek pod fotelem , regulowany podłokietnik z klimatyzowanym schowkiem itd. Z tyłu natomiast jezeli się jedzie w 4 to również bez zastrzeżeń, nie trzeba się schylac, oświetlenie dla pasżerów, regulowane, pojemniki na napoje, nawiem na stopy-bardzo dobrze wszystko rozplanowane-z 5 osoba tez nie ma wiekszych problemów.

Układ jezdny
Samochód reaguje na kazde nierównosci, nic nie przenosi sie na kierownice, żadne dragania.bardzo dobrze trzyma sie drogi.Hamulce naprawde super -to jest naprawde mocny punkt tego auta.

Naprawy
Jezeli macie dobry warsztat to polecam bardziej od serwisu VW, sam za przeglad zapłaciłem prawie 900 pln w tym: wymiane oleju, filtr, sprawdzenie instalacji hamulcowej, wymiana płynu, podpiecie pod komputer , robocizna.To powiem szczerze za olej mi policzono 367 pln gdzie ten sam olej 5 litrów kosztuje 170 pln castrol edge 5/40 longlife, za filtr policzono ponad 90 pln, a identyczny orginalny kosztuje 47 pln, nie wspomne o robociznie, he he.

Wentylacja i ogrzewanie
klima dwustrefowa , automatyczna, ekonomiczna, mozna samemu ustawiac, nawiew na przedia szybę, boczne itd-polecam i oceniam wysoko.

Elektryka/elektronika
Niestety elektroniki w nowych samochodach jest duzo, ale takie czasy poczawszy od podgrzewanych foteli, 10 airbagach, wszystkich czujnikach, esp, absa-ach jest tego duzo nie bede wymieniał-elektryka jest bdb wykonana i nie mamy sie czym martwic ze sie płyn kończy do spryskiwaczy, że pasy nie zapiete, że paliwo chrzcone zaraz nas komputer informuje

Pełna opinia o Volkswagen Golf comfortline 2000 FSI 150KM 2004r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978