Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie coupe (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

coupe

Liczba ocen: 13

Średnia ocena:

8.92/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.19/14.15 6.00
trasa 6.58/9.65 4.70
cykl mieszany 7.34/6.50 5.80

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

10/10


BARDZO DOBRE AUTKO DLA KAZDE KTO NIE SZUKA SKARBONKI,A AUTA NA LATA BEZ WKłADU FIANSOWEGO. SWIETNIE SIE PREZENTUJE. KOMFORTOWY. JEDYN SłOWEM WPANIAłE AUTO ZA NIE DUZE PIENIADZE. NAPRAWDE POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
ELASTYCZNOSć SILNIKA JEST ZDUMIEWAJACA, MIMO ZE AUTKO MA SWOJE LATA I PRZEBIEG. SILNICZEK PRACUJE WSPANIALE NAWET PODZCAS MROZU, NIE KLEKOCZE. MIMO 75KM Z 1.8L TO I TAK ZBIERA SIE WSPANIALE, DUZO SZYBSZY OD FORDóW 1.8 115KM.
Opinia o komforcie:
ZAWISZENIE JEST IDELANIE DOSTROJONE DO JAZY SAMMEU JAK RóWNIEZ W 5 OSóB. NIGDY NIE DOBIJA NA NIERóWNOSCIACH. CHYBA ZE JEST ZAłADOWANY MA MAXA TO WTEDY KAżDE AUTKO DOBIJE. WYCISZENIE WNETZRA ZNAKOMITE FOTELE BARDZO WYGODNE NAWET NA KILKA TYS KM.
Opinia o nadwoziu:
MIMO 3 DRZWIOWEGO NADWOZIA MIEJSA W SRODU JEST BARDZO DUZO , ZARóWNO Z PRZODU JAK I Z TYLU.SCHOWKóW JEST JEST BARDZO DUZO CO W DUZYM STOPNIU POPRAWIA ARANZACJE WNETZRA. JAKOść MATERIAłóW OCENIAM NA WSPANIAłY NIC NIE TRZESZCZY NIE PUKA NIE STUKA, STO RAZY LEPSZY OD GOLFA4. ZABESPIECZENIE KARO...
Opinia o układzie jezdnym:
IDEALNIE TRZYMA SIE NAWIERZCHNI, PROWADZI SIE WSPANIALE. HAMULCE JAK ZLETA. WIDOCZNOSć PODZCAS PARKWOANIA WYSMIENITA. WSPOMAGANIE DZIAłA SUPER.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


kupiony został dla małżonki aby nabrała pewności i praktyki za kierownicą na okres około roku, a okazał się samochodem tak bezawaryjnym i oszczędnym że dopiero po 5-ciu latach z oporami się z nim rozsaliśmy
Opinia o układzie napędowym:
byłem pod wrażeniem jak ten wiekowy staruszek żwawo przyspieszał
Opinia o komforcie:
trochę twardy ,ale przy obciążeniu około 300kg było dobrze , jak na samochód lat 80-siątych
Opinia o nadwoziu:
największym zaskoczeniem była trwałość karoseri tego 22-dwu letniego golfa ,robiono w tamtych latach naprawdę trwałe nadwozia
Opinia o układzie jezdnym:
golf był bez wspomagania i przy parkowaniu kobieta miałaby mały problem ,ale podczas jazdy prowadził się lekko.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


niezawodny, rewelacyjnie tanie części, mały samochodzik, na miasto i krótkie jazdy, w trasie głośny, konstrukcja układu wydechowego GTI jest dla mnie za głośna w trasie, nie wszystkim to przeszkadza. Trochę dużo pali, ale za to ma kopa te 112 KM. Poleca, tylko coraz mniej takich można zn...
Opinia o układzie napędowym:
nie mierzyłem przyspieszenia, nie bedę strzelał
Opinia o układzie jezdnym:
brak wspomagania dokucza przy parkowaniu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


zalety-mala awaryjnosc duzo miejsca dobra trakcja wady -szeroki tylny slupek troche twardy
Opinia o układzie napędowym:
silnik jest niezawodny ale troche malo konikow
Opinia o komforcie:
wszystko mi odpowiada jest ok
Opinia o nadwoziu:
miejsca jest wiecej niz w wiekszych limuzynach tyl i przod super
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzi sie bardzo precyzyjnie komfort nienajlepszy troche za twardy
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
75KM
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo trwałe i niezawodne
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 84.62% głosów 11
Raczej tak 15.38% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
6.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.1/10
Fotele tylne
7.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
7.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
8.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.2/10
Elektronika
4.9/10
Naprawy
Niezawodność
5.5/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Nadwozie 2
Spalanie 1
Inne 1
Nic 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Nadwozie 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 23

Volkswagen Golf 3 1800 8v 75KM 1993r. coupe

Ocena ogólna
BARDZO DOBRE AUTKO DLA KAZDE KTO NIE SZUKA SKARBONKI,A AUTA NA LATA BEZ WKłADU FIANSOWEGO. SWIETNIE SIE PREZENTUJE. KOMFORTOWY. JEDYN SłOWEM WPANIAłE AUTO ZA NIE DUZE PIENIADZE. NAPRAWDE POLECAM

Układ napędowy
ELASTYCZNOSć SILNIKA JEST ZDUMIEWAJACA, MIMO ZE AUTKO MA SWOJE LATA I PRZEBIEG. SILNICZEK PRACUJE WSPANIALE NAWET PODZCAS MROZU, NIE KLEKOCZE. MIMO 75KM Z 1.8L TO I TAK ZBIERA SIE WSPANIALE, DUZO SZYBSZY OD FORDóW 1.8 115KM.

Widoczność
WIDOCZNOSć JEST IDEALNA Z KAżDEJ STRONY, RóWIEż W LUSTERKACH

Komfort
ZAWISZENIE JEST IDELANIE DOSTROJONE DO JAZY SAMMEU JAK RóWNIEZ W 5 OSóB. NIGDY NIE DOBIJA NA NIERóWNOSCIACH. CHYBA ZE JEST ZAłADOWANY MA MAXA TO WTEDY KAżDE AUTKO DOBIJE. WYCISZENIE WNETZRA ZNAKOMITE FOTELE BARDZO WYGODNE NAWET NA KILKA TYS KM.

Nadwozie
MIMO 3 DRZWIOWEGO NADWOZIA MIEJSA W SRODU JEST BARDZO DUZO , ZARóWNO Z PRZODU JAK I Z TYLU.SCHOWKóW JEST JEST BARDZO DUZO CO W DUZYM STOPNIU POPRAWIA ARANZACJE WNETZRA. JAKOść MATERIAłóW OCENIAM NA WSPANIAłY NIC NIE TRZESZCZY NIE PUKA NIE STUKA, STO RAZY LEPSZY OD GOLFA4. ZABESPIECZENIE KAROSERI JEST BARDZO DOBRE , JEDYNYM MINUSEM JEST TYLNA KLAPA PRZY SZYBIE. ERGONOMIA WSPANIAłA.BARDZO łATWA ARANZACJA WNETZRA, FOTELE BARDZO łATWO SIE WYJMUJE.

Układ jezdny
IDEALNIE TRZYMA SIE NAWIERZCHNI, PROWADZI SIE WSPANIALE. HAMULCE JAK ZLETA. WIDOCZNOSć PODZCAS PARKWOANIA WYSMIENITA. WSPOMAGANIE DZIAłA SUPER.

Wentylacja i ogrzewanie
NAWET PODCZAS NAJWIEKSZYCH MROZóW NAGRZEWA SIE BARDZO SZYBKO.

Pełna opinia o Volkswagen Golf 3 1800 8v 75KM 1993r. coupe »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978