Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie mini-van (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

mini-van

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

9.17/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.07/14.50 6.90
trasa 5.40/11.00 5.35
cykl mieszany 6.57/13.00 6.50

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


Auto sprawuje mi się bez zarzutu. Eksploatuję go przede wszystkim w Krakowie i często w korkach. To jest jego naturalne środowisko. Mocno mnie relaksuje i odciąża. Polecam go tym którzy chcą wygodnie podróżować .
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.6 zaskakująco dobrze współgra z 6-cio biegowym Tiptronikiem do codziennej jazdy.
Opinia o nadwoziu:
Auto posiada dwupietrowy bagaznik. Po zamontowaniu pod podłogą bagaznika zbiornika na gaz lpg pozostaje nieduży bagażnik.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jest bardzo ciężkie przy pelnych zbornikach waży prawie 1600 kg plus 4 chłopa po 100 kg każdy bez bagażu , daje nam ... 2 tony !! i to się czuje na zakrętach oraz przy hamowaniu. Szerokie słupki z przodu i z tyły utrudniają obserwację.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód, który w kolejnym wcieleniu nie powinien się zmieniać. Po prostu marzenie, szczególnie, że wsiadanie wy wysiadanie jest tak łatwe, że zapominam o swoich problemach z kręgosłupem.
Opinia o układzie napędowym:
tylko w zakresie obrotów 1000 do 1200 brakuje trochę mocy na kołach
Opinia o komforcie:
Niejednokrotnie pomimo, że obrotomirz wskazuje, że silnik pracuje to trudno w to uwierzyć. W czasie jazdy słychac tylko opony... niestety (Michelin).
Opinia o nadwoziu:
Po prostu super, może trochę dłuższy bagażnik o jakieś 5 cm i byłoby super Ale wtedy samochód byłby o tyle dłuższy i przez to mniej poręczny.
Opinia o układzie jezdnym:
Po prostu jeździ jak po szynach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


AUTO BARDZO DOBRZE TRZYMA SIE DROGI MIMO ZE JEST WYSOKIE ZAWIESZENIE LEKKO TWARDE ALEJESLI KTOS LUBI NNIE ZWALNIAC W ZAKRETACH TAK JAK JA TO BEDZIE ZADOWOLONY .TROSZKE BRAKUJE MOCY POLECAM SILNIK 140KM
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 83.33% głosów 5
Raczej tak 16.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.7/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
7.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.2/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
8.7/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.7/10
Elektronika
9.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.8/10
Koszty napraw
5.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Wnętrze 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 1
Inne 1
Komfort jazdy 1
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978