Volkswagen Lupo opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Lupo spalanie 2003r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Lupo

2003r.

Liczba ocen: 1

Średnia ocena: 8.00/10

Volkswagen Lupo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.00/-.--
-.--
trasa
8.00/-.--
-.--
cykl mieszany
9.00/-.--
-.--

Oceny VOLKSWAGENA LUPO

2008-08-12

Ogólna ocena:

8/10

Mały bagażnik, źle umieszczone przyciski do regulacji szyb i troszkę mało miejsca z tyłu. To wady a wszystko pozostałe to same ogromne plusiki.
Opinia o układzie napędowym:
Mój Lupuś przyspiesza bez problemów do 160 km/h, przy 180 km/h juz wyraźnie sie męczy.
Opinia o nadwoziu:
Moje autko jest praktycznie w idealym stanie. Plastiki nie trzaskają, mało miejsca jest w bagażniku i to jest minus, również mało wygodne są przełączniki do regulacji el.szyb bo umiejscowione są na drzwiach i niezbyt wygodne jest manipulowanie nimi bo muszę sporo odsuwać rękę do tyłu ...
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo zwinne autko, które się wszędzie zmieści. Niestety dużym minusem są hamulce, które mimo regulacji chcę ale nie mogą... co jest "zaletą" VW.

Średnie oceny VOLKSWAGEN LUPO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 1
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
4.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
10.0/10
Resorowanie z obciążeniem
10.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.0/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
5.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
5.0/10
Bagażnik
4.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
10.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
5.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
10.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Lupo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Seat Arosa.

Volkswagen Lupo

Volkswagen Lupo

Seat Arosa

Seat Arosa

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Lupo

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 41

Volkswagen Lupo 1400 60KM 2003r. hatchback

Ocena ogólna

Mały bagażnik, źle umieszczone przyciski do regulacji szyb i troszkę mało miejsca z tyłu. To wady a wszystko pozostałe to same ogromne plusiki.

Układ napędowy

Mój Lupuś przyspiesza bez problemów do 160 km/h, przy 180 km/h juz wyraźnie sie męczy.

Widoczność

Trochę małe lusterka boczne ale da się przeżyć.

Nadwozie

Moje autko jest praktycznie w idealym stanie. Plastiki nie trzaskają, mało miejsca jest w bagażniku i to jest minus, również mało wygodne są przełączniki do regulacji el.szyb bo umiejscowione są na drzwiach i niezbyt wygodne jest manipulowanie nimi bo muszę sporo odsuwać rękę do tyłu podczas jazdy a to nie jest wygodne. Plusem są również składane dzielone tylne kanapy, co zwiększa pojemność bagażnika. Mało miejsca jest z tyłu natomiast z przodu siedzi się wygodnie i zdecydowanie ta przestrzeń jest większa.

Układ jezdny

Bardzo zwinne autko, które się wszędzie zmieści. Niestety dużym minusem są hamulce, które mimo regulacji chcę ale nie mogą... co jest "zaletą" VW.

Naprawy

Od roku nic mi się nie dzieje z autkiem więc wybieram małe koszty napraw.

Wentylacja i ogrzewanie

U mnie nie ma problemu. Klima chłodzi bardzo dobrze, nawiewy również są bardzo sukteczne i grzeje jak należy.

Elektryka/elektronika

Mam auto dopiero rok więc tutaj dam najwyższe noty o jak na razie odpukać nic mi się nie dzieje.

Zobacz również opinie:

Volkswagen Lupo: hatchback, liftback

Volkswagen Lupo: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Volkswagen Lupo: 1.0, 1.2, 1.4, 1.7

Volkswagen Lupo: 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998