Volkswagen New Beetle opinie, oceny użytkowników, Volkswagen New Beetle spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen New Beetle

Liczba ocen: 8

Średnia ocena: 8.63/10

Volkswagen New Beetle spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.33/-.--
6.70
trasa
7.80/-.--
4.92
cykl mieszany
9.17/-.--
5.98

Oceny VOLKSWAGENA NEW BEETLE

2009-07-11

Ogólna ocena:

9/10

Auto porządne, idealne dla kobiety ale tylko w TDI, rodzinom zdecydowanie odradzam
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest leniwy, jak na tą pojemność nie oferuje dobrych osiągów. Kulturze pracy nie ma nic do zarucenia. Skrzynia krótka i precyzyjnie wybiera przełożenia
Opinia o komforcie:
Amortyzatory pracują bardzo dobrze. Fotele i przestrzeń z przodu są świetne - tył tragiczny osoby powyzej 170cm wzrostu odczuwają na głowie podsufitkę
Opinia o nadwoziu:
Z przodu jak najbardziej. Dużo miejsca na nogi i głowę, osoby w okolicach wzrostu 210 cm nie mają problemów. Z tyłu jak mówiłem zmieści się tylko dziecko lub wątłej budowy kobieta. Wszystkie elementy są dostępne pod ręką. Bagażnik regularny, lecz mały, a krawędź załadunku znajdu...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto się bardzo dobrze trzyma nawierzchni, prawie jak gokart. Wprawdzie jest nisko zawieszone i można czasami miseczką zachaczyć, ale to chyba nie jest najważniejsze:). Widoczość ogranicza mocno ścieta tylna szyba oraz szerokie błotniki

2008-08-15

Ogólna ocena:

8/10

To samochód dla indywidualnych klientów.Oferuje naprawdę dużo miejsca z przodu,niezły komfort jazdy.
Opinia o układzie napędowym:
Z 90 konnym silnikem to nie jest demon prędkości,ale daje radę.U mnie trochę ciężko pracowała skrzynia biegów.
Opinia o komforcie:
Na drodze zachowuje się jak duży samochód tzn.pewnie się trzyma nawierzchni.Jazda w 4 osoby do najwygodniejszych nie należy.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu naprawdę dużo miejsca,z tyłu raczej dla dzieci.Bagażnik na duże zakupy wystarczy,jednak wysoka linia załadunku utrudnia ładowność<ale to nie jest kombi dla handlaża>.Może denerwować brak schowków,za te pieniądze wymaga się więcej.Błotniki,zderzaki są z tworzywa,więc...
Opinia o układzie jezdnym:
Wbrew pozorom,to nie jest zabawka do jazdy po zakupy.Z przodu oferuje naprawdę dużo miejsca.Bardzo pewnie trzyma się drogi.Z tyłu ,raczej dla 2 dzieci,dorośli mają ciasno.Jednak bardzo miło go wspominam.

Jarosław Stankiewicz2008-02-09

Ogólna ocena:

8/10

Oprócz wysokiej ceny auta oraz dodatków uważam ten model za jeden za najlepszy w tej klasie
Opinia o układzie napędowym:
Oprócz ceny nie ma się do czego przyczepic. Skrzynia DSG jest rewelacyjna
Opinia o komforcie:
Wszystko o.k.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko o.k.
Opinia o układzie jezdnym:
Super elastyczny silnik, duży zapas mocy, wysoka kultura pracy silnika, dobrze dobrane materiały wewnątrz oraz spasowane nadwozie (nie skrzypi), swietne światła (ruchome ksenony). Dobra \\\\\\"niemeiecka robota\\\\\\"

Robert2008-07-31

Ogólna ocena:

8/10

auto kultowe,silnik 8v dobra jednostka vw sprawdzona i wieczna przy odpowiednim traktowaniu..
Opinia o układzie napędowym:
Super elastyczny ...na 5 można jeździć 40km/h
Opinia o komforcie:
auto dla dwojga + dziecko
Opinia o nadwoziu:
rzuca sie w oczy
Opinia o układzie jezdnym:
fajne autko o sportowym zacięciu

2010-07-16

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
JEDYNE AUTO W KTÓRYM CZUJE SIĘ JAK CZLOWIEK

Średnie oceny VOLKSWAGEN NEW BEETLE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
87.50%
głosów 7
Raczej tak
12.50%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.4/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
9.1/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
6.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.8/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
6.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
6.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.1/10
Widoczność w lusterkach
7.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
7.9/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Niezawodność
1
Nadwozie
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Spalanie
1
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen New Beetle brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mini One.

Volkswagen New Beetle

Volkswagen New Beetle

Mini One

Mini One

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie New Beetle

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 114

Volkswagen New Beetle 2000 8V 115KM 1998r. hatchback

Ocena ogólna

Auto porządne, idealne dla kobiety ale tylko w TDI, rodzinom zdecydowanie odradzam

Układ napędowy

Silnik jest leniwy, jak na tą pojemność nie oferuje dobrych osiągów. Kulturze pracy nie ma nic do zarucenia. Skrzynia krótka i precyzyjnie wybiera przełożenia

Widoczność

Ciężko wyczuć przód auta przez mocno opadającą maskę, do tyłu widać jeszcze mniej - mała szyba, a lusterka mimo że ładne to tylne błotniki sporo zasłaniają

Komfort

Amortyzatory pracują bardzo dobrze. Fotele i przestrzeń z przodu są świetne - tył tragiczny osoby powyzej 170cm wzrostu odczuwają na głowie podsufitkę

Nadwozie

Z przodu jak najbardziej. Dużo miejsca na nogi i głowę, osoby w okolicach wzrostu 210 cm nie mają problemów. Z tyłu jak mówiłem zmieści się tylko dziecko lub wątłej budowy kobieta. Wszystkie elementy są dostępne pod ręką. Bagażnik regularny, lecz mały, a krawędź załadunku znajduje się bardo wysoko. Możliwość aranżacji? Tego auta to nie dotyczy ma tylko składane fotele i nic więcej. Karoseria mimo wieku atrakcyjna, śladów korozji nie zauważyłem

Układ jezdny

Auto się bardzo dobrze trzyma nawierzchni, prawie jak gokart. Wprawdzie jest nisko zawieszone i można czasami miseczką zachaczyć, ale to chyba nie jest najważniejsze:). Widoczość ogranicza mocno ścieta tylna szyba oraz szerokie błotniki

Naprawy

Części zamienne łatwo dostępne - sporo pasuje od golfa

Wentylacja i ogrzewanie

Latem zimno, zimą ciepło - czego chcieć więcej?:D

Elektryka/elektronika

Bez problemów

Zobacz również opinie:

Volkswagen New Beetle: coupe, hatchback, kombi

Volkswagen New Beetle: benzyna, olej napędowy

Volkswagen New Beetle: 1.6, 1.9, 2.0

Volkswagen New Beetle: 2007, 2001, 2000, 1999, 1998