Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1989r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1989r.

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

7.78/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.50/10.84 7.00
trasa 6.00/8.51 5.00
cykl mieszany 6.80/9.93 6.30

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

5/10


Auto rodzinne.Przestronne wnętrze,duży bagażnik.Silnik OK.(choć nie pozbawiony wad)chodzi o głowicę-mikropęknięcia między gniazdami zaworów.Słabe oświetlenie trasy. Poza tym auto prawie 20 lat użytkowane bez przerwy.Nowe auta tego nie nie przeżyją.
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność OK.Na 5 biegu 60-150km/h. Większa prędkość to śmierć dla silnika i kierowcy.Jak w VW silnik zimny to typowy klekot.Po osiągnięciu 40-50stopni wycisza się(zawory sterowane hydraulicznie). Skrzynia dobrana w miarę.Nie jest to auto sportowe ale przyspieszenie do przyjęcia ja...
Opinia o układzie jezdnym:
PROWADZENIE OK.Układ kierowniczy w miarę precyzyjny.Zawieszenie do przyjęcia.Przy gwałtownych skrętach przechył duży,ale pod kontrolą.Hamulce kiepskie(tarcze nie wentylowane)przód,bębnowe tył.Wspomaganie wg mnie dobrane optymalnie. Podobne wrażenia w PASSACIE B-4.Dopiero B5 zaliczam ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


więcej ciszy i 16 zaworów i nie zmieniam samochodu, no chyba że padnie ze starości
Opinia o układzie napędowym:
osiem zaworów to zdecydowanie za mało jak na tak duży samochód a na kombi szczególnie ,plus-chyba nie do zajeżdżenia
Opinia o komforcie:
za duże szumy na przedniej szybie lusterkach i szyber dachu ale to chyba wiek chociaż w środku nie nigdzie nie wieje
Opinia o nadwoziu:
młody nie jest a ma zero rdzy skasowałem nim wectrę i jarisa oczywiście nie celowo miękki zderzak i szerokie listwy na drzwiach może nie wyglądają najlepiej ale nieźle go słaniają
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie tylko oryginalne, zamienniki do bani...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie jezdnym:
SAMOCHÓD GODNY POLECENIA.W TAKIM ROCZNIKU BEZ DIUR NADWOZIA,SILNIK NIE RUSZANY OD NOWEGO
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


wadą mojego jest wiek ale nie jest to znacząca wada bo jest OK
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie jezdnym:
Samochód jest ekstra mimo wieku. Polecam.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 88.89% głosów 8
Raczej tak 11.11% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
7.3/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
7.2/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.3/10
Resorowanie z obciążeniem
6.8/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
6.9/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
5.6/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
6.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Komfort jazdy 2
Spalanie 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Wentylacja i ogrzewanie 1
Spalanie 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980