Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1991r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1991r.

Liczba ocen: 19

Średnia ocena:

8.11/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.23/12.44 6.60
trasa 8.47/9.33 5.70
cykl mieszany 9.70/11.13 6.20

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

7/10


typowy rodzinny i wedkarski samochodzik,wkladam ponton silnik wedki i se siedze na luzie,moglby miec troszke wyzsze zawieszenie
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo elastyczny,moc dobrana w miare dobrze do masy pojazdu,przy awarii linki zmiany biegow przejechalem na 3-cim biegu ponad 200km
Opinia o komforcie:
troszke za sztywno przy jezdzie tylko kierowcy,ale bardzo dobrze znosi duze przeciazenia
Opinia o nadwoziu:
20 lat eksploatacji i nie ma zadnych skrzypien plastikowych wykonczen,bardzo pakowny,wszystkie przelaczniki w zasiegu reki,dobra widocznosc ,rdza tylko w miejscach podkladania lewarka i w miejscu zarysowania,klamki-wieczny problem
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo male koszty eksploatacji,przednie zawieszenie tylko koncowki drazkow,i amortyzatory,tyl-amortyzatory,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
osiągi na poziomie dostatecznym ale na drodze nie po kozakujesz... auto dla spokojnych, statecznych osób ponadto ma zaletę uczy młodych z temperamentem pokory na drodze :)
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobre autko, niezwykle tanie w eksploatacji ,części śmiesznie tanie polecam choć trudno znaleźć egzemplarz w dobrym stanie .... ale da się reanimować
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
trochę za ciężki jak na ten silnik, ale jak się go przyciśnie to daje rady
Opinia o komforcie:
duże komfortowe auto rodzinne i przyjemne w podróżowaniu
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie super, bez problemów parkingi itp
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Wady: klamki, ogrzewanie, duże spalanie, listwa (spojler) zderzaka przedniego Zalety: dużo przestrzeni dla kierowcy i pasażerów, cicha praca silnika, niezawodność silnika
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o nadwoziu:
Z uwagi,iż posiadam pełnowymiarowe koło zapasowe,przestrzen bagażnika jest ograniczona.O butli z gazem nie wspominając.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 73.68% głosów 14
Raczej tak 21.05% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 5.26% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.9/10
Układ kierowniczy
7.8/10
Hamulce
6.5/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
6.3/10
Przyspieszenie 60-120km
6.6/10
Przyspieszenie 80-120km
6.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
4.9/10
Naprawy
Niezawodność
5.4/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 7
Spalanie 2
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nic 2
Inne 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980