Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1992r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1992r.

Liczba ocen: 31

Średnia ocena:

8.32/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.00/10.94 6.00
trasa 7.71/8.41 5.35
cykl mieszany 9.04/9.55 5.60

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

9/10


auto mimo wieku jest rewelacyjne niski koszt zakupu, niskie ceny czesci a przy tym wygodny i duzy samochod dla calej rodziny. gdyby nie jego wiek i slabe wyposazenie (jak na czasy dzisiejsze) to byl go nie sprzedawal
Opinia o układzie napędowym:
zawsze mial odpowiedni zapas mocy jednakze nigdy nie byl traktowany jako rajdowka
Opinia o komforcie:
auto dosc twarde (z racji wersji bylo fabrycznie usztywnione i lekko obnizone o 23mm)fotele wygodne bdb trzymajace w zakretach
Opinia o nadwoziu:
jak sie jezdzilo z tlu to nie wiem zawsze jezdzilem z przodu ;-), natomiast ma bardzo duzo miejsca na tylnej kanapie sprawdzilem porownujac z octavia '97, oraz peugeotem 406 przekladajec foteliki moich dzieci pasaat zawsze wygrywal. z przodu miejsca pod dostatkiem wszystko w zasiegu reki, bagaznik m...
Opinia o układzie jezdnym:
auto nigdy mnie zawiodlo, z reszta bylo traktowane jak czlonek rodziny, na czas naprawiane, pakowne i wygodne na dlugie rodzinne wyjazdy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
elastyczność świetna, skrzynia biegów czasami sprzeciwia się moim zamiarom wrzucenia drugiego biegu, ale ogólnie jest ok.silnik jest \\"żwawy\\" i potrafi wcisnąć w fotel:) przyspieszenia są naprawde niekiepskie.starty z pod świateł dają sporo satysfakcji:)
Opinia o komforcie:
resorowanie- co tu dużo pisać dość dobre.zarówno z obciążeniem jak i bez. fotele bardzo wygodne ale kiepsko trzymają na zakrętach, z kompletem jedzie sie pewnie, dociążone auto świetnie sie trzyma drogi.wyciszenie jest słabe plastiki w środku brzęczą. ale da się to naprawić niewiel...
Opinia o nadwoziu:
przestrzeni jest mnóstwo.ergonomia powyżęj średniej- wszystko świetnie obmyślone.bagażnik ogromny.jakość materiałów wykończenia w miarę ok niska ocena za brzęczące plastiki.możliwość aranżacji??? hmm to przecież kombi- co można tu zaaranżować?:)karoseria-ocynk zero rdzy po 16 ...
Opinia o układzie jezdnym:
autko jeździ świetnie, wspomaganie to spora zaleta, układ kierowniczy dość precyzyjny wadą tego auta są jego spore gabaryty.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


ZALETY : -duża wygoda -bardzo mała awaryjność -bardzo dobra przyczepność i układ kier. -małe koszty eksploatacji -zawieszenie WADY: -jak dla mnie ten silnik jest troche za słaby jak na tą mase -duże spalanie gazu -ciężka regulacja szyb i otwieranie drzwi od zewnątrz
Opinia o układzie napędowym:
Przyśpieszenie jak na tą mase i 90 konny silnik jest na prawdę bardzo dobre
Opinia o komforcie:
Wiadomo jest to duże auto i nawet w komplecie nie jest ciasno. Większej wygody na pewno zaznasz na tylnej kanapie.
Opinia o nadwoziu:
Nic ująć... to auto jest w tym najlepsze
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się super ale masa robi swoje, przy hamowaniu ma skłonności do przechyłu w przód, jak i podczas jazdy w zakrętach sporo sie przychyla lecz jeżeli chodzi o przyczepność to najlepsze auto jakim kolwiek jeździłem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


troche slaba widocznosc od strony kierowcy przy manewrowaniu w prawo(zaslania lewy slupek)
Opinia o układzie jezdnym:
moje 8-mio letnie auto sprawuje sie bardzo dobrze.Po zakupie wymienilem:olej,filtry,naciag paska klinowego,i zrobilem ogolny przeglad samochodu.Jestem z niego bardzo zadowolony.Jak na taki duzy samochod jego spalanie jest znakomite:5-6 litrow na trasie przy szybkosci do 100km/h,powyzej tzn 120-140 k...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Lux auto. 1,9 TD pojedzie na wszystkim co mu wlejesz. To silnik bezawaryjny. Znam przypadki przebiegu bez remontu kptl.700.000 i to auta na stanie firmy. Do lat 95 na wyposażeniu niemieckiej policji a tam badziewia nie stosowano.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 7


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 77.42% głosów 24
Raczej tak 22.58% głosów 7
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.1/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.9/10
Elektronika
3.8/10
Naprawy
Niezawodność
4.1/10
Koszty napraw
4.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 8
Widoczność 2
Spalanie 2
Nadwozie 2
Wnętrze 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Spalanie 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Układ jezdny 2
Komfort jazdy 2
Widoczność 2

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 21

Volkswagen Passat b3 variant- silnik z g60 1800 1,8 8v compressor g60 160KM 1992r. kombi

Układ napędowy
elastyczność świetna, skrzynia biegów czasami sprzeciwia się moim zamiarom wrzucenia drugiego biegu, ale ogólnie jest ok.silnik jest \\"żwawy\\" i potrafi wcisnąć w fotel:) przyspieszenia są naprawde niekiepskie.starty z pod świateł dają sporo satysfakcji:)

Widoczność
przeważnie wszystko widać:D

Komfort
resorowanie- co tu dużo pisać dość dobre.zarówno z obciążeniem jak i bez. fotele bardzo wygodne ale kiepsko trzymają na zakrętach, z kompletem jedzie sie pewnie, dociążone auto świetnie sie trzyma drogi.wyciszenie jest słabe plastiki w środku brzęczą. ale da się to naprawić niewielkim kosztem.

Nadwozie
przestrzeni jest mnóstwo.ergonomia powyżęj średniej- wszystko świetnie obmyślone.bagażnik ogromny.jakość materiałów wykończenia w miarę ok niska ocena za brzęczące plastiki.możliwość aranżacji??? hmm to przecież kombi- co można tu zaaranżować?:)karoseria-ocynk zero rdzy po 16 latach.

Układ jezdny
autko jeździ świetnie, wspomaganie to spora zaleta, układ kierowniczy dość precyzyjny wadą tego auta są jego spore gabaryty.

Wentylacja i ogrzewanie
ogrzewanie 10 plus:) nagrzewa szybko. thermotronic utrzymuje temperature na stałym zadanym poziomie - masa:)

Pełna opinia o Volkswagen Passat b3 variant- silnik z g60 1800 1,8 8v compressor g60 160KM 1992r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980