Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1993r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1993r.

Liczba ocen: 20

Średnia ocena:

7.95/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.00/13.42 6.50
trasa 7.50/8.87 5.57
cykl mieszany 9.00/11.13 5.90

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

9/10


Niestety to już leciwe auto ale za to oferujące komfort niedostępny dla wielu "współczesnych" aut i nie drogie w eksploatacji. Daje poczucie bezpieczeństwa - pomimo wieku nie boję się nim jechać np. w trasę 900km z przyczepą czy gdziekolwiek indziej bez niej ;).
Opinia o układzie napędowym:
Krótkie przełożenie pierwszego biegu ( szybko trzeba zmieniać na 2 ). Skrzynia chodzi bardzo precyzyjnie mimo swoich lat. Silnik jest okej ale mógłby być mocniejszy ( choć do bezpiecznego wyprzedzania i jazdy z prędkością autostradową wystarcza ; z pod świateł też niema kompleksów i ...
Opinia o komforcie:
Czy auto obciążone czy nie prowadzi się pewnie i nie buja. Fotele twarde ale wygodne na długie trasy. Wyciszenie auta jest okej.
Opinia o nadwoziu:
Takich aut się dzisiaj nie robi. Podróż w aucie z czterema pasażerami oraz bagażami w pełnym komforcie ! 5 osób też nie będzie narzekać. Czy znacie wiele innych auto gdzie pasażer z przodu może rozprostować całe nogi a osoba za nim jeszcze założy spokojnie nogę na nogę ( osoby o wz...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto dobrze się prowadzi, pewnie ( raczej sztywno zawieszone jak to VAG ). Zawieszenie się nie psuje a jeśli już coś trzeba zrobić to ceny są małe. Parkowanie okej - wspomaganie daje radę a auto ma nie taki mały promień zawracania jak na swoje gabaryty. Układ kierowniczy dość precyzyjn...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Auto ma dużo zalet mniej wad.Generalnie karoseria mogłaby mieć nowocześniejszy kształt, większa moc silnika i na wyposażeniu klima i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.
Opinia o układzie napędowym:
Generalnie silnik nie do zajechania.Jestem właścicielem passata z 93r. z silnikiem diesla o poj.1,9 bez turbiny.Jak na auto o tej masie i wersji nadwoziowej(sedan) moc auta (65km) jest zbyt mała, przydałoby się więcej.W górach często trzeba zmieniać biegi zwłaszcza kiedy jedzie cała rodzi...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie ok, nawet na nierównościach czuje się jakby płynąc.Pięcioosobowa rodzina bez problemu podróżuje przez 300km.
Opinia o nadwoziu:
Klasyczny wygląd, może się podobać lub nie, wszystko kwestią gustu.Środek bardzo komfortowy,przestronność to słowo które najlepiej oddaje wnętrze.Bagażnik bardzo pojemny, jego wielkość można zwiększyć poprzez złożenie siedzeń tylnych.Auto rodzinne. Występują sporadyczne ognisk...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko bardzo dobrze trzyma się nawierzchni, nawet w trudnych warunkach pogodowych mimo to, że mój egzemplarz nie posiada ABS.Samochód dobrze wybiera nierówności.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Autko super jak na ten wiek i przebiegi to niejedno nowe autko się zawstydzi. Jakość wykonania jak w volkswagenie super wszystko pod ręką i mimo wieku pełne wyposażenie działa. Silnik trochę pali ale dynamika pozwala o tym zapomnieć.
Opinia o układzie napędowym:
Przy tym silniku trudno nie być zadowolonym
Opinia o komforcie:
Zawieszenie naprawdę ekstra tylko twarde ale to volkswagen, a wnętrze wspaniałe
Opinia o układzie jezdnym:
Świetnie się prowadzi zarówno na suchej jak i mokrej drodze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Ogólnie auto polecam i jestem zadowolony.Małe spalanie i awaryjność,silnik super.
Opinia o układzie napędowym:
ok,szczególnie jak sie turbina włączy
Opinia o komforcie:
Od biedy może byc.Jest to tak jak jest w VW w tych latach
Opinia o nadwoziu:
ok
Opinia o układzie jezdnym:
Ja jestem zadowolony i polecam to auto
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Wszystko pięknie oprócz spalania na holenderskiej instalacji oraz małej wiedzy mechaników na temat automatu. każdy chce dużo kasy a w zamian daje mało wiedzy np: jak sprawdzić poprawnie płyn w skrzyni
Opinia o układzie napędowym:
cóż - to automat
Opinia o komforcie:
dla mnie dobrze chyba, że ktoś jeździł mercedesem
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 15
Raczej tak 20.00% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 5.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.1/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
8.2/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.1/10
Elektronika
5.2/10
Naprawy
Niezawodność
5.2/10
Koszty napraw
4.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 6
Komfort jazdy 3
Spalanie 3
Nadwozie 1
Inne 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Spalanie 3
Inne 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 97

Volkswagen Passat Arriva 1900 65KM 1993r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Auto ma dużo zalet mniej wad.Generalnie karoseria mogłaby mieć nowocześniejszy kształt, większa moc silnika i na wyposażeniu klima i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

Układ napędowy
Generalnie silnik nie do zajechania.Jestem właścicielem passata z 93r. z silnikiem diesla o poj.1,9 bez turbiny.Jak na auto o tej masie i wersji nadwoziowej(sedan) moc auta (65km) jest zbyt mała, przydałoby się więcej.W górach często trzeba zmieniać biegi zwłaszcza kiedy jedzie cała rodzina.W trasie np autostrada daje radę, cechuje go niskie zużycie paliwa.Ja osobiście polecam ten motor dla oszczędnych.

Widoczność
Widoczność rewelacyjna, duża szyba przednia boczne i tylna mogą ułatwić parkowanie.

Komfort
Zawieszenie ok, nawet na nierównościach czuje się jakby płynąc.Pięcioosobowa rodzina bez problemu podróżuje przez 300km.

Nadwozie
Klasyczny wygląd, może się podobać lub nie, wszystko kwestią gustu.Środek bardzo komfortowy,przestronność to słowo które najlepiej oddaje wnętrze.Bagażnik bardzo pojemny, jego wielkość można zwiększyć poprzez złożenie siedzeń tylnych.Auto rodzinne. Występują sporadyczne ogniska korozji głównie w zakończeniach progów.Poza tym auto nieźle zabezpieczone.

Układ jezdny
Autko bardzo dobrze trzyma się nawierzchni, nawet w trudnych warunkach pogodowych mimo to, że mój egzemplarz nie posiada ABS.Samochód dobrze wybiera nierówności.

Naprawy
Mała awaryjność więc i koszty nie są duże.Tanie zamienniki.Należy pamiętać by sprawdzać poziom oleju i płynów, poza tym tankować i jeździć.

Wentylacja i ogrzewanie
Tutaj średnia ocena.Zimą wnętrze szybko się ogrzewa,latem kiepskie chłodzenie.W moim egzemplarzu ratuje szyberdach.Wiadomo przydałaby się klima ale nie można mieć wszystkiego.

Elektryka/elektronika
Raz wystąpił problem z elektryką lusterek.

Pełna opinia o Volkswagen Passat Arriva 1900 65KM 1993r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980