Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1994r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1994r.

Liczba ocen: 37

Średnia ocena:

8.03/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.04/11.40 5.50
trasa 7.22/9.51 4.62
cykl mieszany 8.11/10.28 5.14

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

8/10


Poza drobnymi usterkami zawieszenia i wybiórczymi kaprysami przełączników auto wybitnie niezawodne,jest wygodne i przestronne,nie "bije" po kieszeni,silnik nie do zajeżdżenia,choć wolałbym wersje z silnikiem TDI 110 KM.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia ma krótkie i szybkie przełożenia,ale za szybko się "kończy" Silnik NIEZNISZCZALNY,choć głośny i o małej mocy w stosunku do masy pojazdu,przyśpiesza najlepiej od 100km i NIEPRAWDĄ jest że pali 5 l/100.
Opinia o komforcie:
Wygodnie i stabilnie,ale głośno przy większych prędkościach,fotele z przodu już nie tak sztywne jak zapewne kiedyś.
Opinia o nadwoziu:
Obszerne wnętrze,wszystko pod ręką i funkcjonalne,łatwość demontażu wszelkich elementów,ale plastiki delikatne i głośne na nierównościach,karoseria pomimo lat w b.dobrym stanie,korozja sporadyczna na błotnikach z tyłu,ale z winy poprzedniego właściciela który zdarł warstwę ocynku ...
Opinia o układzie jezdnym:
świetnie wchodzi w zakręty,prowadzi się lekko i pewnie,wiele wybacza kierowcy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Auto jako zalety mozna wymienic kilka: -mała awaryjność -tanie cześci -ciche wnetrze -dobrze trzyma sie asfaltu -ładny wygląd a minusy: -dosyc duze spalanie -brak małych ukrytych schowków Ale ogulnie autko jest zaje fajne
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jak na swoja pojemność i jego parametry radzi sobie z tak dużym nadwoziem całkiem niezle.
Opinia o komforcie:
Co do wygody nie narzekam auto jest bardzo komfortowe i przy tym niezawodne.
Opinia o nadwoziu:
Passat we wnętrzu jest bardzo przestronny i bagażnik jak to w kombi wielki, karoseria z biegiem lat jest nienaruszona przez rdze.
Opinia o układzie jezdnym:
Moje autko jest naprawde dobre ma bardzo dobre własności jezdne choc przy nadwoziu kombi mogło by mniej przechylac sie w zakretach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Ogólnie bardzo polecam. Ma wady auto jest mało wygodne, słabe przyśpieszenie. Ale bardzo silne, psuje się podobnie jak inne, a części i naprawy bardzo tanie. Na tym samochodzi naprawdę mogę polegać. Prawie nigdy mnie nie zawiódł.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik posiada jedną wadę ale tylko w Pasatach. Mianowicie częste pęknięcia sruby koła rozrządu na wale i co za tym idzie remont silnika. Przyczyną jest za mocne lub za słabe dokręcenie owej śruby. Dokręcać ja należy na klej i kluczem dynamometrycznym wtedy ten silnik jest bezobsługo...
Opinia o komforcie:
Do wygodnych to on nie należy.
Opinia o nadwoziu:
Super ładny tez nie jest.
Opinia o układzie jezdnym:
Częste awarie układu jezdnego ale ich naprawa jest banalnie tania. 20-200 zł
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


POZYTYWNIE JAK NA TAK DUŻY SAMOCHÓD TO NIEŹLE KOMPROMIS SPALANIA I WYGODY JAZDY ORAZ KOMFORT JAK NA RODZINNY SAMOCHÓD TO NAPEWNO ZALETY,
Opinia o układzie napędowym:
NA TRASACH MIESZANYCH PRAWIE NIEZMIENIA SIĘ BIEGÓW , PIĄTKA I LECI NAWET PRZY 1500 OBROTÓW DAJE RADY
Opinia o komforcie:
TYLNE SPRĘŻYNY LUBIĄ PĘKNĄĆ , FOTELE PRZEDNIE SĄ TWARDE I MOGŁYBY BYĆ BARDZIEJ WYGODNE
Opinia o nadwoziu:
POPROSTU SUPER
Opinia o układzie jezdnym:
JEST DOBRZE
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Dość prosty a co za tym idzie mało awaryjny
Opinia o komforcie:
W obecnym czasie są o wiele bardziej komfortowe wersje aut jednak biorąc pod uwagę wiek mojego samochodu wypada powyżej średniej
Opinia o nadwoziu:
Posiadam wersję kombi więc i bagażnik mnie zadowala pomimo że wcześniej jeżdziłem Berlingo /Citroen/
Opinia o układzie jezdnym:
Znaczącą wadą sa zbyt słabe hamulce-pomimo systemu ABS
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 8


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 62.16% głosów 23
Raczej tak 35.14% głosów 13
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 2.70% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.7/10
Hamulce
7.3/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.4/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.4/10
Fotele przednie
7.3/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.4/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.1/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
5.9/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 10
Niezawodność 9
Wnętrze 3
Komfort jazdy 3
Układ jezdny 1
Napęd 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Układ jezdny 5
Napęd 4
Spalanie 4
Inne 4
Awaryjność 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nic 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 21

Volkswagen Passat B4 1900 TD 75KM 1994r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Poza drobnymi usterkami zawieszenia i wybiórczymi kaprysami przełączników auto wybitnie niezawodne,jest wygodne i przestronne,nie "bije" po kieszeni,silnik nie do zajeżdżenia,choć wolałbym wersje z silnikiem TDI 110 KM.

Układ napędowy
Skrzynia ma krótkie i szybkie przełożenia,ale za szybko się "kończy" Silnik NIEZNISZCZALNY,choć głośny i o małej mocy w stosunku do masy pojazdu,przyśpiesza najlepiej od 100km i NIEPRAWDĄ jest że pali 5 l/100.

Widoczność
Co tu komentować:-)

Komfort
Wygodnie i stabilnie,ale głośno przy większych prędkościach,fotele z przodu już nie tak sztywne jak zapewne kiedyś.

Nadwozie
Obszerne wnętrze,wszystko pod ręką i funkcjonalne,łatwość demontażu wszelkich elementów,ale plastiki delikatne i głośne na nierównościach,karoseria pomimo lat w b.dobrym stanie,korozja sporadyczna na błotnikach z tyłu,ale z winy poprzedniego właściciela który zdarł warstwę ocynku żeby zrobić zaprawki (auto częściowo ocynkowane)

Układ jezdny
świetnie wchodzi w zakręty,prowadzi się lekko i pewnie,wiele wybacza kierowcy.

Naprawy
Poza typowymi naprawami związanymi z gównianym stanem polskich dróg,auto nie do zajeżdżenia

Wentylacja i ogrzewanie
Klimatyzacja szybko chłodzi,choć nieco "przymula" silnik,ogrzewanie bez zarzutów.

Elektryka/elektronika
Elektroniki nie posiada,a elektryka poprawna,lubią się zacinać włączniki podnoszenia szyb i alternator niezbyt żywotny.

Pełna opinia o Volkswagen Passat B4 1900 TD 75KM 1994r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980