Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1995r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1995r.

Liczba ocen: 31

Średnia ocena:

8.68/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.88/12.18 6.32
trasa 7.28/9.23 5.02
cykl mieszany 8.10/10.92 5.77

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

9/10


Polecam dla mających małe dzieci lub małą firmę(mój przypadek).Prawdziwe auto dla sknerusów.Moja porada jest poparta praktyką w częściach samochodowych-wiem które się psują a które nie.
Opinia o układzie napędowym:
Osiągi niezłe jak na 90KM i 14ookg wagi. Przy zadbanej turbinie nawet 15-to letni dziadek daje radę.
Opinia o komforcie:
Twardośc typowego VW nie dziwi jeśli ktoś już kiedyś miał do czynienia z tą marką.Fotele dośc twarde co sprzyja długim dystansom.Przy komplecie pasażerów trochę wynosi z zakrętów ale to przecież spore kombi.Wyciszenie jak na diesla lat 90-tych raczej w normie.
Opinia o nadwoziu:
Mistrzostwo świata jeśli chodzi o ilośc miejsca w środku.Żaden konkurent nie ma tyle m-ca z tyłu.Ergonomia w normie jak to w VW.Duży bagażnik też robi robotę. Jakośc materiałów dobra.W moim dziadku trochę gnije klapa i pojawiają się parchy na rogach drzwi i błotnikach.Ogólnie i tak...
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny ogólnie ok.Trochę słabe hamulce jak na tą masę.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


wada - brak klimy. wiadomo jakie są Polskie drogi... założyłem na felgi gumy 195/65r15 wóz poszedł o parę cm w górę i mogę spokojnie wjechać na krawężniki... a poza tym łatwiej się jedzie w koleinach. bo poprzednie miałem 205-ki
Opinia o układzie napędowym:
Silnik chodzi jak taki cichy zegarek, jest dynamiczny i silny...
Opinia o komforcie:
- na tyle jest podłokietnik, stąd też wygodę mają jedynie dwie osoby, gdy będą z tyłu trzy to ta w środku będzie siedziała na trochę nie tak wyprofilowanym fotelu.
Opinia o układzie jezdnym:
wóz pięknie się prowadzi, jest dobrze wyważony, stabilny, czuje się jego silę i moc, w pewnym sensie elegancję poruszania się - choć to tylko wół roboczy...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Auto warte swojej ceny.
Opinia o układzie napędowym:
polecam auta z automatyczna skrzynią biegów. Może nie ma porywającej dynamiki, ale komfort jazdy jest duży.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo obszerne wnętrze. Na wszystko jest miejsce, a wyjazdy na wczasy nie stanowią problemu.
Opinia o układzie jezdnym:
warto szczególną uwagę zwrócić na jakość amortyzatorów, Ich dobry stan pozwala na pewne prowadzenie auta na krętej drodze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jestem szczęśliwy z posiadania tego auta jest wygodny mało awaryjny
Opinia o układzie napędowym:
jak na 90KM i wersję kombi to zbiera się całkiem nieźle
Opinia o komforcie:
Jest b. wygodny dużo miejsca nie podoba mi się że z przodu z lewej str nie ma schowka bo jest AIR BAG
Opinia o nadwoziu:
nie jest to audi ale korniki jak na ten wiek to się jeszcze trzymają z dala
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


vw passat jest autem dla osób średnio-zarabiających, jest tanie w eksploatacji, zapewnia to silnik 1.9TDI, karoseria jest zabezpieczona przed korozją, nalezy na czas wymieniać plyny eksploatacyjne, oleje silnikowe. auzytkownika, tanie w eksploatacji,
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 7


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 67.74% głosów 21
Raczej tak 29.03% głosów 9
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 3.23% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.6/10
Naprawy
Niezawodność
5.9/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 9
Niezawodność 5
Komfort jazdy 3
Nic 2
Nadwozie 2
Napęd 1
Widoczność 1
Układ jezdny 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 9
Inne 4
Układ jezdny 3
Spalanie 2
Awaryjność 1
Wnętrze 1
Napęd 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 89

Volkswagen Passat B4 1900 90KM 1995r. kombi

Ocena ogólna
Polecam dla mających małe dzieci lub małą firmę(mój przypadek).Prawdziwe auto dla sknerusów.Moja porada jest poparta praktyką w częściach samochodowych-wiem które się psują a które nie.

Układ napędowy
Osiągi niezłe jak na 90KM i 14ookg wagi. Przy zadbanej turbinie nawet 15-to letni dziadek daje radę.

Widoczność
Chyba pierwsze auto w jakim siedziałem (jakieś 20 lat temu) w który w ogóle nie widac maski z miejsca kierowcy.Na początku dziwne wrażenie,które potęguje widocznośc do przodu.Do tyłu jak na kombi też b.dobrze a w lusterkach również przyzwoicie.

Komfort
Twardośc typowego VW nie dziwi jeśli ktoś już kiedyś miał do czynienia z tą marką.Fotele dośc twarde co sprzyja długim dystansom.Przy komplecie pasażerów trochę wynosi z zakrętów ale to przecież spore kombi.Wyciszenie jak na diesla lat 90-tych raczej w normie.

Nadwozie
Mistrzostwo świata jeśli chodzi o ilośc miejsca w środku.Żaden konkurent nie ma tyle m-ca z tyłu.Ergonomia w normie jak to w VW.Duży bagażnik też robi robotę. Jakośc materiałów dobra.W moim dziadku trochę gnije klapa i pojawiają się parchy na rogach drzwi i błotnikach.Ogólnie i tak nieźle jak na 15 lat.

Układ jezdny
Układ jezdny ogólnie ok.Trochę słabe hamulce jak na tą masę.

Naprawy
W moim pasku jedyne co mnie wkurza to klamki-zmora passatów.Sięgam pamięcią i nie znajduje żadnej naprawy poza częściami ekspoloatacyjnymi.Mam go już 6 lat i zadomowił się u nas na dobre m.in ze względu na to,że się skubaniec nie psuje i pali 0,0 nic. Czasem na noc go nie gaszę-żart.Naprawdę polecam.Jest może trochę droższy od konkurencji z tego rocznika ale potrafi się odwdzięczyc b.tanią eksploatacją.

Wentylacja i ogrzewanie
Nagrzewa się szybko i przewietrzanie jest b.sprawne jeśli oczywiście filtr kabiny jest czysty.Nawet bez klimy jadąc na wczasy z dziecmi w upalny poranek do godziny 10-tej udało się utrzymac kabinę w dostatecznej temperaturze.

Elektryka/elektronika
Nigdy nie miałem żadnych problemów z elektryką.Elektroniki nie ma zbyt dużo więc też nie ma problemów, hyhy.

Pełna opinia o Volkswagen Passat B4 1900 90KM 1995r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980