Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 1999r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

1999r.

Liczba ocen: 88

Średnia ocena:

8.07/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.01/11.86 7.07
trasa 7.79/9.58 5.83
cykl mieszany 9.21/10.74 6.55

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód bez dwóch zdań atrakcyjny i pożądany przez wielu. Nie jestem fanem marki, a właściwie z przypadku (braku wyboru) zdecydowałem się na zakup tego modelu, generalnie nie żałuję, obszerny, wygodny, względnie ekonomiczny, stosunkowo bezawaryjny. Minusem oczywiście ryzyko kradzieży...
Opinia o układzie napędowym:
Samochód z racji zasilania gazowego, a także najmniejszego w tym modelu silnika nie należy do demonów prędkości i elastyczności, jednakże w zupełności wystarcza do spokojnej jazdy tak w trasie jak i w mieście.
Opinia o komforcie:
W tym aspekcie jeden z najlepszych na tle konkurencji. Mankamentem nietrwałe zawieszenie przednie, choć niewątpliwie dzięki niemu znacznie bardziej wygodny.
Opinia o nadwoziu:
Wielkość samochodu na pewno jest jego atutem, a zwłaszcza wykończenie, minusem jak w każdym niemal sedanie nie do końca funkcjonalny choć na pewno bardzo duży bagażnik.
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonały samochód na dłuższe trasy po dobrych drogach, komfortowy i precyzyjny układ jezdny. Gabaryty na pewno nie ułatwiają parkowania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Spalanie podane dla gazu (sekwencja BRC). Mam dwa Passaty B3 i tego B5. No i B5 słabo wypada, poza tym, że inny komfort jazdy, jakość wykończenia, miękkość zawieszenia (ale krótka żywotność). Chyba bym nie kupił kolejnym razem B5, ale auto bardzo mi się podoba i jestem przywiązany d...
Opinia o układzie napędowym:
125KM na takie auto to może mało, ale mi wystarcza, można spokojnie wyprzedzać, nie trzeba go bujać. Tu raczej wszystko bez zarzutów.
Opinia o komforcie:
Auto bardzo wygodne, ale przez tą wygodę tracimy trochę miejsca w środku (mniej miejsca w porównaniu do Passata B3). Auto w miarę ciche(nie wiem jak przy prędkościach pow 150km/h)
Opinia o nadwoziu:
Duże auto, ale szału nie ma z ilością miejsca (można by się było spodziewać więcej po tym aucie). Jakość materiałow bardzo dobra, chociaż nie wiem jak, ale złamał mi się regulator od lusterek (80zł). Elementy plastikowe na drzwiach ulegają szybkiemu zarysowaniu. Wnętrze to i tak d...
Opinia o układzie jezdnym:
Zaczyna się chyba sypać zawieszenie, te nieszczęśliwe aluminiowe wahacze. Pozostałe elementy ok. Szybko zużywają się klocki hamulcowe (bynajmniej u mnie)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Nic dodać nic ująć fajny jest teraz zbieram na 3BG (B5 fl)
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacja bo bezawaryjny i oszczędny ale ze względu na wagę teraz kupiłbym 130KM i 6 biegową skrzynię bo przy 180 szukam kolejnego nieistniejącego biegu. Apetyt rośnie, jak kupiłem to był rakieta teraz mało;]
Opinia o komforcie:
Przy aucie 10letnim wyciszenie już troche nie działa stare uszczelki itp. ale i tak jest rewelka. resorowanie spoko ale nie na naszych drogach(oczywiście neguje nasze drogi nie auto) fotel wygodny pasażerowie też mają wygodnie i dużo miejsca.
Opinia o nadwoziu:
Materiały super jak na 99r teraz robią lepsze w tej klasie aut,możliwość aranżacji??? a co to właściwie oznacza w nim jest wszystko na miejscu. Karoseria ocynk ale na nadkolu od kamieni potrafi się pokazać odprysk:)
Opinia o układzie jezdnym:
Wygodny, trochę za miękkie zawieszenie ale to limuzyna tak ma być. Części cenowo średnie, Spalanie rewelacja auto ma 1400kg 115KM i na trasie spala 4,3 na mieście 6l/100km. Trochę awarii miałem ale bezawaryjne auto to zadbane auto!!!! a ja mam go z 2 ręki. Głównie zawieszenie reszta to z...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Według mnie vw passat to samochód przeciętny a jednak cieszy się dobrą opinią dlatego jego dobrą stroną jest stosunkowo dobra cena przy odsprzedaży.
Opinia o układzie napędowym:
Przejechałem tym wozem ok 150 tys km. Samochód wydaje się być solidny jednak ciągłe kłopoty jak nie z przepływomierzem (wymieniałem go 3 razy) to z regeneracją turbiny, to generalny remont silnika (pomimo regularnych przeglądów rozwaliło mi głowicę właściwie bez powodu). O ile wszys...
Opinia o komforcie:
Jestem pełen uznania po 300 tys nadal cicho i komfortowo silnik z uwagi na pompowtryskiwacze stosunkowo głośny
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze po 10 latach wyglądało zaskakująco dobrze . Welurowa tapicerka trzymała się świetnie i wyciszała wnętrze, plastiki nie trzeszczały a całość nadal sprawiała wrażenie auta klasy wyższej. Jedyny minus to łuszczące się plastiki wewnętrznych uchwytów drzwiowych.
Opinia o układzie jezdnym:
Na zakrętach może trochę rzucać ale poza tym zawieszenie b. dobrze wybiera nierówności pełen komfort
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Cenilem to auto za bezawaryjnosc i niskie zuzycie paliwa.Z pewnoscia auto komfortowe,ale zbyt kosztowne koszty naprawy przedniego zawieszenia(tylko orginalne czesci).Auto dobre dla kogos kto albo malo jezdzi,albo robi tysiace kilometrow.
Opinia o układzie napędowym:
Przy sprawnym zawieszeniu auto jest bardzo elastyczne.Skrzynia biegow bez zarzutu(manual).Silniki bardzo wytrzymale,ekonomiczne,troche glosne ale nie az tak,trzeba pilnowac stanu oleju,paska rozrzadu,napinacza,sprzegielka w alternatorze,pompy wodnej poniewaz zadko sie zdarza kupic auto z prawdziwym ...
Opinia o komforcie:
Jesli sprawne zawieszenie przod podrozuje sie komfortowo.Wyciszenie dobre,troche zlychac silnik ale nie jest tragedia.
Opinia o nadwoziu:
Autem sie podrozuje komfortowo,ma b.duzy bagaznik.Po 4 latach uzytkowania karoseria ideal zadnych sladow korozjii i lakier super.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto generalnie prowadzi sie b.dobrze,ale uwaga to auto ma zawieszenie wahaczowe i odbija sie ono na koncowki ukladu kierowniczego.Wiec jesli cos juz slychac w zawieszeniu tzn. ze koncowki tez tego dlugo nie zniosa.Hamulce tez ma swietne.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 18


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 59.09% głosów 52
Raczej tak 27.27% głosów 24
Trudno powiedzieć 7.95% głosów 7
Raczej nie 2.27% głosów 2
Nie 3.41% głosów 3
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.4/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
5.8/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 23
Komfort jazdy 18
Niezawodność 8
Wnętrze 4
Nadwozie 2
Inne 2
Układ jezdny 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 17
Układ jezdny 11
Awaryjność 5
Spalanie 5
Inne 5
Wentylacja i ogrzewanie 4
Nadwozie 4
Komfort jazdy 2
Widoczność 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Stanisław

liczba głosów: 81

Volkswagen Passat 32B 1800 20V 125KM 1999r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Spalanie podane dla gazu (sekwencja BRC). Mam dwa Passaty B3 i tego B5. No i B5 słabo wypada, poza tym, że inny komfort jazdy, jakość wykończenia, miękkość zawieszenia (ale krótka żywotność). Chyba bym nie kupił kolejnym razem B5, ale auto bardzo mi się podoba i jestem przywiązany do niego, lubię nim jeździć do czasu az nie zacznie coś stukać, piszczeć.

Układ napędowy
125KM na takie auto to może mało, ale mi wystarcza, można spokojnie wyprzedzać, nie trzeba go bujać. Tu raczej wszystko bez zarzutów.

Widoczność
Trochę słupek z przodu mi przeszkadza. Podczas cofania też nie ma luksusu. Wszystko to porównuję do B3, które gdyby miało Climatronic biło by wszystkie auta pod każdym względem.

Komfort
Auto bardzo wygodne, ale przez tą wygodę tracimy trochę miejsca w środku (mniej miejsca w porównaniu do Passata B3). Auto w miarę ciche(nie wiem jak przy prędkościach pow 150km/h)

Nadwozie
Duże auto, ale szału nie ma z ilością miejsca (można by się było spodziewać więcej po tym aucie). Jakość materiałow bardzo dobra, chociaż nie wiem jak, ale złamał mi się regulator od lusterek (80zł). Elementy plastikowe na drzwiach ulegają szybkiemu zarysowaniu. Wnętrze to i tak duży atut tego samochodu.

Układ jezdny
Zaczyna się chyba sypać zawieszenie, te nieszczęśliwe aluminiowe wahacze. Pozostałe elementy ok. Szybko zużywają się klocki hamulcowe (bynajmniej u mnie)

Wentylacja i ogrzewanie
Mam Climatronic, działa bez zarzutów, nawiew z przodu i z tyłu, parę sekund i szyba odparowana. Ogólnie fajna sprawa z Climatronicem.

Pełna opinia o Volkswagen Passat 32B 1800 20V 125KM 1999r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980