Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 2002r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

2002r.

Liczba ocen: 41

Średnia ocena:

8.93/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.82/18.60 8.00
trasa 8.17/11.00 5.83
cykl mieszany 10.14/13.60 6.70

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

9/10


auto mało awaryjne, tak jak człowiek, musowo co jakis czas gruntowny przegląd, przy najmiejszej oznace jakichś nieprawidłowości należy wymienić dany detal, ponieważ może nastąpić zużycie łańcuszkowe. np. luz na jednej tulei wahacza, nie wymienione natychmiast, - efekt, wymiana 2 wahac...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik naprawdę elastyczny, jedyny minus, trochę duże spalanie po mieście, 12-13litrów, można zejść do 9, ale to ma być przyjemność z jazdy, a w takim przypadku, coś za coś. co niektórzy narzekają na wałki rozrządu, ja uważam, że jak się szkłem d... wyciera to potem są skutki. ...
Opinia o komforcie:
nie mam nic do dodania, jeździłem różnymi autami, obecnie mam 3, mogę tylko powiedzieć, że jeżeli auto nie było bite, to nic nie szumi, jeżeli jest oryginał, w porę wymieniany, to nic nie dobija i nie huczy!
Opinia o nadwoziu:
wszystko perfekcyjnie dobrane, miałem Paska b6, nowy model, i muszę powiedzieć, że w c5 lepiej mi się siedzi
Opinia o układzie jezdnym:
naprawdę bezproblemowe autko, w prowadzeniu, trochę drogie wahacze, ponieważ należy wymienić w całości, nie polecam podróbek
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Ten samochód jest prawie idealny, prawie, bo ideałów nie ma nigdzie na świecie. Ja go uwielbiam i bardzo polecam
Opinia o układzie napędowym:
Samochód z tą wersją silnika jest jak pocisk, przyspiesza błyskawicznie, jest bardzo dynamiczny i elastyczny.
Opinia o komforcie:
Samochód ten ma dosyć twarde zawieszenie, ale to kwestia przyzwyczajenia... mnie odpowiada. Należy też wspomnieć, że przy dużych predkościach niestety silnik dosyć głośno pracuje (uszu jednak nie rozrywa)
Opinia o nadwoziu:
Fotele są wygodne, z tyłu bardzo dużo miejsca na nogi, z przodu też wygodnie. Ergonomiczne rozmieszczenie przełączników. Jedynym mamkamentem jest dosyć kłopotliwe składanie tylnych foteli w celu powiększenia bagażnika, ale tego przecież ne trzeba robić codziennie:)
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się świetnie zarówno na suchych jak i śliskich nawierzchniach. Jest bardzo zwrotny, łatwo się manewruje. Problemem mogą być jego gabaryty zwłaszcza dla osób, które tak ja przesiadły się do niego z maluszka;)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


po prostu PASSAT
Opinia o układzie napędowym:
Silnik na wolnych obrotach klekocze jak traktor jednak przy 1700 obrotach klekot znika a silnik ożywa trzymając go w okolicach 2000 obrotów zapewniamy mu super osiągi i niskie zużycie paliwa przypominam że ten silnik najwyższy moment obr. ma przy 1900 obrotów więc nie ma co go kręcić wyż...
Opinia o komforcie:
autko jak na komfortowe zestrojenie zawieszenia dość pewnie pokonuje zakręty co tu więcej dodać klasa średnia co do wyciszenia to to w końcu disel a nie bezyna ale slychać tylko jego
Opinia o nadwoziu:
miejsca jest bardzo dużo co do materiałów to w końcu niemiecki samochód
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jak na komfortowe zestrojenie zawieszenia dość pewnie pokonuje ostre zakręty jest sprężyste ale nie bujane nie wychyla się na zakrętach. Co do wspomagania jak dla mnie jest idealne. Skórzana kierownica kreci się w sam raz
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Zalety - wygląd (w chromie), dużo miejsca, wygodny, bardzo zarbany, rozwiązania techniczne, wyposażenie, troszkę za duże zużycie paliwa, ale wiadomo pojemność silnika robi swoje.
Opinia o nadwoziu:
Jedynym mankamentem jest mała regulacja kierownicy, ale większego problemu to nie stanowi.
Opinia o układzie jezdnym:
Problem z hamowaniem. Pierwszy raz hamuje idealnie, ale pulsacyjne hamowanie powoduje coraz twardszy pedała i tym samym słabe hamowanie. Jedni mechanicy podejrzewają pompę wysokociśnieniową, a inni przewody do serwa. Badanie komputerowe nie wskazało usterki, na które niebawem wybieram się j...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jeśli dbasz o wymiany płynów ekspl. i dobre cześci to ten Passat cię nie zawiedzie i da dużo pozytywnych wrażen z jazdy
Opinia o układzie napędowym:
Po 200tys z automatem licz się z kosztem naprawy skrzyni Jesli trafisz na model po naprawie w/w możesz byc spokojny kolejne 200tys
Opinia o komforcie:
Super wygodny i super przestronny W sam raz dla 4 osobowej rodzinki
Opinia o nadwoziu:
Miejsca dla kierowcy i pasażerów naprawdę dużo Przyciski dostępne Kierownica niestety ma tylko dwa poziomy regulacji
Opinia o układzie jezdnym:
Niestety wahacze niesą trwałe w tym modelu ale jeśli ktoś trafi na pojazd po wymianie lub w bdb stanie to troszke pojeżdzi Poza tym polecam regenerowane równie dobrze się spisują bo sam przejechałem na takich 40tys
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.61% głosów 31
Raczej tak 21.95% głosów 9
Trudno powiedzieć 2.44% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.4/10
Przyspieszenie 0-100km
9.1/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.2/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.7/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
6.2/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 10
Napęd 8
Niezawodność 7
Spalanie 6
Inne 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 10
Inne 4
Spalanie 4
Napęd 2
Widoczność 2
Układ jezdny 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Awaryjność 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 90

Volkswagen Passat C5FL 2500 V6 150KM 2002r. kombi

Ocena ogólna
auto mało awaryjne, tak jak człowiek, musowo co jakis czas gruntowny przegląd, przy najmiejszej oznace jakichś nieprawidłowości należy wymienić dany detal, ponieważ może nastąpić zużycie łańcuszkowe. np. luz na jednej tulei wahacza, nie wymienione natychmiast, - efekt, wymiana 2 wahaczy, łącznika stabilizatora, i tulei tylnej, po miesiącu!!!

Układ napędowy
Silnik naprawdę elastyczny, jedyny minus, trochę duże spalanie po mieście, 12-13litrów, można zejść do 9, ale to ma być przyjemność z jazdy, a w takim przypadku, coś za coś. co niektórzy narzekają na wałki rozrządu, ja uważam, że jak się szkłem d... wyciera to potem są skutki. podstawą jest stosowanie dobrego oleju i wymiana na czas, nie przeginać. to można zrobić i 400 tys bez jakiegokolwiek remontu.

Widoczność
ani dla mnie przy wzroście 182, ani żonie 162cmm nic nie przeszkadza.

Komfort
nie mam nic do dodania, jeździłem różnymi autami, obecnie mam 3, mogę tylko powiedzieć, że jeżeli auto nie było bite, to nic nie szumi, jeżeli jest oryginał, w porę wymieniany, to nic nie dobija i nie huczy!

Nadwozie
wszystko perfekcyjnie dobrane, miałem Paska b6, nowy model, i muszę powiedzieć, że w c5 lepiej mi się siedzi

Układ jezdny
naprawdę bezproblemowe autko, w prowadzeniu, trochę drogie wahacze, ponieważ należy wymienić w całości, nie polecam podróbek

Naprawy
cała gama dostępnych zamienników, oryginaly niestety stosunkowo drogie, ale zamienniki, należy przeglądać które nie odbiegają jakością oryginałom.

Wentylacja i ogrzewanie
climatronik spisuje się bez zarzutów, podstawa czystość filtra kabinowego

Elektryka/elektronika
nic nigdy mi nie nawaliło,

Pełna opinia o Volkswagen Passat C5FL 2500 V6 150KM 2002r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980