Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 2004r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

2004r.

Liczba ocen: 20

Średnia ocena:

8.50/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.80/-.-- 6.00
trasa 12.00/-.-- 5.40
cykl mieszany 12.90/-.-- 5.70

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

10/10


AUTO PO LIFTINGU MNIE ZAUROCZYŁO I JAST PIĘKNE WIADOMO ŻE JEST INNYCH AUT DUŻO ŁADNIEJSZYCH ALE TEŻ ZA JAKĄ CENĘ A WIĘC JEST TO AUTO KTÓRE POLECAM TYM BARDZIEJ JEŚLI KTOŚ MA RODZINĘ DUŻĄ NP CZTEROOSOBOWĄ TO IDEALNE
Opinia o układzie napędowym:
TJ WCZEŚNEJ WSPOMNIAŁEM NIE MA OBAWY PRZY WYMIJANIU NAPRAWDĘ JEŚLI KTOŚ POTRAFI OCENIĆ SYTUACJĘ LUB MA MAŁO NA TO CZASU NA PEWNO NIE MA OBAWY ŻE NIE ZDĄŻY CHYBA ŻE JEST SIĘ KAMIKADZE
Opinia o komforcie:
JAZDA W TYM AUCIE JEST BARDZO WYGODNA NA PRZEDNICH FOTELACH NA ZAKRĘTACH CZŁOWIEK Z NICH NIE WYPADA TAK JAK JEST TO W NIEKTÓRYCH MARKACH CO DO TYŁU TEŻ NIE JEST ŹLE ACZ KOLWIEK MAŁO SPĘDZIŁEM Z TYŁU JEŻDŻĄC CZASU TO TRUDNO OCENIĆ
Opinia o nadwoziu:
PRZESTRZEŃ W TYM SAMOCHODZIE JEST BARDZO DUŻA TAK Z PRZODU JAK I Z TYŁU MAM DWOJE DZIECI I NIE MAM PROBLEMU BY NA WAKACJE SIĘ Z NIMI ZAPAKOWAĆ I KOMFORTOWO PODRÓŻOWAĆ
Opinia o układzie jezdnym:
WITAM PASSAT REWELACYJNIE SIĘ SPRAWUJE W MIEŚCIE JAK I W TRASIE WIADOMO ŻE SPALANIE W MIEŚCIE JEST DUŻO WIĘKSZE ALE CO OCZEKIWAĆ OD MASY 1600KG MA POTĘŻNE PRZYSPIESZENIE I NIE MA OBAWY PRZY WYMIJANIU JEST TO AUTO GODNE POLECENIA A JEŻDŻĘ JUŻ TRZECIM Z KOLEI I ZAMIERZAM ZMIENIĆ NA KOLEJ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód godny polecenia duża przestrzeń bagażowa wygodny pod względem jazdy jak i komfortu ale co do niemieckiej solidności to już nie to co kiedyś.
Opinia o układzie napędowym:
Bardziej elastyczny tego brakuje.
Opinia o komforcie:
Diesel musi klekotać ale za głośno japońskie samochody z silnikiem diesla są dużo cichsze.
Opinia o nadwoziu:
Słaba aranżacja wnętrza szarość.
Opinia o układzie jezdnym:
Mogły by być lepsze hamulce.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Samochód jest wygodny, dobrze się prowadzi. Ale silnik na pompowtryskach - oprócz tego że potrzebuje niewiele paliwa - jest do niczego. Musiałem zmienic całą jednostkę. Najpierw były problemy z pompowtryskami, później - ponoc od sprzęgła - korbowód wyszedł przez blok - uszkadzając do...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


autko świetne, lecz ciut za drogie w utrzymaniu biorąc pod uwagę części oryginalne lub przynajmniej z wyższej półki
Opinia o układzie napędowym:
silnik i układ napędowy to poprostu rewelacja. brakuje 6 biegu na dalszych trasach.
Opinia o komforcie:
komford jazdy ogólnie na 5
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo pewnie, zwłaszcza w zakrętach trzyma się super.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


świetny silnik , bardzo bogate wyposażenie
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia automatyczna była by chyba lepsza przy takiej mocy silnika
Opinia o komforcie:
wersja z obniżonym nadwoziem, nie jest najlepszym rozwiązaniem na nasze drogi
Opinia o nadwoziu:
niemal ideał
Opinia o układzie jezdnym:
fantastycznie
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 10
Raczej tak 45.00% głosów 9
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 5.00% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.2/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.4/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 9
Niezawodność 3
Napęd 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Komfort jazdy 3
Inne 2
Spalanie 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Układ jezdny 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 83

Volkswagen Passat VARIANT 1900 TDI 130KM 2004r. kombi

Ocena ogólna
AUTO PO LIFTINGU MNIE ZAUROCZYŁO I JAST PIĘKNE WIADOMO ŻE JEST INNYCH AUT DUŻO ŁADNIEJSZYCH ALE TEŻ ZA JAKĄ CENĘ A WIĘC JEST TO AUTO KTÓRE POLECAM TYM BARDZIEJ JEŚLI KTOŚ MA RODZINĘ DUŻĄ NP CZTEROOSOBOWĄ TO IDEALNE

Układ napędowy
TJ WCZEŚNEJ WSPOMNIAŁEM NIE MA OBAWY PRZY WYMIJANIU NAPRAWDĘ JEŚLI KTOŚ POTRAFI OCENIĆ SYTUACJĘ LUB MA MAŁO NA TO CZASU NA PEWNO NIE MA OBAWY ŻE NIE ZDĄŻY CHYBA ŻE JEST SIĘ KAMIKADZE

Widoczność
POMIMO DUŻEGO PRZODU JAK I SWOICH GABARYTÓW BARDZO DOBRZE SIĘ TYM AUTEM PARKUJE TRZEBA WZIĄĆ POD UWAGĘ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI PISZĘ TO DLATEGO PONIEWAŻ MOJA ŻONA PRZESIADŁA SIĘ Z CINQECENTO DO PASSATA I NAPRAWDĘ NA TYLE SOBIE DOBRZE RADZI NA DRODZE JAK I W PARKOWANIU CO NIE JEDEN MĘSZCZYZNA BY SIĘ MÓGŁ POWSTYDZIĆ

Komfort
JAZDA W TYM AUCIE JEST BARDZO WYGODNA NA PRZEDNICH FOTELACH NA ZAKRĘTACH CZŁOWIEK Z NICH NIE WYPADA TAK JAK JEST TO W NIEKTÓRYCH MARKACH CO DO TYŁU TEŻ NIE JEST ŹLE ACZ KOLWIEK MAŁO SPĘDZIŁEM Z TYŁU JEŻDŻĄC CZASU TO TRUDNO OCENIĆ

Nadwozie
PRZESTRZEŃ W TYM SAMOCHODZIE JEST BARDZO DUŻA TAK Z PRZODU JAK I Z TYŁU MAM DWOJE DZIECI I NIE MAM PROBLEMU BY NA WAKACJE SIĘ Z NIMI ZAPAKOWAĆ I KOMFORTOWO PODRÓŻOWAĆ

Układ jezdny
WITAM PASSAT REWELACYJNIE SIĘ SPRAWUJE W MIEŚCIE JAK I W TRASIE WIADOMO ŻE SPALANIE W MIEŚCIE JEST DUŻO WIĘKSZE ALE CO OCZEKIWAĆ OD MASY 1600KG MA POTĘŻNE PRZYSPIESZENIE I NIE MA OBAWY PRZY WYMIJANIU JEST TO AUTO GODNE POLECENIA A JEŻDŻĘ JUŻ TRZECIM Z KOLEI I ZAMIERZAM ZMIENIĆ NA KOLEJNEGO PASSATA TEDI

Naprawy
KOSZTA NIE SĄ DUŻE W TYCH AUTACH WIADOMO ŻE CO SIĘ EKSPLOATUJE TO NALEŻY WYMIENIĆ NP KLOCKI,TARCZE ITP BO OD TEGO ZALEŻY BEZPIECZEŃSTWO NA DRODZE NIEKTÓRE ELEMENTY MOŻNA ZAKUPIĆ W ZAMIENNIKU ALE ORYGINAŁY NIE SĄ TEŻ DROGIE POD WARUNKIEM ŻE CZŁOWIEK WYMIENIA JE W SERWISIE I GO SKASUJĄ PODWÓJNIE LUB POTRÓJNIE NP.OLEJ KTÓRY JEST ZALECANY PRZEZ VW CASTROL MOŻNA ZAPOŁOWĘ CENY WYMIENIĆ W ZWYKŁYM SERISIE I WIDZIEĆ JAK TO ROBIĄ A W ASO WSZYTKIEGO NIE WIDZIMY A PŁACIMY I NIEKTÓRZY MAJĄ PRZYKRE SKUTKI SERWISOWANIA W ASO CHYBA ŻE KROCIE ZARABIAJĄ I IM NIE ZALEŻY NA TYM CO SIĘ DZIEJE Z ICH AUTEM

Wentylacja i ogrzewanie
W SWOIM AUCIE POSIADAM ORYGINALNIE ZAŁOŻONE JUŻ W NIEMCZECH WEBASTO KTÓRE BARDZO DOBRZE SIĘ SPRAWUJE W PORZE ZIMOWEJ A OGÓLNIE OGRZEWANIE MA NIESAMOWITE JESTEM POD WRAŻENIEM JAK TO JEST REWELACYJNIE ROZWIĄZANE

Elektryka/elektronika
NIGDY NIE MIAŁEM PROBLEMÓW Z ELEKTRONIKĄ JAK JEŻDŻĘ OD CZTERECH LAT PASSATAMI

Pełna opinia o Volkswagen Passat VARIANT 1900 TDI 130KM 2004r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980