Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie 2.8 (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

2.8

Liczba ocen: 15

Średnia ocena:

8.07/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.08/15.56 -.--
trasa 9.63/10.90 -.--
cykl mieszany 11.34/12.82 -.--

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

10/10


Całość od prezentacji do osiągów poprzez ergonomię i inne - jak najbardziej bardzo dobrze.
Opinia o układzie napędowym:
Po niewielkim tunningu skrzyni i układu wydechowego - REWELACJA !!!
Opinia o komforcie:
Troszkę trudno mówić o wyciszeniu przy sportowym wydechu zrobionym przez VESA ... Jednak powyżej 3500 obr/min robi się co raz ciszej - ale ogólnie rozmowy bez większych krzyków ;-)
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik jak na wersję "skórzaną" - mały, ponieważ nie mozna kłaść tylnych kanap ...
Opinia o układzie jezdnym:
Na prawdę dobre i - wbrew opiniom - wytrzymałe zawieszenie. Za układ 8 pktów, ponieważ nie jest to nowe auto i przydało by się jeszcze nowsze/lepsze wspomaganie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Bardzo cicha praca silnika, praktycznie niesłyszalna w trakcie jazdy. Elastyczna skrzynia, na wszystkich biegach. Niesamowite przyspieszenie.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo duzo przestrzeni z przodu i z tyłu, niesamowicie wygodne foteele z dużą możliwością regulacji w różnych poziomach(przednie). Tylna kanapa usytuowana nieco wyzej, co daje sporą widoczność dla pasazerów.
Opinia o układzie jezdnym:
Pojazd duzy, jednak pozwala sie prowadzić z niezwykłą lekkością i przyjemnością, nawet mniej doświadczonym kierowcom. Posiada bardzo dobry skręt kierownicy co pozwala na łatwość manewrowania podczas trudnych sytuacji i niewielkich miejsc parkingowych.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Autko super jak na ten wiek i przebiegi to niejedno nowe autko się zawstydzi. Jakość wykonania jak w volkswagenie super wszystko pod ręką i mimo wieku pełne wyposażenie działa. Silnik trochę pali ale dynamika pozwala o tym zapomnieć.
Opinia o układzie napędowym:
Przy tym silniku trudno nie być zadowolonym
Opinia o komforcie:
Zawieszenie naprawdę ekstra tylko twarde ale to volkswagen, a wnętrze wspaniałe
Opinia o układzie jezdnym:
Świetnie się prowadzi zarówno na suchej jak i mokrej drodze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

4/10


Generalnie wszystko jest ukryte pod nazwą marki. Mam nadzieję, że nie będę już więcej właścicelem VW !
Opinia o układzie napędowym:
Mimo dużej mocy osiągi nie są oszałamiające.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest fatalny. Samochód jest bardzo niewygodny.
Opinia o nadwoziu:
Kiepskie materiały wykończeniowe. Nieprzyjemna w dotyku kierownica.
Opinia o układzie jezdnym:
Do trakcji nie mam żadnych negatywnych uwag.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


raczej nie mam zastrzezen co do tego modelu nigdy mi nie stanol w polu,
Opinia o układzie napędowym:
fajnie sie zwija,lecz jak wiadomo chce sie wiecej po 3 latach uzytkowania,zanacze ze w calosci auto oryginalne !
Opinia o układzie jezdnym:
ujdzie w tloku,parkowanie tylko i wylacznie zalezy od umiejetnosci kierowcy !
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 10
Raczej tak 13.33% głosów 2
Trudno powiedzieć 6.67% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 13.33% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
8.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.9/10
Elektronika
5.6/10
Naprawy
Niezawodność
5.6/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Niezawodność 3
Komfort jazdy 2
Napęd 2
Nadwozie 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 2
Nic 2
Nadwozie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Spalanie 1
Awaryjność 1
Inne 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980