Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie hatchback (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

hatchback

Liczba ocen: 8

Średnia ocena:

9.13/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.20/12.17 6.50
trasa 8.00/9.40 5.40
cykl mieszany 10.00/11.10 6.10

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

10/10


Ten samochód jest prawie idealny, prawie, bo ideałów nie ma nigdzie na świecie. Ja go uwielbiam i bardzo polecam
Opinia o układzie napędowym:
Samochód z tą wersją silnika jest jak pocisk, przyspiesza błyskawicznie, jest bardzo dynamiczny i elastyczny.
Opinia o komforcie:
Samochód ten ma dosyć twarde zawieszenie, ale to kwestia przyzwyczajenia... mnie odpowiada. Należy też wspomnieć, że przy dużych predkościach niestety silnik dosyć głośno pracuje (uszu jednak nie rozrywa)
Opinia o nadwoziu:
Fotele są wygodne, z tyłu bardzo dużo miejsca na nogi, z przodu też wygodnie. Ergonomiczne rozmieszczenie przełączników. Jedynym mamkamentem jest dosyć kłopotliwe składanie tylnych foteli w celu powiększenia bagażnika, ale tego przecież ne trzeba robić codziennie:)
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się świetnie zarówno na suchych jak i śliskich nawierzchniach. Jest bardzo zwrotny, łatwo się manewruje. Problemem mogą być jego gabaryty zwłaszcza dla osób, które tak ja przesiadły się do niego z maluszka;)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Samochód duzy, wygodny, duzy bagażnik i BEZPIECZNY!!!! użytkowanie na gazie sekwencyjnym jest niskie,
Opinia o układzie napędowym:
105 km troche za mało dla takiej fury, ale jak ma obroty to szybko mozna przyśpieszać
Opinia o komforcie:
jeju warunki jazdy na trasach np 500 km super wygodny wyciszony ,
Opinia o nadwoziu:
, sporo miejsca, fotele super
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny jest ok ale gdy ma się dobre opony np YOKOHAMA. Gdy jeździłem na miernych oponach były problemy, Oczywiście wymieniałem przednie wahacze bo drogi w Polsce są jakie są. W zakręty można wchodzić z dużą szybkością i ładnie się układa
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik bez turbo ale oszczędny i bardzo niezawodny 5l\\100 km. napędu,dla spokojnych kierowców rarytas.
Opinia o komforcie:
1985 rocznk diesel kto lubi cichy klekot wtrysków i szum paska rozrządu to polecam
Opinia o nadwoziu:
Większość pojazdów produkowanych po 2000r nie dojeżdzi do 10 lat Passat z 1985r ma sylwetkę ponadczasową.
Opinia o układzie jezdnym:
bezawaryjne,trwałe,nieskomplikowane,w porównaniu z francuskimi twarde ale za to niezawodno i długotrwałe,małe przechyły trudności z wpadnięciem w poślizg kontrolowany-utrrymuje trajektorję bez ABS.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Słabe klamki, możne po prostu zostać w ręku, zacinają się dość często, koszt nie duży, ale jest to irytujące.
Opinia o układzie napędowym:
Jak na tak stary samochód silnik nie do zdarcia, oczywiście przy zdrowym rozsądku i wymianie płynów na czas.
Opinia o nadwoziu:
Korozja na moim modelu nie pojawiła się do momentu stłuczki. Samochód ma 28 lat i prócz miejsca kolizji nie ma żadnych bąbli rdzy itp.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 6
Raczej tak 12.50% głosów 1
Trudno powiedzieć 12.50% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
8.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.9/10
Elektronika
6.6/10
Naprawy
Niezawodność
6.6/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Niezawodność 2
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Nic 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Passat

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Agnieszka

liczba głosów: 19

Volkswagen Passat b5/b6 1900 135KM 2002r. hatchback

Ocena ogólna
Ten samochód jest prawie idealny, prawie, bo ideałów nie ma nigdzie na świecie. Ja go uwielbiam i bardzo polecam

Układ napędowy
Samochód z tą wersją silnika jest jak pocisk, przyspiesza błyskawicznie, jest bardzo dynamiczny i elastyczny.

Widoczność
Tylna szyba jest dosyć wysoko umieszczona dlatego nalezy zachowac szczególną ostrożność podczas manewrów na parkingu.

Komfort
Samochód ten ma dosyć twarde zawieszenie, ale to kwestia przyzwyczajenia... mnie odpowiada. Należy też wspomnieć, że przy dużych predkościach niestety silnik dosyć głośno pracuje (uszu jednak nie rozrywa)

Nadwozie
Fotele są wygodne, z tyłu bardzo dużo miejsca na nogi, z przodu też wygodnie. Ergonomiczne rozmieszczenie przełączników. Jedynym mamkamentem jest dosyć kłopotliwe składanie tylnych foteli w celu powiększenia bagażnika, ale tego przecież ne trzeba robić codziennie:)

Układ jezdny
Auto prowadzi się świetnie zarówno na suchych jak i śliskich nawierzchniach. Jest bardzo zwrotny, łatwo się manewruje. Problemem mogą być jego gabaryty zwłaszcza dla osób, które tak ja przesiadły się do niego z maluszka;)

Naprawy
Zależy z czym porównywać koszty naprawy, jeśli z maluchem to są duże, jeśli z innymi samochodami tej klasy raczej średnie.

Wentylacja i ogrzewanie
Błyskawicznie się nagrzewa, nawiewy działają bez zarzutu, w ciągu kilkunastu sekund odparowuje przednia szyba:) Klimatyzacja też błyskawicznie działa.

Elektryka/elektronika
Wszystko bez zarzutów, jedynie bardzo trudno jest wymienić żarówkę od strony pasażera

Pełna opinia o Volkswagen Passat b5/b6 1900 135KM 2002r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980