Volkswagen Passat opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Passat spalanie (strona 5)

Opinie o samochodach Volkswagen Passat

Liczba ocen: 737

Średnia ocena:

8.29/10

Volkswagen Passat spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.48/11.73 6.93
trasa 7.76/9.10 5.49
cykl mieszany 9.25/10.43 6.15

Passat

OCENY VOLKSWAGENA PASSAT


Ogólna ocena:  

8/10


Nic dodać nic ująć fajny jest teraz zbieram na 3BG (B5 fl)
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacja bo bezawaryjny i oszczędny ale ze względu na wagę teraz kupiłbym 130KM i 6 biegową skrzynię bo przy 180 szukam kolejnego nieistniejącego biegu. Apetyt rośnie, jak kupiłem to był rakieta teraz mało;]
Opinia o komforcie:
Przy aucie 10letnim wyciszenie już troche nie działa stare uszczelki itp. ale i tak jest rewelka. resorowanie spoko ale nie na naszych drogach(oczywiście neguje nasze drogi nie auto) fotel wygodny pasażerowie też mają wygodnie i dużo miejsca.
Opinia o nadwoziu:
Materiały super jak na 99r teraz robią lepsze w tej klasie aut,możliwość aranżacji??? a co to właściwie oznacza w nim jest wszystko na miejscu. Karoseria ocynk ale na nadkolu od kamieni potrafi się pokazać odprysk:)
Opinia o układzie jezdnym:
Wygodny, trochę za miękkie zawieszenie ale to limuzyna tak ma być. Części cenowo średnie, Spalanie rewelacja auto ma 1400kg 115KM i na trasie spala 4,3 na mieście 6l/100km. Trochę awarii miałem ale bezawaryjne auto to zadbane auto!!!! a ja mam go z 2 ręki. Głównie zawieszenie reszta to z...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Według mnie vw passat to samochód przeciętny a jednak cieszy się dobrą opinią dlatego jego dobrą stroną jest stosunkowo dobra cena przy odsprzedaży.
Opinia o układzie napędowym:
Przejechałem tym wozem ok 150 tys km. Samochód wydaje się być solidny jednak ciągłe kłopoty jak nie z przepływomierzem (wymieniałem go 3 razy) to z regeneracją turbiny, to generalny remont silnika (pomimo regularnych przeglądów rozwaliło mi głowicę właściwie bez powodu). O ile wszys...
Opinia o komforcie:
Jestem pełen uznania po 300 tys nadal cicho i komfortowo silnik z uwagi na pompowtryskiwacze stosunkowo głośny
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze po 10 latach wyglądało zaskakująco dobrze . Welurowa tapicerka trzymała się świetnie i wyciszała wnętrze, plastiki nie trzeszczały a całość nadal sprawiała wrażenie auta klasy wyższej. Jedyny minus to łuszczące się plastiki wewnętrznych uchwytów drzwiowych.
Opinia o układzie jezdnym:
Na zakrętach może trochę rzucać ale poza tym zawieszenie b. dobrze wybiera nierówności pełen komfort
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Polecam dla mających małe dzieci lub małą firmę(mój przypadek).Prawdziwe auto dla sknerusów.Moja porada jest poparta praktyką w częściach samochodowych-wiem które się psują a które nie.
Opinia o układzie napędowym:
Osiągi niezłe jak na 90KM i 14ookg wagi. Przy zadbanej turbinie nawet 15-to letni dziadek daje radę.
Opinia o komforcie:
Twardośc typowego VW nie dziwi jeśli ktoś już kiedyś miał do czynienia z tą marką.Fotele dośc twarde co sprzyja długim dystansom.Przy komplecie pasażerów trochę wynosi z zakrętów ale to przecież spore kombi.Wyciszenie jak na diesla lat 90-tych raczej w normie.
Opinia o nadwoziu:
Mistrzostwo świata jeśli chodzi o ilośc miejsca w środku.Żaden konkurent nie ma tyle m-ca z tyłu.Ergonomia w normie jak to w VW.Duży bagażnik też robi robotę. Jakośc materiałów dobra.W moim dziadku trochę gnije klapa i pojawiają się parchy na rogach drzwi i błotnikach.Ogólnie i tak...
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny ogólnie ok.Trochę słabe hamulce jak na tą masę.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Cenilem to auto za bezawaryjnosc i niskie zuzycie paliwa.Z pewnoscia auto komfortowe,ale zbyt kosztowne koszty naprawy przedniego zawieszenia(tylko orginalne czesci).Auto dobre dla kogos kto albo malo jezdzi,albo robi tysiace kilometrow.
Opinia o układzie napędowym:
Przy sprawnym zawieszeniu auto jest bardzo elastyczne.Skrzynia biegow bez zarzutu(manual).Silniki bardzo wytrzymale,ekonomiczne,troche glosne ale nie az tak,trzeba pilnowac stanu oleju,paska rozrzadu,napinacza,sprzegielka w alternatorze,pompy wodnej poniewaz zadko sie zdarza kupic auto z prawdziwym ...
Opinia o komforcie:
Jesli sprawne zawieszenie przod podrozuje sie komfortowo.Wyciszenie dobre,troche zlychac silnik ale nie jest tragedia.
Opinia o nadwoziu:
Autem sie podrozuje komfortowo,ma b.duzy bagaznik.Po 4 latach uzytkowania karoseria ideal zadnych sladow korozjii i lakier super.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto generalnie prowadzi sie b.dobrze,ale uwaga to auto ma zawieszenie wahaczowe i odbija sie ono na koncowki ukladu kierowniczego.Wiec jesli cos juz slychac w zawieszeniu tzn. ze koncowki tez tego dlugo nie zniosa.Hamulce tez ma swietne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


nie bede sie rozpisywal. Ogolnie bardzo dobry samochod. Mysle ze kazdego stac na jego utrzymanie.
Opinia o układzie napędowym:
Powiem tak, nie moge sie czepiac silnika ma on 110KM i to wystarcza w zupelnosci do jazdy na trasie czy z pod swiatel.Zawsze mozna kupic samochod z mocniejszym silnikiem jezeli ktos lubi przycisnac. Ja nie nazekam.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie sprawuje sie super, jest bardzo komfortowe, dobrze zestrojone. Nie jest ani za miekkie ani za twarde. Jedyna wada jest delikatnosc przednich wahaczy,raczej czesto trzeba wymieniac.Jezeli chodzi o komfort jady i przestrzen to uwazam ze jest super, duzo miejsca i wygodne fotele. Wyciszenie...
Opinia o nadwoziu:
Jak juz napisalem wczesniej, bardzo duzo miejsca z przodu i z tylu. Ergonomia, wszystko pod reka, prosto i wygodnie. Wnetrze bardzo ladne (kwestia gustu)Bagaznik b.duzy, podloga rowno z krawedzia zaladunkowa. Karoserja bardzo dobra, ocynk, ladna klasyczna linia nadwozia(kwestia gustu).
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi sie samochodzik znakomicie, jest duze wygodne, poprostu plynie sie po drodze. Jezeli chodzi o parkowanie to nie jest tak zle biorac pod uwage wielkosc samochodu, ogolnie widocznosc bardzo dobra.Hamulce ma dobre ale jezdzilem samochodami z leprzymi.
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN PASSAT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 64.86% głosów 478
Raczej tak 25.64% głosów 189
Trudno powiedzieć 3.66% głosów 27
Raczej nie 2.71% głosów 20
Nie 3.12% głosów 23
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.1/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 177
Niezawodność 122
Spalanie 117
Napęd 46
Nadwozie 23
Wnętrze 19
Układ jezdny 15
Wentylacja i ogrzewanie 8
Inne 8
Nic 5
Widoczność 3
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 171
Spalanie 57
Układ jezdny 54
Inne 46
Awaryjność 27
Napęd 24
Wentylacja i ogrzewanie 23
Komfort jazdy 21
Widoczność 20
Nadwozie 17
Wnętrze 14

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Passat brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Volkswagen

  Passat

  Ford

  Mondeo

Zobacz również opinie:

Volkswagen Passat: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Volkswagen Passat: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Passat: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.7, 2.8, 4.0

Volkswagen Passat: 2014, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1980