Opinie o samochodach Volkswagen Polo
Liczba ocen: 216
Volkswagen Polo spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
| miasto | 7.56/9.34 | 5.00 |
| trasa | 6.23/7.51 | 4.00 |
| cykl mieszany | 6.79/8.40 | 4.25 |
OSTATNIE OCENY VOLKSWAGEN POLO
• Volkswagen Polo 1.4 75KM 2001r. 132 500km
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo elastyczny i oszczędny.
Opinia o komforcie:
silnik diesel 3 cylindry trochÄ™ sÅ‚ychać ale ja lubiÄ™ ten dźwiÄ™k. » peÅ‚na opinia
• Volkswagen Polo classic 1.4 64KM 1997r. 156km
Opinia o układzie napędowym:
mógłby być nieco mocniejszy z 1.4 można w tej chwili wycisnąć dużo więcej.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto praktycznie bezawaryjne a co za tym idzie tanie w eksploatacji. Duży bagażnik wiÄ™c może być alternatywÄ… dla kupna wiÄ™kszego auta. Polecam wszystkim. » peÅ‚na opinia
• Volkswagen Polo Polo 9N 1.4 16V 75KM 2002r. 73 000km
Opinia o układzie napędowym:
A co tu chcieć od 75 koników? Jak na tę moc jest nieźle - nie ma co narzekać, demon prędkości to nie jest ale po trasie fajnie się nim jeździ.
Opinia o komforcie:
W środku bardzo cicho, słychać tylko muzykę i pasażerów. Nawet powyżej 120 na godzinę jest dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Jest to maÅ‚e auto, wiÄ™c nie ma co wymagać ale ja mam 197 wzrostu, wiÄ™c jak siÄ™ odsunÄ™ z fotelem to do koÅ„ca i z tyÅ‚u jest już maÅ‚o miejsca, bagażnik mógÅ‚by być nieco wiÄ™kszy. Jeżeli chodzi o ergonomiÄ™ to z pozycji kierowcy nie widać regulacji wysokoÅ›ci Å›wiateÅ‚ - poza tym ok. JeÅ...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto dobrze trzyma siÄ™ drogi, zawieszenie jest trwaÅ‚e, jeszcze nic przy nim nie robiÅ‚em a jak go kupiÅ‚em 2 lata temu miaÅ‚ 29 tys przebiegu (ja teraz ponad 40 tys zrobiÅ‚em po Polskich dziurawych drogach i nic) » peÅ‚na opinia
• Volkswagen Polo 6n0 1.4 axn 60KM 1996r. 210 000km
Opinia o układzie napędowym:
Auto dobrze w miarę przyspiesza do 70 km?h i w związku z tym bardzo dobrze się nim jeździ w mieście i spokojnie w trasie w max 3 osoby. Auto z instalacją wtrysku bezpośredniego polskiego producenta od 2007 roku w ucie pracuje bezproblemowo z przebiegiem ponad 80000 km.
Opinia o komforcie:
Auto z kompletem pasażerów wogóle nie przyśpiesza i słabnie już na sam widok wzniesienia nim do niego dojedzie.
Auto bez grama zdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce podatne na przegrzanie. Po jednym hamuwaniu mocnym ze 140 do 60 odczuwa siÄ™ mocny spadek wydajnoÅ›ci ukÅ‚adu hamulcowego. » peÅ‚na opinia
• Volkswagen Polo 1.9 61KM 1997r. 173 000km
Opinia o układzie napędowym:
silnik klekocze jak to diesel,ale za to jest niezawodny i bardzo mało pali
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest dobre,w tej klasie samochodów na wiecej sie nie spodziewać.Ale bardzo pewnie sie prowadzi i nie wychyla na zakretach.W środku jest trochę głośno.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik zaskakuje.W 4 osoby jadac nad morze zmieściliśmy się bez problemu i jeszcze zmiescila sie nam skrzynka piwa:) Moj model jest bezwypadek także ognisk korozji nie zaobserwowałem.
Opinia o układzie jezdnym:
JAK NA TEN RODZAJ KLASY, POLOWKE PROWADZI SIE BARDZO DOBRZE,ZAWIESZENIE JEST CICHE I NIC SIE Z NIM NIE DZIEJE,JAK NARAZIE. » peÅ‚na opinia
• Volkswagen Polo 1.4 0KM 2000r. 150 000km
Resorowanie z obciążeniem
Fotele przednie
Fotele tylne
7.1
Jazda z kompletem pasażerów
6.2
| Widoczność | 5 |
| Układ jezdny | 4 |
| Awaryjność | 3 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Volkswagen Polo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Corsa.
Inne częste porównania:
użytkownik:
liczba głosów: 7
Volkswagen Polo 6N 1400 60KM 1998r. hatchback
Ocena ogólna
Autko ok dla każdego szczególnie do jazdy w mieście!!! Wiadomo że nie jest to najnowsza technologia i top prestiż :) ale jak na moje potrzeby jestem bardzo zadowolony!!!
Układ napędowy
Silniczek jak na swoje ok 60KM bardzo dynamiczny i przy dwóch osobach na "pokładzie" całkiem przyjemnie się jedzie! Niestety max. prędkość szczególnie w dłuższych trasach to jakieś 120 ponieważ przy większych silnik osiąga takie obroty że troszkę męczy hałas dochodzący z komory silnika! Jeśli chodzi o żywotność zespołu napędowego daje 9/10 na 180tyś mojego auta praktycznie żadnych większych awarji a jeśli to tylko osprzęt, z silnika nie cieknie-od wymiany do wymiany oleju praktycznie nie potrzebuje dolewać oleju!
Widoczność
jest ok
Komfort
Autko jak wspomniałem wcześniej w miarę komfortowe na krótkich trasach i w mieście (oczywiście jak na swoją klasę hehe)
Nadwozie
Blacha ogólnie w porządku na 10 lat mojego autka jedyna korozja to narożniki drzwi, rdzewieje też tylne nadkole ale autko było tam kiedyś bite!!!! Ogólnie jak na autko z tego rocznika i tej klasy jest bardzo dobrze!!!
Układ jezdny
Fajne autko do codziennej jazdy po mieście i w krótkie trasy!!! mój świetnie trzyma sie drogi bo stoi na 14`` i obuty jest w opony 185/50, standardowo miał 155/65/13 i było troche kiepsko! Zawieszenie ok przy 180000 prawie generalny remont całości nie ruszanej od nowości!!!
Naprawy
Bardzo tanie i dostepne zamienniki niedrogie i równie dostępne oryginały, ja oddaje moje autko w ręce zaprzyjaźnionego mechanika więc naprawy też stosunkowo niedrogie jeśli chodzi o naprawy w serwisie to jak to w serwisie..........
Wentylacja i ogrzewanie
Nagrzewa sie bardzo szybko nawet mimo tego że autko ma zamontowany gaz co troszkę odbiera ciepła z obiegu, nie ma problemu z grzaniem nawet przy bardzo niskich temperaturach!!!
Elektryka/elektronika
Ostatnio zrobiło się jakieś zwarcie i samochodzik stanął bo porozłączalo wtryski pompę i wszystko co się dało na szczęście szybko i w miarę tanio sobie z tym poradził poza tym bez zastrzeżeń!
PeÅ‚na opinia o Volkswagen Polo 6N 1400 60KM 1998r. hatchback »
użytkownik:
liczba głosów: 4
Volkswagen Polo 1900 D 0KM 1996r. hatchback
Ocena ogólna
Bardzo niezawodny,tani w utrzymaniu solidnie trzymjacy sie drogi o bardzo dobrym silniku.Blacharka przedstawiajaca pod wzgledem zabezpieczenia antykorozyjnego wiele do zyczenia.Wykonczenie wnetrza toporne skrzypiace.Przy wersji 3 drzwiowej wyciagniecie staszej osoby z tylniego fotela to majstersztyk.Bagaznik jak na to male auto duzy.
Układ napędowy
silnik wolnossacy moglby byc mocniejszy ale jest za to bardzo oszczedny w zuzyciu paliwa nawet przy jezdzie miejskiej zuzycie paliwa nie przekracza 5 l
Widoczność
Niewiele martwych punktow widocznosci.
Komfort
silnik slychac az za glośno wycisza się po osiagnieciu predkosci powyzej 100/godz
Nadwozie
jakosc tapicerki i plastikow fatalna,wszystko skrzypi prowadnice foteli dostaja luzow pemanentny brak jakichkolwiek polek i schowkow kieszenie w drzwiach takie sobie a te przy fotelach to nieporozumienie.jedyna polka pod airbagiem nie miesci niczego.Na desce rozdzielczej z uwagi na ksztalt nie polozysz niczego wszystko spada pod nogi.Schowek kolo lewarka zmiany biegow miesci tylko okulary przeciwsloneczne i dlugopis.
Układ jezdny
WyjÄ…tkowo udany model zwrotny niestety wada jest zbyt duzy promien zawracania.Bardzo niezawodne zawieszenie wytrzymujace kazda nawierzchnie.
Naprawy
Czesci bardzo latwo dostepne chyba najtansze(wliczajac zamienniki)wymiana czegokolwiek stosunkowo latwa.
Wentylacja i ogrzewanie
Szyby paruja natychmiast po wsiednieciu pasazerow.Wentylator nawiewu chodzi bardzo glosno.Przy duzych mrozach ogrzewanie jest niewystarczajace.
Elektryka/elektronika
Po kilku latach uzytkowania widoczny nalot na stykach kostek laczacych.Najgorzej w lampach tylnych i kierunkowskazach przednich ktore maja tendencje rozszczelniania sie i parowania.
PeÅ‚na opinia o Volkswagen Polo 1900 D 0KM 1996r. hatchback »
Volkswagen Polo - ogłoszenia
Volkswagen - forum użytkowników
Volkswagen Polo - średnie ceny
Volkswagen - tapety na pulpit
Volkswagen - konfigurator felg
Volkswagen - tanie opony
używane auto części
Volkswagen - części nowe
nawigacja GPS w telefonie
Volkswagen Beetle, Volkswagen Bora, Volkswagen Bulli, Volkswagen Caddy, Volkswagen Caravelle, Volkswagen Corrado, Volkswagen Derby, Volkswagen Eos, Volkswagen Fox, Volkswagen Garbus, Volkswagen Golf, Volkswagen Jetta, Volkswagen L5, Volkswagen LT, Volkswagen Lupo, Volkswagen Multivan, Volkswagen New Beetle, Volkswagen Passat, Volkswagen Phaeton, Volkswagen Polo, Volkswagen Santana, Volkswagen Scirocco, Volkswagen Sharan, Volkswagen T2, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Touareg, Volkswagen Touran, Volkswagen Transporter, Volkswagen Vento