Volkswagen Santana opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Santana spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Santana

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 9.50/10

Volkswagen Santana spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.50/-.--
-.--
trasa
8.75/-.--
-.--
cykl mieszany
10.35/-.--
-.--

Oceny VOLKSWAGENA SANTANA

2010-07-13

Ogólna ocena:

9/10

ogólna ocena może być tylko jedna bardzo dobra zjeżdził całą Polskę Znaczną część Czech był we włoszech i Belgii i zawsze wracał bez nieprzewidzianych historii!!!!! Już niestety takich aut nie produkują !!! Mimo swoich archaicznych kształtów kupiłbym teraz takie kilku letnie aut...
Opinia o układzie napędowym:
ekonomiczna jednostka napedowa mimo największej mocy osiąganej z 1,6 litra gaźnik stosowana w audi 80 z lat 80`tych, dwugardzielowy gaźnik Pierburga z ekonomizerem auto chetnie pracowało praktycznie w cąłym zakresie obrotowym. początkowo przy przebiegu ok. 80tys. średnie spalanie na trasie...
Opinia o komforcie:
komfortowa limuzyna z lat 80`ch topowa wersja
Opinia o układzie jezdnym:
komfortowe (choć dość miekko zestrojone zawieszenie) i wygodne auto o sporym bagażniku wierne i niesamowicie trwały samochód.

vwsantana.pl2008-02-09

Ogólna ocena:

10/10

Limuzyna lat 80 nie musze więcej pisać :D
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 5cylindrowy Dzwięk i moment obrotowy super sprawa.
Opinia o komforcie:
Ci którzy siedzą z tyłu mówią ze kanapa jest okrutnie wygodna :D
Opinia o nadwoziu:
Miejsca z tyłu pełno.
Opinia o układzie jezdnym:
przy obniżonym zawieszeniu jest przylejony do asfaltu co wiąże sie z dobrym wchodzeniem w zakrety

Średnie oceny VOLKSWAGEN SANTANA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 2
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
9.5/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
6.5/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
3.5/10
Koszty napraw
2.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Santana brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Soul.

Volkswagen Santana

Volkswagen Santana

Kia Soul

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Santana

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 64

Volkswagen Santana GL formula E 1600 YP 85KM 1982r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

ogólna ocena może być tylko jedna bardzo dobra zjeżdził całą Polskę Znaczną część Czech był we włoszech i Belgii i zawsze wracał bez nieprzewidzianych historii!!!!! Już niestety takich aut nie produkują !!! Mimo swoich archaicznych kształtów kupiłbym teraz takie kilku letnie auto z przysłowiwym pocałowaniem ręki!!! bez klimy i elektryki !!!!

Układ napędowy

ekonomiczna jednostka napedowa mimo największej mocy osiąganej z 1,6 litra gaźnik stosowana w audi 80 z lat 80`tych, dwugardzielowy gaźnik Pierburga z ekonomizerem auto chetnie pracowało praktycznie w cąłym zakresie obrotowym. początkowo przy przebiegu ok. 80tys. średnie spalanie na trasie przy prędkości ok 120-130 km/h wahało się w okolicach 5,8-6,5 litra!!! stopniowo rosło z wiekiem i przebiegiem :(( prędkość max wskazywana przez licznik to 210 km/h przy sereyjnym ogumieniu

Widoczność

osoby poniżej 175 moga mieć problemy z ocenieniem gługości maski (szczególnie niedzielni kierowcy)!!!

Komfort

komfortowa limuzyna z lat 80`ch topowa wersja

Układ jezdny

komfortowe (choć dość miekko zestrojone zawieszenie) i wygodne auto o sporym bagażniku wierne i niesamowicie trwały samochód.

Naprawy

przy przebiegu ponad 220000 i wieku auta ok 17 lat posypał się lawinowo układ chłodzenia wymienione wszystkie przewody, chłodnica pompa wody ale to starość dała się we znaki

Elektryka/elektronika

elektroniki brak instalacja eletryczna prosta i niezawodna -pare drobnych usterek (regulator napiecia -starość) i pęknięta kopułka aparatu zapłonowego i wytarty palec -starość :))

Zobacz również opinie:

Volkswagen Santana: sedan (limuzyna)

Volkswagen Santana: benzyna

Volkswagen Santana: 1.6, 2.3

Volkswagen Santana: 1987, 1982