Volkswagen Santana opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Santana spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Santana

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.50/10

Volkswagen Santana spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.50/-.-- -.--
trasa 8.75/-.-- -.--
cykl mieszany 10.35/-.-- -.--

Santana

OCENY VOLKSWAGENA SANTANA


Ogólna ocena:  

9/10


ogólna ocena może być tylko jedna bardzo dobra zjeżdził całą Polskę Znaczną część Czech był we włoszech i Belgii i zawsze wracał bez nieprzewidzianych historii!!!!! Już niestety takich aut nie produkują !!! Mimo swoich archaicznych kształtów kupiłbym teraz takie kilku letnie aut...
Opinia o układzie napędowym:
ekonomiczna jednostka napedowa mimo największej mocy osiąganej z 1,6 litra gaźnik stosowana w audi 80 z lat 80`tych, dwugardzielowy gaźnik Pierburga z ekonomizerem auto chetnie pracowało praktycznie w cąłym zakresie obrotowym. początkowo przy przebiegu ok. 80tys. średnie spalanie na trasie...
Opinia o komforcie:
komfortowa limuzyna z lat 80`ch topowa wersja
Opinia o układzie jezdnym:
komfortowe (choć dość miekko zestrojone zawieszenie) i wygodne auto o sporym bagażniku wierne i niesamowicie trwały samochód.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Limuzyna lat 80 nie musze więcej pisać :D
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 5cylindrowy Dzwięk i moment obrotowy super sprawa.
Opinia o komforcie:
Ci którzy siedzą z tyłu mówią ze kanapa jest okrutnie wygodna :D
Opinia o nadwoziu:
Miejsca z tyłu pełno.
Opinia o układzie jezdnym:
przy obniżonym zawieszeniu jest przylejony do asfaltu co wiąże sie z dobrym wchodzeniem w zakrety
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN SANTANA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
9.5/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
6.5/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
3.5/10
Koszty napraw
2.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Santana brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Soul.

  Volkswagen

  Santana

  Kia

  Soul

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Santana

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 57

Volkswagen Santana GL formula E 1600 YP 85KM 1982r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
ogólna ocena może być tylko jedna bardzo dobra zjeżdził całą Polskę Znaczną część Czech był we włoszech i Belgii i zawsze wracał bez nieprzewidzianych historii!!!!! Już niestety takich aut nie produkują !!! Mimo swoich archaicznych kształtów kupiłbym teraz takie kilku letnie auto z przysłowiwym pocałowaniem ręki!!! bez klimy i elektryki !!!!

Układ napędowy
ekonomiczna jednostka napedowa mimo największej mocy osiąganej z 1,6 litra gaźnik stosowana w audi 80 z lat 80`tych, dwugardzielowy gaźnik Pierburga z ekonomizerem auto chetnie pracowało praktycznie w cąłym zakresie obrotowym. początkowo przy przebiegu ok. 80tys. średnie spalanie na trasie przy prędkości ok 120-130 km/h wahało się w okolicach 5,8-6,5 litra!!! stopniowo rosło z wiekiem i przebiegiem :(( prędkość max wskazywana przez licznik to 210 km/h przy sereyjnym ogumieniu

Widoczność
osoby poniżej 175 moga mieć problemy z ocenieniem gługości maski (szczególnie niedzielni kierowcy)!!!

Komfort
komfortowa limuzyna z lat 80`ch topowa wersja

Układ jezdny
komfortowe (choć dość miekko zestrojone zawieszenie) i wygodne auto o sporym bagażniku wierne i niesamowicie trwały samochód.

Naprawy
przy przebiegu ponad 220000 i wieku auta ok 17 lat posypał się lawinowo układ chłodzenia wymienione wszystkie przewody, chłodnica pompa wody ale to starość dała się we znaki

Elektryka/elektronika
elektroniki brak instalacja eletryczna prosta i niezawodna -pare drobnych usterek (regulator napiecia -starość) i pęknięta kopułka aparatu zapłonowego i wytarty palec -starość :))

Pełna opinia o Volkswagen Santana GL formula E 1600 YP 85KM 1982r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Santana: sedan (limuzyna)

Volkswagen Santana: benzyna

Volkswagen Santana: 1.6, 2.3

Volkswagen Santana: 1987, 1982