Volkswagen Sharan opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Sharan spalanie 1998r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Sharan

1998r.

Liczba ocen: 19

Średnia ocena: 8.63/10

Volkswagen Sharan spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
16.30/12.84
7.00
trasa
10.20/9.50
5.83
cykl mieszany
12.20/11.22
6.70

Oceny VOLKSWAGENA SHARAN

2008-02-09

Ogólna ocena:

8/10

Wielkość auta daje wrażenie, że jest drogie w utrzymaniu, w praktyce kosztuje tyle co passat, warte uwagi,
Opinia o układzie napędowym:
jak na technologię sprzed 10 lat to rewelacja. A teraz to normalka, albo nic szczególnego.
Opinia o komforcie:
Super w zimie na narty w góry, wysokie podwozie, cieżko sie zakopać, ciężki nie wpada tak łatwo w poślig.
Opinia o nadwoziu:
Dobry do przewożenia dużych, elementów np. mebli. Płaska podłoga ułatwia załadunek.
Opinia o układzie jezdnym:
Super autko dla dużej rodzinki, lub prowadzenia działalności. Wspaniały na dalekie wyjazdy z dużym bagażem, na narty czy jako taxi. Wygodne, duże jak mały bus, a pali i prowadzi sie jak osobowe. Wogle ma charakterystykę osobowego i zachowuje sie jak osobowe. Opłaty na autostradach jak za o...

Paweł2011-02-15

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Świetny silnik jak na tak dużą masę samochodu radzi sobie świetnie, odrobinę mógłbym zmniejszyć spalanie gazu ale nie mam czasu :)
Opinia o komforcie:
Troszkę ciasno przy 7 osobach dorosłych ale to jest Family, więc z dziećmi jest super. Troszkę za mocno huśta przednie zawieszenie , amortyzatory w porządku ale go buja na dziurach za mocno,
Opinia o nadwoziu:
bardzo mało schowków i pułek, jakość wykończenia pozostawia troszkę do życzenia
Opinia o układzie jezdnym:
Słaby na nasze drogi układ zawieszenia przedniego, zaczął stukać na łączniach po roku jazdy naszymi drogami.

2010-08-16

Ogólna ocena:

6/10


Opinia o układzie napędowym:
tradycyjny tdi w vanie nie sluzy wiec do wyscigow dla mnie ok.
Opinia o komforcie:
duzo miejsca z przodu i w drugoim rzedzie w trzecim troche mniej ale nie jest zle duzo miejsca nad glowa mozliwosc aranzowania wnetrza drugi i trzeci rzad siedzen wyciagany moglo by byc troche ciszej.
Opinia o nadwoziu:
kiepskie plastiki
Opinia o układzie jezdnym:
napewno trzeba uwazac na predkosc z jaka sie pokonuje zakrety wiadomo samochod jest wyzszy i podatny na przechyly uklad kierowniczy moglby byc dokladniejszy parkowane slaba widocznosc z przodu i tylu przydaje sie parktronic. auto prowadzie sie dobrze dobra widocznosc wygoda.

2008-08-15

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik jak na swoje kilometry jest w super stanie i nic nie stracił na mocy, niejeden jużsię przkonał :)
Opinia o komforcie:
Przy większych prędkościach słychać powiew wiatru i to najbardziej denerwuje
Opinia o układzie jezdnym:
Duże auto więc czuć, żę się wchodzi w zakręt, tak samo z parkowaniem

Tomasz2008-07-04

Ogólna ocena:

9/10

Bardzo przestronne,mało awaryjne przy realnych przebiegach,wygodne i tylko szkoda że nowsze modele nie odziedziczyły tych zalet.
Opinia o układzie napędowym:
Dolegliwością tych silników szczególnie 110KM jest odpalanie kiedy są ciepłe.Trzeba dłużej niż zazwyczaj kręcić rozrusznikem aby odpalił i nie nagrzewa się świec.Ponoć jest to dolegliwość spowodowana oprogramowaniem komputera sterującego.

Średnie oceny VOLKSWAGEN SHARAN

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
73.68%
głosów 14
Raczej tak
26.32%
głosów 5
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
8.4/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
7.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
6.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.2/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
9
Spalanie
2
Niezawodność
2
Wnętrze
1
Nadwozie
1
Napęd
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Wentylacja i ogrzewanie
4
Spalanie
2
Układ jezdny
1
Inne
1
Awaryjność
1
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Sharan brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Touran.

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan

Volkswagen Touran

Volkswagen Touran

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Sharan

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 65

Volkswagen Sharan 1900 110KM 1998r. van

Ocena ogólna

Wielkość auta daje wrażenie, że jest drogie w utrzymaniu, w praktyce kosztuje tyle co passat, warte uwagi,

Układ napędowy

jak na technologię sprzed 10 lat to rewelacja. A teraz to normalka, albo nic szczególnego.

Komfort

Super w zimie na narty w góry, wysokie podwozie, cieżko sie zakopać, ciężki nie wpada tak łatwo w poślig.

Nadwozie

Dobry do przewożenia dużych, elementów np. mebli. Płaska podłoga ułatwia załadunek.

Układ jezdny

Super autko dla dużej rodzinki, lub prowadzenia działalności. Wspaniały na dalekie wyjazdy z dużym bagażem, na narty czy jako taxi. Wygodne, duże jak mały bus, a pali i prowadzi sie jak osobowe. Wogle ma charakterystykę osobowego i zachowuje sie jak osobowe. Opłaty na autostradach jak za osobowe no i kaszty utrzymania jak sredniej wielkości osbowe, pod warunkiem, że silnik niemiecki wersji Tdi. Jeśli ktoś chce kupić nowe to polecam podobne wielkościa z firmy honda lub toyta- bezawaryjne. Nowe niemieckie maja wiekszą awaryjność no i cenę. Tańsze i starsze polecam alhambrę i sharana bo tylko te w tamtych czasach miały super oszczedne i dynamiczne silniki Tdi o mocy powyżej 100KM.

Zobacz również opinie:

Volkswagen Sharan: hatchback, mini-van, terenowy, van

Volkswagen Sharan: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Sharan: 1.8, 1.9, 2.0, 2.8, 8.0

Volkswagen Sharan: 2008, 2007, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995