Volkswagen Touareg opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Touareg spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Touareg

Liczba ocen: 29

Średnia ocena:

8.45/10

Volkswagen Touareg spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 18.28/23.73 11.67
trasa 14.72/19.00 8.50
cykl mieszany 16.15/21.33 10.00

Touareg

OCENY VOLKSWAGENA TOUAREG


Ogólna ocena:  

9/10


Chciałoby się, aby mniej palił. Ale i tak pochłania dużo paliwa bez względu na silni. Trudno, to prawie 3 tony masy!
Opinia o układzie napędowym:
Jak to przy automacie. Przyspieszenie w normie, a nawet trochę lepiej. Skrzynia pracuje rewelacyjnie. Ale jeśli chce się szybciej jechać, to istnieją dodatkowe warianty: wersja sport lub tiptronic.
Opinia o komforcie:
Brak jakichkolwiek uwag. Jak na uterenowionego suv-a lekko twardawy, ale tak ma właśnie być. Zachowuje się niezwykle poprawnie bez względu na dociążenie. Przy dużych prędkościach, z niekorzystnym wiatrem skośnym może, choć nie musi odzywać się szum w uszczelkach.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń wystarczająca, nawet dla "obszernych " pasażerów. Wygoda obsługi. Bagażnik wielki. Karoseria dobra, choć w wielu miejscach zastosowana elementy karoserii nie z metalu a tworzyw sztucznych, np. błotniki. Nie wpływa to jednak w żaden sposób na ocenę.
Opinia o układzie jezdnym:
Wyśmienity komfort. Chyba jeden z najlepszych wśród SUV-ów. Układ przycisków, dostępność wręcz fantastyczna, jak zawsze u VW. Parkowanie, jak u tego typu auta zawsze obarczone problemami. kwestia przyzwyczajenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


auto łączy w sobie zalety auta prawie-terenowego (pozwoli dojechać w trudne miejsca) i wygonej limuzyny (daleka jazda to przyjemność), silnik 3,0 V6 TDI sprawdza się idealnie, pneumatyczne zawieszenie pozwala dostosować auto do różnych warunków i wymagań, auto dla aktywnych, wadą są kos...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 3,0 TDI jest bardzo dobrym wyborem do tego auta.
Opinia o komforcie:
Wysoki komfort jazdy zarówno z przodu i z tyłu, auto na długie przebiegi
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik nienajwiększy w tej klasie aut, ale bardzo foremny, dobry patent z możliwością ustawienia wysokości do załadunku
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się bardzo dobrze, komfort jazdy jak vanem, na ustawieniu zawieszenia na Sport świetne trzymanie sie drogi i wybieranie zakrętów, na ustawieniu Auto lub Comfort można zapomnieć o dziurach w mieście i szynach tramwajowych
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


dobre auto dla zdecydowanych i doswiadczonych kierowcow,nie amatorow,trzeba liczyc sie z kosztami,auto nie nalezy to tanich,jesli zas dbasz to rewelacyjna bryka...polecam gorąco.masz pytania przed kupnem napisz email odpowiem na pytania nurtujace.
Opinia o układzie napędowym:
no moze moglo by byc wieksze,ale jest ok...nawet bardzo dobre
Opinia o komforcie:
zadnych zastrzezen,ja mam opony 275/45/19 i sa rewelacja
Opinia o nadwoziu:
bez zastrzezen...rewelacja
Opinia o układzie jezdnym:
czasem problem z parkowaniem ,ale to wina małych miejsc waskich linii parkingowych.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Z głębokiego śniegu, Turaś, wyciągnął Forestera i Patrola omijając ich rowem.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik na nowej mapie 300 KM daje radę. Porsche Cayene benzyna wymięka.
Opinia o komforcie:
Po przejechaniu 600 km do teścia mogłem pić dalej, brak zmęczenia.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik deczko mały wchodzą tylko trzy trupy.
Opinia o układzie jezdnym:
Trudno zatrzymać 2,5 tony z 220 km/h do 140 km/h
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


jestem zadowolony.
Opinia o układzie napędowym:
dla mnie jest ,on mało awaryjny,a mam go 4-lata i nie mogę narzekać,nie miałem żadnego problemu z silnikiem czy też, z innymi częściami,jeśli ten samochód się w odpowiedni sposób eksploatuje.
Opinia o komforcie:
komfort jazdy jest B.dobry.
Opinia o nadwoziu:
ogólnie mogę się wypowiedzieć pozytywnie,jest wystarczająco opszerny,dla mnie i dla pasażerów.
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się b.dobrze.ja mam odczucie ,pewnego bezpieczeństwa w tym modelu.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN TOUAREG

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 51.72% głosów 15
Raczej tak 34.48% głosów 10
Trudno powiedzieć 3.45% głosów 1
Raczej nie 3.45% głosów 1
Nie 6.90% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
8.4/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
8.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.9/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.2/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 13
Napęd 5
Układ jezdny 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Widoczność 1
Wnętrze 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Spalanie 5
Awaryjność 3
Inne 3
Napęd 2
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Touareg brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi Q7.

  Volkswagen

  Touareg

  Audi

  Q7

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Touareg

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 16

Volkswagen Touareg tiptronic 3200 v 6 244KM 2005r. terenowy

Ocena ogólna
Chciałoby się, aby mniej palił. Ale i tak pochłania dużo paliwa bez względu na silni. Trudno, to prawie 3 tony masy!

Układ napędowy
Jak to przy automacie. Przyspieszenie w normie, a nawet trochę lepiej. Skrzynia pracuje rewelacyjnie. Ale jeśli chce się szybciej jechać, to istnieją dodatkowe warianty: wersja sport lub tiptronic.

Widoczność
To duże auto,, więc wysoko się siedzi. Widać dookoła wszystko. Lusterka idealnie zgrane.

Komfort
Brak jakichkolwiek uwag. Jak na uterenowionego suv-a lekko twardawy, ale tak ma właśnie być. Zachowuje się niezwykle poprawnie bez względu na dociążenie. Przy dużych prędkościach, z niekorzystnym wiatrem skośnym może, choć nie musi odzywać się szum w uszczelkach.

Nadwozie
Przestrzeń wystarczająca, nawet dla "obszernych " pasażerów. Wygoda obsługi. Bagażnik wielki. Karoseria dobra, choć w wielu miejscach zastosowana elementy karoserii nie z metalu a tworzyw sztucznych, np. błotniki. Nie wpływa to jednak w żaden sposób na ocenę.

Układ jezdny
Wyśmienity komfort. Chyba jeden z najlepszych wśród SUV-ów. Układ przycisków, dostępność wręcz fantastyczna, jak zawsze u VW. Parkowanie, jak u tego typu auta zawsze obarczone problemami. kwestia przyzwyczajenia.

Naprawy
Do 60 000 km, bo tyle ma, zero napraw, z wyjątkiem przeglądów serwisowych. Koszty wymiany płynów itp niestety bardzo wysokie. U dielera. Nie wiem jak gdzie indziej.

Wentylacja i ogrzewanie
Bez uwag. Wszystko działa jak powinno. Klimatronik 2-strefowy idealnie dopasowuję temp i warunki nadmuchów zgodnie z życzeniem kierowcy i pasażera.

Elektryka/elektronika
Chodzi. nie nawala, choć czasami komp przy ocenie układów sygnalizuje o poduszce pasażera lub jej wyłączeniu.

Pełna opinia o Volkswagen Touareg tiptronic 3200 v 6 244KM 2005r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Touareg: hatchback, kombi, terenowy, van

Volkswagen Touareg: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Touareg: 2.5, 3.0, 3.2, 4.2, 5.0

Volkswagen Touareg: 2010, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003