Volkswagen Touareg opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Touareg spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Touareg

Liczba ocen: 30

Średnia ocena: 8.47/10

Volkswagen Touareg spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
18.28/23.73
12.00
trasa
14.72/19.00
9.00
cykl mieszany
16.15/21.33
10.38

Oceny VOLKSWAGENA TOUAREG

Andrzej2010-02-19

Ogólna ocena:

9/10

Chciałoby się, aby mniej palił. Ale i tak pochłania dużo paliwa bez względu na silni. Trudno, to prawie 3 tony masy!
Opinia o układzie napędowym:
Jak to przy automacie. Przyspieszenie w normie, a nawet trochę lepiej. Skrzynia pracuje rewelacyjnie. Ale jeśli chce się szybciej jechać, to istnieją dodatkowe warianty: wersja sport lub tiptronic.
Opinia o komforcie:
Brak jakichkolwiek uwag. Jak na uterenowionego suv-a lekko twardawy, ale tak ma właśnie być. Zachowuje się niezwykle poprawnie bez względu na dociążenie. Przy dużych prędkościach, z niekorzystnym wiatrem skośnym może, choć nie musi odzywać się szum w uszczelkach.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń wystarczająca, nawet dla "obszernych " pasażerów. Wygoda obsługi. Bagażnik wielki. Karoseria dobra, choć w wielu miejscach zastosowana elementy karoserii nie z metalu a tworzyw sztucznych, np. błotniki. Nie wpływa to jednak w żaden sposób na ocenę.
Opinia o układzie jezdnym:
Wyśmienity komfort. Chyba jeden z najlepszych wśród SUV-ów. Układ przycisków, dostępność wręcz fantastyczna, jak zawsze u VW. Parkowanie, jak u tego typu auta zawsze obarczone problemami. kwestia przyzwyczajenia.

Marcin2010-07-12

Ogólna ocena:

10/10

auto łączy w sobie zalety auta prawie-terenowego (pozwoli dojechać w trudne miejsca) i wygonej limuzyny (daleka jazda to przyjemność), silnik 3,0 V6 TDI sprawdza się idealnie, pneumatyczne zawieszenie pozwala dostosować auto do różnych warunków i wymagań, auto dla aktywnych, wadą są kos...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 3,0 TDI jest bardzo dobrym wyborem do tego auta.
Opinia o komforcie:
Wysoki komfort jazdy zarówno z przodu i z tyłu, auto na długie przebiegi
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik nienajwiększy w tej klasie aut, ale bardzo foremny, dobry patent z możliwością ustawienia wysokości do załadunku
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się bardzo dobrze, komfort jazdy jak vanem, na ustawieniu zawieszenia na Sport świetne trzymanie sie drogi i wybieranie zakrętów, na ustawieniu Auto lub Comfort można zapomnieć o dziurach w mieście i szynach tramwajowych

ZBIGNIEW2014-11-30

Ogólna ocena:

9/10

KUPIŁEM TO AUTA Z NIEMIEC NA ZAMÓWIENIE. CHCIAŁEM Z PEŁNY WYPOSAŻENIEM I TAKIE DOSTAŁEM, MA WSZYSTKO I NIC SIĘ NIE DZIEJE. CZYTAM RÓŻNE OPINIE, MOJA JEST NA 2 X TAK. PO PRZEJECHANIU 150 TYŚ MOGĘ COŚ POWIEDZIEĆ
Opinia o układzie napędowym:
BARDZO DOBRE PRZYSPIESZENIE. BARDZO ELASTYCZNY OD OBOJĘTNIE JAKIEJ PRĘDKOŚCI
Opinia o komforcie:
POSIADA NADWOZIE SAMOPOZIOMUJĄCE (PNEUMATYKA), RESOROWANIE BARDZO DOBRE. FOTELE NIEZŁE ALE BEZ TRZYMANIA BOCZNEGO BO NIE SPORTOWE. W SAMOCHODZIE PRAKTYCZNIE NIC NIE SŁYCHAĆ.
Opinia o nadwoziu:
MIEJSCA Z PRZODU DUŻO Z TYŁU MOGŁO BY BYĆ WIĘCEJ.ERGONOMIA OK. BAGAŻNIK NA PRZYZWOITYM POZIOMIE. KAROSERIA NIE DO ZDARCIA, NADWOZIE OCYNK, ALUMINIUM I PLASTIK
Opinia o układzie jezdnym:
TOUAREG MIMO SWOJEJ WAGI PROWADZI SIĘ BARDZO DOBRZE, UKŁAD KIEROWNICZY JEST PRECYZYJNY. HAMULCE NIEZŁE,TARCZE PRZY PRZEBIEGU 150 TYŚ WYMIENIAŁEM DWA RAZY. PARKOWANIE BEZ PROBLEMU, KWESTJA WPRAWY.

artur2013-06-13

Ogólna ocena:

10/10

dobre auto dla zdecydowanych i doswiadczonych kierowcow,nie amatorow,trzeba liczyc sie z kosztami,auto nie nalezy to tanich,jesli zas dbasz to rewelacyjna bryka...polecam gorąco.masz pytania przed kupnem napisz email odpowiem na pytania nurtujace.
Opinia o układzie napędowym:
no moze moglo by byc wieksze,ale jest ok...nawet bardzo dobre
Opinia o komforcie:
zadnych zastrzezen,ja mam opony 275/45/19 i sa rewelacja
Opinia o nadwoziu:
bez zastrzezen...rewelacja
Opinia o układzie jezdnym:
czasem problem z parkowaniem ,ale to wina małych miejsc waskich linii parkingowych.

Waldemar2014-02-18

Ogólna ocena:

10/10

Z głębokiego śniegu, Turaś, wyciągnął Forestera i Patrola omijając ich rowem.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik na nowej mapie 300 KM daje radę. Porsche Cayene benzyna wymięka.
Opinia o komforcie:
Po przejechaniu 600 km do teścia mogłem pić dalej, brak zmęczenia.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik deczko mały wchodzą tylko trzy trupy.
Opinia o układzie jezdnym:
Trudno zatrzymać 2,5 tony z 220 km/h do 140 km/h

Średnie oceny VOLKSWAGEN TOUAREG

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
53.33%
głosów 16
Raczej tak
33.33%
głosów 10
Trudno powiedzieć
3.33%
głosów 1
Raczej nie
3.33%
głosów 1
Nie
6.67%
głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
8.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.3/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.1/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
14
Napęd
5
Układ jezdny
2
Wentylacja i ogrzewanie
1
Widoczność
1
Wnętrze
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
8
Spalanie
5
Awaryjność
3
Inne
3
Napęd
2
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Touareg brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi Q7.

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Audi Q7

Audi Q7

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Touareg

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 112

Volkswagen Touareg tiptronic 3200 v 6 244KM 2005r. terenowy

Ocena ogólna

Chciałoby się, aby mniej palił. Ale i tak pochłania dużo paliwa bez względu na silni. Trudno, to prawie 3 tony masy!

Układ napędowy

Jak to przy automacie. Przyspieszenie w normie, a nawet trochę lepiej. Skrzynia pracuje rewelacyjnie. Ale jeśli chce się szybciej jechać, to istnieją dodatkowe warianty: wersja sport lub tiptronic.

Widoczność

To duże auto,, więc wysoko się siedzi. Widać dookoła wszystko. Lusterka idealnie zgrane.

Komfort

Brak jakichkolwiek uwag. Jak na uterenowionego suv-a lekko twardawy, ale tak ma właśnie być. Zachowuje się niezwykle poprawnie bez względu na dociążenie. Przy dużych prędkościach, z niekorzystnym wiatrem skośnym może, choć nie musi odzywać się szum w uszczelkach.

Nadwozie

Przestrzeń wystarczająca, nawet dla "obszernych " pasażerów. Wygoda obsługi. Bagażnik wielki. Karoseria dobra, choć w wielu miejscach zastosowana elementy karoserii nie z metalu a tworzyw sztucznych, np. błotniki. Nie wpływa to jednak w żaden sposób na ocenę.

Układ jezdny

Wyśmienity komfort. Chyba jeden z najlepszych wśród SUV-ów. Układ przycisków, dostępność wręcz fantastyczna, jak zawsze u VW. Parkowanie, jak u tego typu auta zawsze obarczone problemami. kwestia przyzwyczajenia.

Naprawy

Do 60 000 km, bo tyle ma, zero napraw, z wyjątkiem przeglądów serwisowych. Koszty wymiany płynów itp niestety bardzo wysokie. U dielera. Nie wiem jak gdzie indziej.

Wentylacja i ogrzewanie

Bez uwag. Wszystko działa jak powinno. Klimatronik 2-strefowy idealnie dopasowuję temp i warunki nadmuchów zgodnie z życzeniem kierowcy i pasażera.

Elektryka/elektronika

Chodzi. nie nawala, choć czasami komp przy ocenie układów sygnalizuje o poduszce pasażera lub jej wyłączeniu.

Zobacz również opinie:

Volkswagen Touareg: hatchback, kombi, terenowy, van

Volkswagen Touareg: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Touareg: 2.5, 3.0, 3.2, 4.2, 5.0

Volkswagen Touareg: 2010, 2009, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003