Volkswagen Transporter opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Transporter spalanie (strona 3)

Opinie o samochodach Volkswagen Transporter

Liczba ocen: 66

Średnia ocena: 8.55/10

Volkswagen Transporter spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
13.35/11.50
8.58
trasa
10.80/9.68
7.06
cykl mieszany
11.98/10.43
7.65

Oceny VOLKSWAGENA TRANSPORTER

2010-02-18

Ogólna ocena:

10/10

JAK NARAZIE NAJLEPSZY BUS JAKI MIAŁEM.SZCZERZE POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
2,5 TDI TO CHYBA NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE DLA TEGO AUTA JEST BARDZO ELASTYCZNY I TE 102KM MU WYSTARCZAJĄ DO NORMALNEGO PORUSZANIA.CHYBA ŻE TOŚ LUBI EXTREME TO PROPONUJE WYDANIE 150KM
Opinia o komforcie:
ZAWIESZENIE W TYM AUCIE-TEGO NIEDA SIĘ OPISAĆ POPROSTU REWELKA A PRZEDNIE FOTELE JAK MERCEDES,NAPRAWDE CHCE SIĘ JECHAĆ
Opinia o nadwoziu:
DLA TRZECH OSÓB NA PRZEDZIE TO TROCHE TŁOCZNO,WYKOŃCZENIE TAK JAK W BUSACH ALE JEST BARDZO FUNCJONALNY.KAROSERIA REWELKA-OCYNK ALE TYLKO NADWOZIE,DRZWI JUŻ ZWYKŁE ALE MÓJ MA 11 LAT I NIC NIEWYCHODZI.
Opinia o układzie jezdnym:
AUTO NAPRAWDE ŚWIETNE NA SUCHE NAWIECHRZNIE ALE ZIMĄ MAM MAŁE LĘKI :) ŻE MNIE WYNIESIE Z ZARĘTU ALE TO CHYBA TYLKO TAKIE WRAŻENIE.OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONY

2010-01-08

Ogólna ocena:

8/10

Zasadniczo auto bez większych negatywnych komentarzy, dobre do ciężkiej pracy, raczej w trasy, dobra niemiecka robota, ale to już nie to samo co T-4
Opinia o układzie napędowym:
Silnik elastyczny, od 1800 obr na "6" od80 km/h rozpędza znośnie po zapięciu turbiny powyżej 2000 obr robi się z niego "struś pędziwiatr"
Opinia o komforcie:
Wersja 3 osobowa, nie jest to auto do jazdy w dłuższe przejazdy w 3 osoby. Podwójny fotel pasażerów bez możliwości regulacji nawet dla jednego na dłuższym dystansie męczący.Polecam jednak wersję 2 miejscową z fotelami regulowanymi.
Opinia o układzie jezdnym:
Troszkę zbyt mały promień skrętu

2010-02-20

Ogólna ocena:

9/10

Nie wiem czy bym chciał DIESLA no chyba że 150ps reszta chowa się pod każdym względem
Opinia o układzie napędowym:
No cóż 115PS + automat+lpg= bez rewelki ale jak potrzeba to i 170 leciałem skrzynia spisywała się super w 2 lata strzeliłem ponad 100tys km
Opinia o komforcie:
Im więcej ładunku tym leciało się fajniej -moja wersja zwykły transporter czyli mogło by być lepiej wyciszone oryginalne fotele przednie OK tylne -trochę jak ławki w kościele
Opinia o nadwoziu:
Miejsca dla wszystkich pod dostatkiem ale w wersji 1+1 z przodu 1+2 za ciasno wnętrze obszerne ,ergonomia OK Nadwozie mało podatne na rdzę
Opinia o układzie jezdnym:
SUPER WŁAŚCIWOŚCI JEZDNE -DLA MNIE PŁYNĘŁO SIĘ JAK NA OKRĘCIE :-)

2010-10-16

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Jednostka idealna do tego samochodu, elastyczna i ekonomiczna, na 5 biegu od 50km/h i ciągnie
Opinia o komforcie:
bez obciążenia zbyt sztywne zawieszenie, po obciążeniu super, pozycja za kierownicą bardzo wygodna, dużo miejsca na nogi, fotel mógłby być lepiej wyprofilowany, ale to jedynie maleńki minus w całokształcie (można go przemilczeć)
Opinia o nadwoziu:
Wszystko pod ręką, łatwe wyjmowanie foteli i reorganizowanie wnętrza
Opinia o układzie jezdnym:
Super prowadzenie, doskonale trzyma się drogi, łatwo się prowadzi róenież przy dyżych prędkościach w zakrętach

2008-04-12

Ogólna ocena:

8/10

Jak dla mnie naprawdę porządny samochód
Opinia o układzie napędowym:
Oceniając silnik to wszystko zależy od tego do czego ma służyć, czy ma być oszczędny. Ja posiadam mały silnik o mniejszej mocy więc szukałem auta oszczędnego nie do wyścigów.
Opinia o komforcie:
Nie mam Carawelli takze z pewnością one są wygodniejsze
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie wygodnie miejsca starczy na wszystko
Opinia o układzie jezdnym:
Nic dodac nic ujac VW - mocny wytrzymały, wytrzymałe części jeśli chodzi o układ kierowniczy, co prawda twardy w zawieszeniu ale to jest bus więc musi być twardy. Pod względem sprawności i jazdy nim oceniam go naprawdę wysoko

Średnie oceny VOLKSWAGEN TRANSPORTER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
83.33%
głosów 55
Raczej tak
10.61%
głosów 7
Trudno powiedzieć
6.06%
głosów 4
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
6.1/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
21
Spalanie
10
Komfort jazdy
3
Napęd
3
Układ jezdny
2
Widoczność
2
Nadwozie
1
Nic
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
15
Spalanie
3
Wentylacja i ogrzewanie
3
Inne
3
Widoczność
2
Awaryjność
2
Wnętrze
2
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Transporter brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes Vito.

Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter

Mercedes Vito

Mercedes Vito

Zobacz również opinie:

Volkswagen Transporter: bus, kombi, mini-van, pick-up, van

Volkswagen Transporter: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Transporter: 1.6, 1.7, 1.9, 2.4, 2.5

Volkswagen Transporter: 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1986, 1985, 1984, 1983