Volkswagen Vento opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Vento spalanie 1995r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Vento

1995r.

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 8.60/10

Volkswagen Vento spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.30/20.00
5.50
trasa
6.20/14.00
4.80
cykl mieszany
7.80/17.00
5.20

Oceny VOLKSWAGENA VENTO

Mirosław2010-02-18

Ogólna ocena:

9/10

Mimo wad które to auto posada(niektóre nowe mają dużo wiecej wad) ma w sobie to coś. Piękna sylwetka, prosta w tunningu. Z racji wieku i ceny super inwestycja.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik dość paliwożerny. Lubi zakresy między 2000 do 4200 obr/min. W każdym VW Który posiadalem ciężko wbic pierwszy bieg. Dynamika od 2000 obr/min
Opinia o komforcie:
Dobrze sie prowadzi. Komfort na nierównościach odnosi się wrażenie że podróżuje sie kartonem. Reszta ok.
Opinia o nadwoziu:
Dość duze auto ale przestrzeni wewnątrz nie za wiele. Bagażnik olbrzymi. Jakość materiałów w wersji GL naciągana 4.Duże możliwośći aranżacji. Karoseria troszkę mało odporna na warunki atmosferyczne.
Opinia o układzie jezdnym:
Mało skuteczne hamulce wymagają cięzkiaj stopy. Często padają końcówki drążków i tuleje wahaczy. Reszta bz.

2009-07-10

Ogólna ocena:

7/10

dla mlodego kierowcy super dla rodziny tez dobry
Opinia o układzie napędowym:
silnik i przyspieszenie dobre jak na europejczyka z tym silnikiem moglby byc bardziej elastyczny jak na skrzyni automatycznej
Opinia o komforcie:
fotele przednie niewygodne na dluzsze trasy a;e tylne spoko... zawieszenie bez obciazenia to poraznka.. worek piasku w bagaznik lepiej sie prowadzi... duza pakownosc ventyla
Opinia o nadwoziu:
niestety przestrzen dla pasazerow srednio bagaznik wielki... wykonczenie nawet nawet a wyglad to kwestia gusty... na karocy korozja: tylna klapa progi blotniki przod... jak to golf i vento
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie dobre, toporne bez problemowe ogolem... z parkowaniem nie ma wiekszych problemow

Łukasz2008-12-09

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Moje Vento 200 000tys przebiegu i naprawdę wszystko chodzi b.dobrze, Myślę że zależy od szczęścia od kogo kupimy, ja w swoim nie miałem nic robionego w silniku nawet świecie do dziś miałem oryginalne :)
Opinia o układzie jezdnym:
Dużo osób pisze o problemach z parkowaniem, nie wiem ja bardzo szybko nauczyłem sie tym autkiem jeździć ii małe wąskie uliczki jak i ciasne parkingi nie stanowią problemu, wspomaganie przy oponach 205/45/16 pracuje bez zarzutów.

2008-08-15

Ogólna ocena:

10/10

auta pieknie sie prezentuje
Opinia o układzie napędowym:
silnik mocny szybki piekny gwizd turbiyn polecam autko
Opinia o komforcie:
komfort jest super jak ktos dba i ma czysto w aucie jak i auto to naprawde jedzie sie z usmiechem na twarzy
Opinia o nadwoziu:
bagaznik jest ogromy w sdorku duzo przestrzenie jak i z tylu i z przodu pojadu
Opinia o układzie jezdnym:
hamulce moze sa troche nie pewne ale to kwestia przyzwyczjenia i wyczucia

Średnie oceny VOLKSWAGEN VENTO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
80.00%
głosów 4
Raczej tak
20.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.4/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
7.0/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.4/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
6.8/10
Przestrzeń z tyłu
6.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.8/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.2/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
6.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.2/10
Widocznośc do tyłu
7.0/10
Widoczność w lusterkach
7.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.8/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
7.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Napęd
1
Niezawodność
1
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Inne
1
Spalanie
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Vento brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi 80.

Volkswagen Vento

Volkswagen Vento

Audi 80

Audi 80

Zobacz również opinie:

Volkswagen Vento: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Volkswagen Vento: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Vento: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.8

Volkswagen Vento: 2001, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992