Volkswagen Vento opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Vento spalanie 1996r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Vento

1996r.

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 8.29/10

Volkswagen Vento spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.48/10.90
6.17
trasa
7.83/8.18
5.10
cykl mieszany
9.15/9.60
5.77

Oceny VOLKSWAGENA VENTO

2011-02-14

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
W moim Vento mam silnik 1.9 TDI 90 KM, jest to jak uważam najbardziej niezawodna jednostka wysokoprężna VW, przejechałem do tej pory 120 000 km bez żadnej awarii silnika!!! Dbać o motor, wymieniać filtry i olej a autko się odwdzięczy!!!
Opinia o komforcie:
Silnik diesla trochę słychać ale mi to zupełnie nie przeszkadza, nie klekocze aż tak bardzo
Opinia o nadwoziu:
Jedynym słabym punktem jest karoseria, jak wiadomo blacharka nie miała ocynku i to daje o sobie znać, moje ma już 15 lat więc nie można zbyt wiele wymagać, meeeeeeega bagażnik to niesamowita zaleta tego samochodu
Opinia o układzie jezdnym:
Wspomaganie kierownicy działa bardzo słabo i podczas parkowania trzeba się troszkę namęczyć, nie mam ABS-u więc hamulce takie sobie, ale w miarę skuteczne

krzysztof2011-02-15

Ogólna ocena:

8/10

latem daje popalić brak klimatyzacji na dłuższych trasach. ale tak to autko świetnie się prowadzi i nawet ka słaby silnik jest wykorzystany idealnie a całym zakresie obrotów. Doskonała elastyczność. Trwałość i niezawodność na najwyższym poziomie. Koszty napraw czy wymiany zużytych ...
Opinia o nadwoziu:
rdza się pojawia na błotnikach, ale auto było wcześniej uszkodzone a naprawa blacharki niefachowa.

2008-02-07

Ogólna ocena:

10/10

Auto jest naprawdę bardzo dobre. Muszę powiedzieć, że kiedyś bałem się Diesla. Ale dziś patrząc na to z perspektywy czasu,żałuję bardzo, że wcześniej nie kupiłem ,,traktorka"
Opinia o układzie napędowym:
A do tego jest ekonomiczny.
Opinia o układzie jezdnym:
Co tu dużo mówić, trzeba sobie kupić takie auto i wtedy można coś o nim powiedzieć. Miałem różne auta, ale tak dobrze trzymającego się drogi, pewnego, jazdy jak po szynach, nigdy nie miałem.

2008-02-11

Ogólna ocena:

8/10

Uwazam ze auto jest naprawde niezle,dostepnosc czesci i bezawaryjnosc jest naprawde dobra, silnik TDI oprocz tego ze jest glosniejszy od benzynowego jest naprawde super. Mam tem samochód juz 3 lata i poza czesciami serwisowymi (filrty oleje itp) musialem wymienic gume na wahaczu,ale na polskich dro...

Grzesiek2013-01-30

Ogólna ocena:

10/10

Auto godne polecienia w pelnej rozciaglosci. Jest to moje pierwsze auto
Opinia o układzie napędowym:
w porzadku
Opinia o nadwoziu:
w brew pozorom karoseria jest trwala
Opinia o układzie jezdnym:
Auto posiadam 2,5 roku. Jak narazie zadnej powaznej usterki, turbo sprawne. Jedyny minus to ubytki oleju.

Średnie oceny VOLKSWAGEN VENTO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
78.57%
głosów 11
Raczej tak
21.43%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.1/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
7.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
6.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.7/10
Elektronika
5.9/10
Naprawy
Niezawodność
5.4/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
3
Spalanie
3
Komfort jazdy
2
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Nadwozie
2
Wentylacja i ogrzewanie
1
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Vento brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi 80.

Volkswagen Vento

Volkswagen Vento

Audi 80

Audi 80

Zobacz również opinie:

Volkswagen Vento: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Volkswagen Vento: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Vento: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.8

Volkswagen Vento: 2001, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992