Volkswagen Vento opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Vento spalanie benzyna (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Vento

benzyna

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 8.43/10

Volkswagen Vento spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.59/-.--
-.--
trasa
6.41/-.--
-.--
cykl mieszany
7.92/-.--
-.--

Oceny VOLKSWAGENA VENTO

Mirosław2010-02-18

Ogólna ocena:

9/10

Mimo wad które to auto posada(niektóre nowe mają dużo wiecej wad) ma w sobie to coś. Piękna sylwetka, prosta w tunningu. Z racji wieku i ceny super inwestycja.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik dość paliwożerny. Lubi zakresy między 2000 do 4200 obr/min. W każdym VW Który posiadalem ciężko wbic pierwszy bieg. Dynamika od 2000 obr/min
Opinia o komforcie:
Dobrze sie prowadzi. Komfort na nierównościach odnosi się wrażenie że podróżuje sie kartonem. Reszta ok.
Opinia o nadwoziu:
Dość duze auto ale przestrzeni wewnątrz nie za wiele. Bagażnik olbrzymi. Jakość materiałów w wersji GL naciągana 4.Duże możliwośći aranżacji. Karoseria troszkę mało odporna na warunki atmosferyczne.
Opinia o układzie jezdnym:
Mało skuteczne hamulce wymagają cięzkiaj stopy. Często padają końcówki drążków i tuleje wahaczy. Reszta bz.

Michał2009-03-23

Ogólna ocena:

10/10

Auto godne polecenia. Duże, wygodne, bezpieczne, a przede wszystkim bezawaryjne i tanie w utrzymaniu.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje cichutko, skrzynia precyzyjna (szkoda że nie 6 biegów) Przy starcie troszkę jest "przymulony" ale na 3-4 biegu już idzie jak burza :)
Opinia o komforcie:
Resorowanie na równej nawierzchni jest niemal idealne, fotele przednie bardzo wygodne jak i tylna kanapa. Ale jednak lepiej się podróżuje w dwie osoby.
Opinia o nadwoziu:
Auto przestronne z ogromnym bagażnikiem. Dużo miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu. Wszyskie przełączniki w miejscach widocznych i łatwo dostępnych. Nic nie trzeszczy, piszczy. Wadą karoserii są pojawiające się ogniska korozji.
Opinia o układzie jezdnym:
Wszystko pracuje bez zarzutów. Fakt, parkowanie nie sprawia problemów ale trzeba się przyzwyczaić i pamiętać o kufrze :)

2008-09-03

Ogólna ocena:

7/10

Lepiej wykonane od golfa choć troszkę pali. Idealne na auto rodzinne z niedużymi dziećmi. Części łatwo dostępne i tanie. Prosty w naprawie. Troszkę dużo pali Może gdyby tak z gazem?
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo elastyczny i dynamiczny silnik. Trwały. Przy 220000km brał tylko litr oleju na 10 000km! Między wymianami. Wymieniałem tylko układ planetarny rozrusznika cena oryginału 80zł
Opinia o komforcie:
Jeździłem nim w trasy po 2000 km wygodny tylko z przodu. Przy dużych prędkościach w Niemczech dość głośny (głównie szum wiatru) Ładowanie bagażu do pełna kończy się dobijaniem tylnego zawieszenia. Tylne amortyzatory 140zł/szt
Opinia o nadwoziu:
Materiały we wnętrzu bardzo dobrej jakości. Bagażnik z dobrym dostępem i 550 litrów poj. najwięcej w tej klasie. Rozkładane oparcie i kanapa 2/3 Dużo korozji: błotniki nadkole i dół przy drzwiach, progi,

January2008-07-25

Ogólna ocena:

8/10

Jeżeli komuś zależy na rodzinnym niedrogim samochodzie ,do ktorego nie trzeba za wiele dokladac to polecam właśnie Vento.
Opinia o układzie napędowym:
Co do silnika nie można mieć zastrzeżeń,jeżeli mowa o takiej jednostce,co jedynie mógłby być bardziej dynamiczny.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy Vento ma jak na te lata dopracowane.
Opinia o nadwoziu:
Vento to przede wszystkim wygoda,mówi się czasem że to lepszy brat Golfa III,dlatego że jest trwalszy przestronniejszy ,lepiej dopracowany.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód sprawował się naprawdę dobrze,jak na te lata samochodu, widać w nim komfort jazdy jak i przestronność.

2009-07-10

Ogólna ocena:

7/10

dla mlodego kierowcy super dla rodziny tez dobry
Opinia o układzie napędowym:
silnik i przyspieszenie dobre jak na europejczyka z tym silnikiem moglby byc bardziej elastyczny jak na skrzyni automatycznej
Opinia o komforcie:
fotele przednie niewygodne na dluzsze trasy a;e tylne spoko... zawieszenie bez obciazenia to poraznka.. worek piasku w bagaznik lepiej sie prowadzi... duza pakownosc ventyla
Opinia o nadwoziu:
niestety przestrzen dla pasazerow srednio bagaznik wielki... wykonczenie nawet nawet a wyglad to kwestia gusty... na karocy korozja: tylna klapa progi blotniki przod... jak to golf i vento
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie dobre, toporne bez problemowe ogolem... z parkowaniem nie ma wiekszych problemow

Średnie oceny VOLKSWAGEN VENTO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
71.43%
głosów 10
Raczej tak
14.29%
głosów 2
Trudno powiedzieć
14.29%
głosów 2
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.1/10
Układ kierowniczy
7.7/10
Hamulce
7.5/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
6.9/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.4/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
7.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.1/10
Wyciszenie
6.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.8/10
Przestrzeń z tyłu
6.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
7.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.1/10
Widoczność w lusterkach
7.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
6.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
4
Napęd
3
Inne
1
Nadwozie
1
Spalanie
1
Nic
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
3
Nic
2
Nadwozie
1
Napęd
1
Awaryjność
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Vento brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi 80.

Volkswagen Vento

Volkswagen Vento

Audi 80

Audi 80

Zobacz również opinie:

Volkswagen Vento: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Volkswagen Vento: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Vento: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.8

Volkswagen Vento: 2001, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992