Volvo 440 opinie, oceny użytkowników, Volvo 440 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo 440

Liczba ocen: 27

Średnia ocena:

8.00/10

Volvo 440 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.84/10.82 6.47
trasa 6.88/8.11 4.93
cykl mieszany 7.62/9.48 5.67

440

OCENY VOLVO 440


Ogólna ocena:  

9/10


Jestem zadowolony z auta, nie bez powodu marka volvo ma dobrą opinię. Naprawde dobre auto za małe pieniądze. Nie ma problemu z częściami i nie są wygórowane cenowo.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów precyzyjna, biegi wchodzą bez problemu, silnik trochę za słaby na duże szybkości w trasie, do 120km/h dobrze, powyżej wyje i gwiżdże, brakuje mu 6 biegu. Ale przy normalnym trybie jazdy idealnie się sprawuje.
Opinia o komforcie:
Jak na swoją klasę to może być wzorem. Jestem wysoki(190cm), z tyłu czuję się komfortowo, fotele pierwsza klasa. Wygodne i przy długiej podróży nie męczą. Samochód ma raczej miękkie resorowanie, nieźle tłumi nierówności.
Opinia o nadwoziu:
Kokpit projektowany pod kątem do kierowcy, intuicyjnie rozmieszczenie przycisków, obsługa praktycznie bezwzrokowa. Dużo miejsca, w bagażniku już niejedno przewoziłem, nawet szafe i sofę. Deska wykonana z dobrej jakości miękkiego plastiku z wstawkami weluru. Karoseria... tylko tylne nadkola...
Opinia o układzie jezdnym:
Ze względu na długi przód ciężko wcisnąć się ciasne miejsca parkingowe. Do prowadzenia nie mam zastrzeżeń, pewny na zakrętach, skutecznie hamuje.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Rano po zapaleniu zatrzęsie lekko budą i klekocze jak stado bocianów.Wiadomo zimny. Przy nowym akumulaqtorze zapalił z delikatnym problemem przy -28 mrozu w garażu z blachy bez ocieplenia.Mistrz przyspieszenia to nie jest ale mi starczy = oszczędność!
Opinia o komforcie:
Jak się jedzie we 2 czy tylko kierowca należy uważać na zakrętach :) lubi robić niespodzianki.Fotele baaaaardzo wygodne, trochę głośny ale ja wyciszyłem po swojemu (założyłem pod maskę wygłuszenie z jakiegoś dużego ropniaka i wykleiłem ścianę grodziową od srodka - w miarę możl...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu dużo miejsca z tyłu też chociaż nigdy tam nie jechałem :) Pozycja za kierownicą zachęca do prowadzenia auta bo człowiek czuje się tam jak w małej ciężarówce volvo- lekko skierowany kokpit w stronę kierowcy.Super rozwiązanie.Materiały ok.Przy przebiegu 350 tys km nie miałem ...
Opinia o układzie jezdnym:
Małe lusterka na zewnątrz wyglądają bardzo ładnie, ale widoczność z pozycji kierowcy jest w nich słaba. Hamulce super, był ABS i 4 tarcze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


zero wad, oczywiści jak na samochód z lat 90-tych za niwygrowana cene, dziś juz przestazała konstrukcja nie mogąca się równać z nowymi autami, mam nowy służbowy ale zawsze chętniej jeżdżę Volovina, współczesnym autom brakuje tego czegoś... są sprawnym środkiem transportu , tylko
Opinia o układzie napędowym:
bardzo dobra elastycznosc silnika jak w dieslu, konstrukcja renault, troszke zamulony
Opinia o komforcie:
przestronne wnętrze, buja na zakrętach, prowadzenie na prostej to bajka, fotele przednie super, juz takich się nie robi
Opinia o nadwoziu:
wsiądź do 440 i zobacz co to znaczy ergonomia, regulacja fotela i jego pokretło to mistrzostwo, dostęp do radyjka i regulatorów nawiewu pod ręka bez odrywania wzroku od jezdni. jak w starych saabach w octavi porażka, aby wyregulować klime trzeba oderwać wzrok od drogi i spoglądać w okolic...
Opinia o układzie jezdnym:
super tani w utrzymaniu i zakupie, niech golfy się chowają
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Volvo to VOLVO a nie jakiś przereklamowany Golf. Volvo rok 1992 cena ok 3000 pln. Golf II rok 1992 cena ok 4000 pln (za co)
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.8 w tak małym samochodzie daje poczucie dynamiki jazdy. po prostu jest to coś.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dość twarde, na polskie drogi trochę za twarde( kwestia gustu), co do wygody jazdy to tak sobie, auto idealne do miasta lub na trasy do 300 km ( wsiadam i wysiadam :).
Opinia o nadwoziu:
Trochę wszystko sztywne, brak podłokietnika u kierowcy ( trochę ręka opada), wykończenie jak przystało na VOLVO ( ergonomia i funkcjonalność)
Opinia o układzie jezdnym:
Auto trzyma się drogi, prowadzi się jak golf ale jest dużo bardziej stabilne. Części tj. końcówki drążków nie odbiegają ceną od innych samochodów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


jak na rocznik('94) i wyposazenie(ABS,wspom.kier.,elektr.szyby oraz szyber,podgrzew.lusterka) bylem z niego zadowolony ogolnie bezawaryjny.
Opinia o układzie napędowym:
nie jest to demon predkosci aczkolwiek jak na swoj wiek nie ma dramatu
Opinia o komforcie:
przy komplecie pasazerow nie jest zbyt wygodnie na tylniej kanapie
Opinia o nadwoziu:
wizualnie auto z zewnatrz wyglada na "kanciaste",fotele w miare latwo zdemontowac,w bagazniku mialem zbiornik z gazem w miejscu kola zapasowego dlatego zapas zabieral duzo miejsca w bagazniku ale mimo to w miare pakowny.w nadwoziu czesta bolaczka sa blotniki tylne poza tym nie mialem zadny...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY VOLVO 440

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 74.07% głosów 20
Raczej tak 18.52% głosów 5
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 7.41% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.7/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
7.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.3/10
Naprawy
Niezawodność
6.4/10
Koszty napraw
5.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 9
Niezawodność 6
Wentylacja i ogrzewanie 2
Układ jezdny 2
Napęd 1
Nadwozie 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 10
Nadwozie 3
Inne 2
Wnętrze 1
Widoczność 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volvo 440 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo 460.

  Volvo

  440

  Volvo

  460

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo 440

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: radek

liczba głosów: 106

Volvo 440 1800 90KM 1995r. liftback

Ocena ogólna
zero wad, oczywiści jak na samochód z lat 90-tych za niwygrowana cene, dziś juz przestazała konstrukcja nie mogąca się równać z nowymi autami, mam nowy służbowy ale zawsze chętniej jeżdżę Volovina, współczesnym autom brakuje tego czegoś... są sprawnym środkiem transportu , tylko

Układ napędowy
bardzo dobra elastycznosc silnika jak w dieslu, konstrukcja renault, troszke zamulony

Widoczność
widoczność jak w akwarium, wyglada jak polonez ale...

Komfort
przestronne wnętrze, buja na zakrętach, prowadzenie na prostej to bajka, fotele przednie super, juz takich się nie robi

Nadwozie
wsiądź do 440 i zobacz co to znaczy ergonomia, regulacja fotela i jego pokretło to mistrzostwo, dostęp do radyjka i regulatorów nawiewu pod ręka bez odrywania wzroku od jezdni. jak w starych saabach w octavi porażka, aby wyregulować klime trzeba oderwać wzrok od drogi i spoglądać w okolice skrzyni biegów. materiały mięciutkie, żona mówi że wnętrze jak w Ikarusie

Układ jezdny
super tani w utrzymaniu i zakupie, niech golfy się chowają

Naprawy
nic poważnego, tylko części eksploatacyjne

Wentylacja i ogrzewanie
brak klimy, ale wentylacja super - mam szyberdach, grzanie to moment plus grzane fotele

Elektryka/elektronika
nic dodać nic ująć

Pełna opinia o Volvo 440 1800 90KM 1995r. liftback »

Zobacz również opinie:

Volvo 440: hatchback, liftback, sedan (limuzyna)

Volvo 440: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo 440: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0

Volvo 440: 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989