Volvo 460 opinie, oceny użytkowników, Volvo 460 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo 460

Liczba ocen: 26

Średnia ocena:

8.00/10

Volvo 460 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.87/11.94 6.07
trasa 7.19/9.44 4.70
cykl mieszany 8.37/10.95 5.60

460

OCENY VOLVO 460


Ogólna ocena:  

8/10


Wadą może być jedynie to ze jest mało wersji z klimatyzacja, ja jej nie posiadam, choć w moim samochodzie jest pełna opcja elektryki i elektroniki. Do zalet mogę dodać ze uwielbiam nim podróżować, jest bardzo bezpieczny, mało pali. to taki średniej klasy samochód rodzinny.
Opinia o układzie napędowym:
Praca silnika bardzo dynamiczna, ale wchodzenie na obroty i przyspieszenie w normie 13-16 sekund, przy zmianie biegów, pomocy turbiny nawet dość dynamiczna.
Opinia o komforcie:
Co tu dożo się rozpisywać, wiemy jakie mamy nawierzchnie naszych dróg? Jedzie się z obciążeniem i bez, prawie tak samo..Fotele przednie w miarę wygodne, posiadają ogrzewanie, zaś tylne tez wygodne. Co do hałasu, to na pewno dożo zależy od silnika i układu wydechowego.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca jest dość sporo, zarówno z przodu jak i z tyłu samochodu, sporo schowków, rozkładane tylne fotele umożliwiające powiększenie bagażnika. Tu trzeba zwrócić uwagę na jeden mankament wszystkich samochodów, bardzo słabe tylne nadkola, postępująca rdza na reperyturce, to wynik teg...
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się bardzo komfortowo, nawet wiek tych 15-lat daje swoje plusy, układ hamulcowy wręcz idealny, chwalić takie autko.Mimo dużych gabarytów auta , parkowanie odbywa się płynnie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Volvo, to ciekawy samochód. Prawdopodobnie będę jeździć tylko tym samochodem, bo nigdy nie byłem tak zadowolony z samochodu jak teraz. (To prawda, zbyt wielu ich nie miałem, ale różnymi jeździłem, nie mniej aby coś powiedzieć, trzeba praktyki na danym modelu).
Opinia o układzie napędowym:
Przyśpieszenie nie jest duże, a objawia się to na trasie przy wyprzedzaniu "żółwi". Muszę bardzo uważać szczególnie w nocy.
Opinia o komforcie:
Jakby głośny, ale na trasie na wolnych obrotach jest OK. Należy mieć na uwadze, że jest to model z 1995 roku.
Opinia o nadwoziu:
Mam jeszcze oryginalny lakier. A w środku prawie żadnych oznak zużycia nawet na kierownicy. Przy przebiegu ponad 200 tys km uważam, że jest nieźle.
Opinia o układzie jezdnym:
Jeżdżę nim od roku. Dałem najwyższe noty z tego względu, że kupiłem samochód po remoncie. Jeździ mi się super. Mam tylko pewne uwagi do małych lusterek wstecznych, oraz jakby nie mogę wyczuć czasami odległości samochodu za mną przy parkowaniu tyłemem. Czegoś mi brakuje... Ogólni...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


dosc duzy pozim halasu w aucie,to wedlug mnie najwiekszy mankament tego auta,ale po za tym jestem zadowolony z pojazdu,jest wygodny i przestronny,po za tym koszt zakupu jest nie wielki.
Opinia o układzie napędowym:
oprocz dosc glosnej pracy,silnik bez zarzutow,jest elastyczny i chce mu sie jechac,nawet na gazie.
Opinia o komforcie:
Auto ma moim zdaniem nie zbyt komfortowe zawieszenie,szczegolnie dobija na nierownosciach,a zawieszenie wcale nie jest twarde,co utrudnia prowadzenie przy wiekszych predkosciach,czuc predkosc.Slychac plastiki,choc mam tylko 150000km przebiegu,wyciszenie jest nie zbyt dobre,komfort foteli jak w volvo...
Opinia o nadwoziu:
auto podatne na korozje,ale nie bardziej jak wiekszosc aut,duzo miejsca z przodu,z tylu juz nie tak super,duzy bagaznik,ergonomia bez zarzutu.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie auta nie jest zbyt dobre,szczegolnie na koleinach,uklad kierowniczy ok,hamulce tylko sprawiaja wrazenie dobrych,przy mocniejszym hamowaniu jest dostatecznie,parkowanie tak jak w kazdym sedanie,slaba widocznosc do tylu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


jak wyżej
Opinia o układzie jezdnym:
Na swoją cenę, auto rewelacyjne. Trochę bałem się francuskiego silnika, ale okazuje się że francuz w szwedzkich blachach sprawuje się znakomicie. jedynie łożyskowanie wałka napędu pompy oleju niedopracowane- osadzone na tulei a nie na łożysku. Bezwzględna konieczność wymiany simer...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


auto jest stare więc komfort jazdy jest taki sobie. poza tym na prawdę ciężko się przyczepić
Opinia o układzie napędowym:
silnik troszkę zbyt słaby i nieco klekocze
Opinia o komforcie:
komfort auta nieco się pogorszył po stłuczce i kiepskiej robocie blacharza
Opinia o nadwoziu:
trzeszcza plastiki. miejsca dość
Opinia o układzie jezdnym:
Autko prowadzi się dość dobrze, tylko dość głośno pracuje zawieszenie
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY VOLVO 460

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 53.85% głosów 14
Raczej tak 30.77% głosów 8
Trudno powiedzieć 3.85% głosów 1
Raczej nie 7.69% głosów 2
Nie 3.85% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
7.4/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.2/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
8.1/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.5/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.3/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
8.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.8/10
Elektronika
4.7/10
Naprawy
Niezawodność
4.5/10
Koszty napraw
4.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 9
Spalanie 2
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Układ jezdny 1
Wnętrze 1
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Spalanie 4
Układ jezdny 2
Inne 2
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volvo 460 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo 850.

  Volvo

  460

  Volvo

  850

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo 460

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Mirosław

liczba głosów: 95

Volvo 460 1900 0KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Volvo, to ciekawy samochód. Prawdopodobnie będę jeździć tylko tym samochodem, bo nigdy nie byłem tak zadowolony z samochodu jak teraz. (To prawda, zbyt wielu ich nie miałem, ale różnymi jeździłem, nie mniej aby coś powiedzieć, trzeba praktyki na danym modelu).

Układ napędowy
Przyśpieszenie nie jest duże, a objawia się to na trasie przy wyprzedzaniu "żółwi". Muszę bardzo uważać szczególnie w nocy.

Widoczność
Już mówiłem - moim zdaniem zbyt małe lusterka.

Komfort
Jakby głośny, ale na trasie na wolnych obrotach jest OK. Należy mieć na uwadze, że jest to model z 1995 roku.

Nadwozie
Mam jeszcze oryginalny lakier. A w środku prawie żadnych oznak zużycia nawet na kierownicy. Przy przebiegu ponad 200 tys km uważam, że jest nieźle.

Układ jezdny
Jeżdżę nim od roku. Dałem najwyższe noty z tego względu, że kupiłem samochód po remoncie. Jeździ mi się super. Mam tylko pewne uwagi do małych lusterek wstecznych, oraz jakby nie mogę wyczuć czasami odległości samochodu za mną przy parkowaniu tyłemem. Czegoś mi brakuje... Ogólnie jestem bardzo zadowolony przede wszystkim z udogodnień czyli bogatej wersji.

Naprawy
Przez rok mojej jazdy żadnych napraw. Oczywiście nie liczę zmiany opon i wymiany wszystkich płynów po kupnie.

Wentylacja i ogrzewanie
Jestem zadowolony. Żimą przy rozruchu już czuję ciepło po kilku minutach.

Elektryka/elektronika
Żadnych kłopotów.

Pełna opinia o Volvo 460 1900 0KM 1995r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Volvo 460: coupe, sedan (limuzyna)

Volvo 460: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo 460: 1.7, 1.8, 1.9, 2.0

Volvo 460: 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990