Volvo 945 opinie, oceny użytkowników, Volvo 945 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo 945

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.50/10

Volvo 945 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.00/12.00 7.90
trasa 10.00/10.00 7.00
cykl mieszany 11.60/11.60 7.60

945

OCENY VOLVO 945


Ogólna ocena:  

10/10


Dla mnie jest wymarzonym samochodem. Nie chcę innego. mam zamiar jeździć nim do końca moich dni. W niedalekiej przyszłości postaram się go odnowić, gdyż jak wszystko starzeje się, lecz blach może mu pozazdrościć niejeden młodszy o połowę samochód.
Opinia o układzie napędowym:
Wóz prowadzi się wzorowo. Jest trochę twardy, ale ma to swoją zaletę, trzyma się wspaniale drogi. Trochę twardy pedał sprzęgła. Biegi zmieniają się lekko.
Opinia o komforcie:
Resorowanie raczej twarde, z jak i bez obciążenia. fotele bardzo wygodne, duża możliwość regulacji, podgrzewane. Jazda bez jak i z pasażerami nie odczuwalna. wspaniale trzyma się drogi.
Opinia o nadwoziu:
Samochód bardzo przestronny. Więcej miejsca niż w mercedesach. i podobnej wielkości wozach.
Opinia o układzie jezdnym:
Prawdziwa limuzyna. Na każdą okazję. Mimo wielkich rozmiarów bardzo zwrotny. Bezpieczny. Bardzo wytrzymały odnośnie przewożenia towarów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jak na takie stare auto, ponad 14 letnie to się nieźle trzyma. Wyższa klasa średnia auta a w niskiej cenie. A najlepsze zimą są podgrzewane fotele i bardzo dobra widoczność z przodu i z tyłu. Parkuje się łatwo bo ma skręty jak autobus :)
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY VOLVO 945

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
9.5/10
Napęd
Elastyczność
5.5/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
5.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
10.0/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
7.5/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volvo 945 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes 200-500 (W124).

  Volvo

  945

  Mercedes

  200-500 (W124)

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo 945

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Rysiek

liczba głosów: 29

Volvo 945 2300 2,3 168KM 1995r. kombi

Ocena ogólna
Dla mnie jest wymarzonym samochodem. Nie chcę innego. mam zamiar jeździć nim do końca moich dni. W niedalekiej przyszłości postaram się go odnowić, gdyż jak wszystko starzeje się, lecz blach może mu pozazdrościć niejeden młodszy o połowę samochód.

Układ napędowy
Wóz prowadzi się wzorowo. Jest trochę twardy, ale ma to swoją zaletę, trzyma się wspaniale drogi. Trochę twardy pedał sprzęgła. Biegi zmieniają się lekko.

Widoczność
Nic dodać nic ująć. Słupki w oknach niezbyt grube co daje dużą widoczność i nie ma praktycznie martwych punktów.

Komfort
Resorowanie raczej twarde, z jak i bez obciążenia. fotele bardzo wygodne, duża możliwość regulacji, podgrzewane. Jazda bez jak i z pasażerami nie odczuwalna. wspaniale trzyma się drogi.

Nadwozie
Samochód bardzo przestronny. Więcej miejsca niż w mercedesach. i podobnej wielkości wozach.

Układ jezdny
Prawdziwa limuzyna. Na każdą okazję. Mimo wielkich rozmiarów bardzo zwrotny. Bezpieczny. Bardzo wytrzymały odnośnie przewożenia towarów.

Naprawy
Awaryjność jest bardzo mała, u mnie nie było żadnej. Poza normalnymi wymianami klocków, paska, filtra, czy przewodów zasilających świece.

Wentylacja i ogrzewanie
W moim nie ma klimy, więc ocena tylko 8. Z klimą mogłoby być 10.

Elektryka/elektronika
Nigdy nie było z tym problemów w moim samochodzie. W rodzinie jest od nowości czyli od 1995 r. Nigdy nie była robiona elektryka. Wymieniono tylko kilka bezpieczników.

Pełna opinia o Volvo 945 2300 2,3 168KM 1995r. kombi »

Zobacz również opinie:

Volvo 945: kombi

Volvo 945: olej napędowy, benzyna+gaz

Volvo 945: 2.3, 2.4

Volvo 945: 1996, 1995