Volvo 960 opinie, oceny użytkowników, Volvo 960 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo 960

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

9.80/10

Volvo 960 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.50/17.13 -.--
trasa 9.90/12.63 -.--
cykl mieszany 10.00/14.88 -.--

960

OCENY VOLVO 960


Ogólna ocena:  

10/10


to VOLVO 960. POLECAM,mozna sie zakochac w tym autku.
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia automatyczna BEZAWARYJNA. silnik WIELKI ale niezawodny od 0-100 niecale 8 sek.
Opinia o komforcie:
plynie po drogach,wygodne fotele,nie mozna sie zmeczyc. cichy,mozna spokojnie rozmawiac.obciazony czy pusty prowadzi sie idealnie.
Opinia o nadwoziu:
miejsca tyle co w domku jednorodzinnym. blach szwedzka,zadnej rdzy.wykonczenie-skora i drewno najlepsza jakosc.przelaczniki na swoich miejscach.
Opinia o układzie jezdnym:
mimo ze to wielki woz to da sie wszedzie dojechac.najwiekszy skret ze wszystkich mi znanych aut,najlepsza widocznosc(jak w aquarium).hamulce idealne ale czesto zmieniam klocki bo to automat.przyjemne prowadzenie,zadko sie chce z niego wychodzic.nie ma lepszego ukladu kierowniczego w zadnym aucie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Daję mu 9/10 z uwagi że auto jest: bezawaryjne, bardzo wygodne, bezpieczne (jest te 1.5 m maski) brak elektroniki także uważam za +. Na minus trzeba niestety spisać spore spalanie benzyny
Opinia o układzie napędowym:
cóż tylko 170KM zaskakująco dobrze radzi sobie z ważącym prawie 2 t samochodem. Czasami przy ostrej jeździe boli na stacji benzynowej
Opinia o komforcie:
Przednie fotele jak to Volvo - Klasa sama w sobie. Z tyłu trochę brakuje miejsca na nogi ale da się jechać. Auto wygodne i komfortowe
Opinia o układzie jezdnym:
Spory krążownik i troszkę czasu zajmuje opanowanie jego gabarytów. Jest bardzo zwrotny dzięki napędowi na tył
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
JEDYNY MINUS (nie nazwałbym tego wadą) to mało miejsca z tyłu, ale to i tak nie mój problem, tylko tych co muszą tam podrózować.
Opinia o nadwoziu:
j.w.
Opinia o układzie jezdnym:
Im szybciej jedziesz tym lepiej trzyma się drogi. Ceny części śmiesznie niskie. Żaden samochód tak nie parkuje,(bardzo mały promień skr. dzieki tylnemu napędowi).
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
JEDYNY MINUS (nie nazwałbym tego wadą) to mało miejsca z tyłu, ale to i tak nie mój problem, tylko tych co muszą tam podrózować.
Opinia o nadwoziu:
j.w.
Opinia o układzie jezdnym:
Im szybciej jedziesz tym lepiej trzyma się drogi. Ceny części śmiesznie niskie. Żaden samochód tak nie parkuje,(bardzo mały promień skr. dzieki tylnemu napędowi).
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY VOLVO 960

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 5
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
9.4/10
Napęd
Elastyczność
9.4/10
Skrzynia biegów
9.6/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
9.6/10
Przyspieszenie 60-120km
9.6/10
Przyspieszenie 80-120km
9.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
10.0/10
Wyciszenie
9.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.8/10
Możliwość aranżacji
9.8/10
Karoseria
9.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.6/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.2/10
Elektronika
9.4/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
8.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 2

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volvo 960 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo 940.

  Volvo

  960

  Volvo

  940

Zobacz również opinie:

Volvo 960: kombi, sedan (limuzyna)

Volvo 960: benzyna, benzyna+gaz

Volvo 960: 2.5, 2.9, 3.0

Volvo 960: 1996, 1995, 1992, 1991