Volvo S60 opinie, oceny użytkowników, Volvo S60 spalanie turbo diesel (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo S60

turbo diesel

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 9.20/10

Volvo S60 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
7.92
trasa
-.--/-.--
6.52
cykl mieszany
-.--/-.--
7.44

Oceny VOLVO S60

bogusław2008-06-29

Ogólna ocena:

9/10

Dobra cena za super jakość .tylko to turbo .
Opinia o układzie napędowym:
Brakuje 6 biegu powyżej 140 km/h ,który mógłby dać odpocząć silnikowi i 5 biegowi ,byłoby też trochę ciszej .Przy 3 tyś. obrotów włącza się turbo,jeżeli kierowca to umie wykorzystać to kupując ten model nie może narzekać na przyspieszenie .
Opinia o nadwoziu:
Komfort foteli bije konkurencje na głowę ,nawet klasę wyższą Volvo S80 z beznadziejnymi kanapami .Z przodu komfort . Z tyłu brakuje miejsca na nogi dla osoby powyżej 160 cm wzrostu . Jedyna wada . Jakość materiałów w podstawowej wersji super .Porównywałem z BMW i Audi , niemcy odwalaj...
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobre prowadzenie na autostradach jak i na krętych górskich drogach .

2011-02-16

Ogólna ocena:

9/10

Prócz braku miejsca z tyłu,nie mam zadnych zastrzezen.
Opinia o układzie napędowym:
Samochod ma dobre osiągi jak na swoja mase.
Opinia o komforcie:
Folete przednie dobrze trzymaja w zakretach,sa wygodne nawet w dłuzszych trasach. Pasazerowie na tylnej kanapie nie maja takiego komfortu,bardzo mało miejsca na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo mało miejsca na nogi dla pasazerów jadacych na tylnej kanapie. Z przodu bardzo luzno i wygodnie.Bagaznik bardzo duzy,głeboki,materiały i wykończenie super.
Opinia o układzie jezdnym:
Dość mały promień skrętu.

KRZYSZTOF2008-08-15

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik dynamiczny i oszczędny .
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik OK , mały i ciasny wpust - raczej przygotowany pod walizki .
Opinia o układzie jezdnym:
Zalecane czujniki parkowania .

Szymon2008-08-12

Ogólna ocena:

10/10

volvo - marka mowi za siebie
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi sie znakomicie, jedyni przy szerokich opnach czuc koleiny. System DTSC jest bardzo pomocny.

Tomek2008-02-06

Ogólna ocena:

9/10

Średnie oceny VOLVO S60

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 5
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.6/10
Układ kierowniczy
9.4/10
Hamulce
9.6/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
9.4/10
Przyspieszenie 0-100km
9.4/10
Przyspieszenie 60-120km
9.4/10
Przyspieszenie 80-120km
9.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.6/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.8/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.8/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
2
Napęd
1
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze
2
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo S60 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo S80.

Zobacz również opinie:

Volvo S60: hatchback, sedan (limuzyna)

Volvo S60: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo S60: 2.0, 2.3, 2.4, 2.5

Volvo S60: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001