Volvo V40 opinie, oceny użytkowników, Volvo V40 spalanie 2001r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo V40

2001r.

Liczba ocen: 12

Średnia ocena: 8.33/10

Volvo V40 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.40/11.00
6.80
trasa
6.65/8.60
5.00
cykl mieszany
7.80/9.70
6.10

Oceny VOLVO V40

2010-02-16

Ogólna ocena:

8/10

Główna zaleta, to brak jakiejkolwiek korozjii po 9-ciu latach życia auta. Wada - awaryjny silnik ze stajni RENAULT.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik wymaga częstych wymian oleju(co 8-10tys.km),w przeciwnym razie głowica do naprawy(słabe smarowanie)!Jak słyszałem w serwisie, jest to wada tych silników,skąd inąd RENAULT!
Opinia o komforcie:
Zawieszenie do przesady sztywne.Volvo mogłoby zasięgnąć porady u FORDA jak się robi zawieszenia.Przy większym przebiegu auta, zewsząd coś klekocze.
Opinia o nadwoziu:
Ergonomia OK, zabezpieczenie antykorozyjne również bardzo dobre, wygląd zewnętrzny SUPER.
Opinia o układzie jezdnym:
Zbyt długa jak na tak niewielką masę auta droga hamowania.

2010-07-10

Ogólna ocena:

10/10

życzę sobie aby mój następny samochód tak się sprawował. PS nadal nim jeżdżę bo szkoda mi go sprzedawać
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia w mrozy lubi haczyć
Opinia o komforcie:
Komfort i jeszcze raz komfort, na trasach płynie jak samolot
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu dla trojga trochę ciasno, bagażnik zdecydowanie mógłby być większy . na + po złożeniu foteli robi się płasko i przestrzennie
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce mogły by być mocniejsze, zapiekanie się ręcznego.

Andrzej2008-12-29

Ogólna ocena:

7/10

szkoda, że nie w beżowej skórze i 116 KM, poza tym jestem bardzo zadowolony
Opinia o układzie napędowym:
bardzo fajnie ale pustym autem, po załadowaniu silnik jest troszkę za mały, to w końcu 1,5 tony na pusto
Opinia o komforcie:
dobrze jak na diesla
Opinia o nadwoziu:
najniżej oceniam jakośc wykończenia, no ale jak się ma podstawowy model to może nie należy wymagać więcej
Opinia o układzie jezdnym:
fabryczne opony 185/65/R15 są trochę za wąskie, na 195/60 wyraźnie lepiej w zakrętach

2010-02-17

Ogólna ocena:

8/10

JEDYNY MANKAMENT TO DELIKANA TURBOSPRĘŻARKA. NASZCZĘŚCIE CORAZ TANIEJ KOSZTUJE REGENERACJA.

2013-01-17

Ogólna ocena:

9/10

Gdyby nie wiek auta i powoli sybiąca się blacharka, to mógłbyn nim jeszcze pojeździć nawet z 10 lat.

Średnie oceny VOLVO V40

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
41.67%
głosów 5
Raczej tak
41.67%
głosów 5
Trudno powiedzieć
16.67%
głosów 2
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
7.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.1/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
7.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.1/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.2/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.4/10
Koszty napraw
4.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
5
Niezawodność
2
Napęd
1
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
2
Nic
2
Napęd
2
Widoczność
1
Komfort jazdy
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V40 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo V70.

Zobacz również opinie:

Volvo V40: kombi, sedan (limuzyna)

Volvo V40: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo V40: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.4

Volvo V40: 2008, 2007, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996