Volvo V50 opinie, oceny użytkowników, Volvo V50 spalanie 2.4 (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo V50

2.4

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 8.00/10

Volvo V50 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.10/-.--
-.--
trasa
7.10/-.--
-.--
cykl mieszany
9.35/-.--
-.--

Oceny VOLVO V50

2010-02-02

Ogólna ocena:

8/10

auto naprawde godne polecenia szczegolnie dla rodziny.
Opinia o układzie napędowym:
silnik elastyczny niestety irytujaca jest moc przenoszenia na kola przednie.mimo duzych kol 16" auto nagminnie obraca kolami w miejscu,trzeba niestety delikatnie operowac sprzeglem.Wsteczny bieg wymaga stanowczego ruchu reka.
Opinia o komforcie:
niestety fotele przenie nie wygone,mimo duzej regulacji mecza plecy w fotelach,cale szczescie ze tylko na dlugich dystansach.Silnik pracuje dosc glosno ale 5 cylindow naprawde pieknie brzmi,czesto celowo wyciszam radio aby posluchac sinika.
Opinia o nadwoziu:
Bagaznik naprawde fajny,plaski.Fotele dobrze wykonczone dobry material,ale to wersja momentum.Diesle maja zwykla tapicerke-tragedia.Nietety duza wada jest srodkowy niby schowek-patologia,jest tak beznadziejnie nieuztkowy ze mozna tam trzymac tylko gapke do szyby.Ogolnie schowkow jest stanowczo za ma...
Opinia o układzie jezdnym:
bez zastrzezen,auto ladnie wybiera nierownosci,zawieszenie srenio twarde

2013-11-07

Ogólna ocena:

8/10

Solidny samochód.
Opinia o układzie napędowym:
140KM w automacie szału nie robi. Długie biegi (5 bieg 100km/h to 2000 obrotów) w E46 (5bieg 100km/h to 3000 obrotów również benzyna 143KM) traci przez to na dynamice ale kultura pracy, spalanie i żywotność silnika na korzyść volvo.
Opinia o komforcie:
Na polskie drogi z kompletem pasażerów to raczej mało przyjemnie. Bez obciążenia przy dynamicznej jeździe jest stabilny i pewny w prowadzeniu. Fotele kiepsko trzymają na boki a z tyłu nigdy nie siedziałem. Jeśli chodzi o wyciszenie to słychać szum od strony bagażnika.
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie przyzwoicie jak na Volvo przystało. VW BMW itp dużo gorzej.
Opinia o układzie jezdnym:
Moje czwarte kombi i muszę przyznać że prowadzenie jest bardzo dobre. E46 prowadził się nieznacznie lepiej ale Volvo nadrabia gdzie indziej.

Średnie oceny VOLVO V50

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 2
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
6.0/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.5/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.5/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
7.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.5/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V50 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A4.

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo V50

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 45

Volvo V50 momentum 2400 140KM 2004r. kombi

Ocena ogólna

auto naprawde godne polecenia szczegolnie dla rodziny.

Układ napędowy

silnik elastyczny niestety irytujaca jest moc przenoszenia na kola przednie.mimo duzych kol 16" auto nagminnie obraca kolami w miejscu,trzeba niestety delikatnie operowac sprzeglem.Wsteczny bieg wymaga stanowczego ruchu reka.

Widoczność

tu bez zastrzezen,jasno i widno ,no moze odrobine wieksza szyba na tyl.

Komfort

niestety fotele przenie nie wygone,mimo duzej regulacji mecza plecy w fotelach,cale szczescie ze tylko na dlugich dystansach.Silnik pracuje dosc glosno ale 5 cylindow naprawde pieknie brzmi,czesto celowo wyciszam radio aby posluchac sinika.

Nadwozie

Bagaznik naprawde fajny,plaski.Fotele dobrze wykonczone dobry material,ale to wersja momentum.Diesle maja zwykla tapicerke-tragedia.Nietety duza wada jest srodkowy niby schowek-patologia,jest tak beznadziejnie nieuztkowy ze mozna tam trzymac tylko gapke do szyby.Ogolnie schowkow jest stanowczo za malo.Piekny za to autko ma ryjek.

Układ jezdny

bez zastrzezen,auto ladnie wybiera nierownosci,zawieszenie srenio twarde

Naprawy

poza serwisem jak kazde inne auto,dostepnosc czesci b.dobra

Wentylacja i ogrzewanie

Niby dziala niby nie,technicznie jest ok ale jakos dluzej sie nagrzewa w srodku.Klima ma "wade wrodzona",mianowicie odrazu dmucha temperatura ustawiona zamiast pierw nagrzac auto goracym do ustawionej i potem dmuchac nastawiona,znacznie skruciloby to czas nagrzania auta.

Elektryka/elektronika

bez najmnieszych klopotow z elekronika,otwieranie tylnej klapy wymagalo naprawy(detal)

Zobacz również opinie:

Volvo V50: kombi

Volvo V50: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Volvo V50: 1.6, 1.8, 2.0, 2.4

Volvo V50: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004