Volvo V50 opinie, oceny użytkowników, Volvo V50 spalanie (strona 3)

Opinie o samochodach Volvo V50

Liczba ocen: 36

Średnia ocena: 8.81/10

Volvo V50 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.93/-.--
5.97
trasa
7.05/-.--
4.67
cykl mieszany
8.73/-.--
5.13

Oceny VOLVO V50

Arek2010-09-17

Ogólna ocena:

3/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik to jedna wielka pomyłka w tej wersji v50, częste problemy z FAPem, kilkakrotne wizyty w ASO, nagminne niskie ciśnienie oleju spowodowało zniszczenie turbo (regeneracja 1900 zł) , wymiana pompy olejowej , smoka i uszczelek 1500 zł , bez powodzenia wymiana silnika po roku użytkowania 2...

2010-07-05

Ogólna ocena:

10/10

Jest to kolejny mój samochód począwszy od Dacii Fordzie Taunusie GXL 126p BMW318 Matizie Afie 145 1,8 ten jest chyba najfajniejszy. Trochę drogi w zakupie ale niezawodny .
Opinia o układzie napędowym:
Zbyt mała moc silnika przy jego wadze
Opinia o komforcie:
Fotele tylne zewnętrzne posiadają ruchome siedziska dla dzieci
Opinia o nadwoziu:
Przedni schowek mógłby być większy. Trudny w utrzymaniu bo czarny
Opinia o układzie jezdnym:
Przydały by się czujniki parkowania z przodu tył jest

2011-02-16

Ogólna ocena:

9/10

Lubię nie podróżować, i nie mogę się już doczekać pierwszej dalekiej podróży w Alpy
Opinia o układzie napędowym:
1 i 2jka służą v50 do rozruchu, od 3 w górę jest b. dobrze (czuć moc)
Opinia o nadwoziu:
niby wszystko ok, ale można utrafić kilka niemilych plastykowych niespodzianek walających sie po aucie

2010-02-23

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia dobrze zestrojona z napędem, silnik troszkę głośny, ale to cecha większości diesli.
Opinia o komforcie:
Troszkę za mało miejsca na tylnych siedzeniach, kosztem ogromnego bagażnika.
Opinia o nadwoziu:
Wykończenie wysokie jakości, ergonomia bez zarzutu.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo zwrotne szczególnie przy parkowaniu. prowadzenie auta to czysta przyjemność.

2010-02-19

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o komforcie:
Fotele są niesamowicie wygodne!! W aucie jest Cicho a jazdna nawet po naszych (wiadomo jakich) polskich drogach jest przyjemna.
Opinia o układzie jezdnym:
Prz parkowaniu trochę utrudniona widoczność ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia bo przesiadłem się z małego auta i rzadko jeżdżę do tyłu

Średnie oceny VOLVO V50

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
69.44%
głosów 25
Raczej tak
25.00%
głosów 9
Trudno powiedzieć
2.78%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
2.78%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.5/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
9.1/10
Przyspieszenie 80-120km
9.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.9/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.9/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.6/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
18
Spalanie
8
Układ jezdny
2
Wnętrze
1
Niezawodność
1
Nadwozie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
15
Inne
5
Spalanie
2
Napęd
2
Widoczność
2
Układ jezdny
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Awaryjność
1
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V50 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A4.

Zobacz również opinie:

Volvo V50: kombi

Volvo V50: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Volvo V50: 1.6, 1.8, 2.0, 2.4

Volvo V50: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004