Volvo V50 opinie, oceny użytkowników, Volvo V50 spalanie (strona 4)

Opinie o samochodach Volvo V50

Liczba ocen: 36

Średnia ocena: 8.81/10

Volvo V50 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.93/-.--
5.97
trasa
7.05/-.--
4.67
cykl mieszany
8.73/-.--
5.13

Oceny VOLVO V50

2010-02-19

Ogólna ocena:

9/10

Przy moim stylu życia, kiedy na co dzień potrzebuję osobówki, a w weekend przewieźć nagłośnienie lub sprzęt sprawdza się idealnie.
Opinia o układzie napędowym:
Mam problem ze wstecznym, kiedy wskakuje zamiast jedynki.

2011-01-12

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Świetne przyspieszenie na wysokich biegach, a przy tym cicho w środku (jak na diesla)
Opinia o komforcie:
Trochę mało miejsca z tyłu, ale to nieuchronna konsekwencja płyty podłogowej dzielonej z Focusem II kombi...
Opinia o układzie jezdnym:
Idealny zarówno do spokojnej, jak i dynamicznej jazdy

2009-04-23

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo elastyczny nawet na 6-ce
Opinia o komforcie:
troszkę słychać no ale to w końcu diesel
Opinia o nadwoziu:
superbryka rewelacja
Opinia o układzie jezdnym:
autko rewelacja na 10+

2009-07-16

Ogólna ocena:

7/10

Bardzo fajne auto, sprawiające dużą przyjemność z jazdy ale niestety psują to trzeszczące plastiki ( zła jakość montażu, a przede wszystkim złej jakośći niektóre plastiki)

2009-07-12

Ogólna ocena:

9/10

Dobrze prowadzący się samochód, autoryzowany serwis tańszy lub w zbliżonej cenie do hondy, które długie lata posiadałem.

Średnie oceny VOLVO V50

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
69.44%
głosów 25
Raczej tak
25.00%
głosów 9
Trudno powiedzieć
2.78%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
2.78%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.5/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
9.1/10
Przyspieszenie 80-120km
9.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.9/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.9/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.6/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
18
Spalanie
8
Układ jezdny
2
Nadwozie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Wnętrze
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
15
Inne
5
Widoczność
2
Spalanie
2
Napęd
2
Wentylacja i ogrzewanie
1
Awaryjność
1
Komfort jazdy
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V50 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A4.

Zobacz również opinie:

Volvo V50: kombi

Volvo V50: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Volvo V50: 1.6, 1.8, 2.0, 2.4

Volvo V50: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004