Volvo V70 opinie, oceny użytkowników, Volvo V70 spalanie 1998r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo V70

1998r.

Liczba ocen: 15

Średnia ocena: 8.27/10

Volvo V70 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.58/14.75
9.00
trasa
9.28/12.25
6.25
cykl mieszany
11.28/13.25
7.60

Oceny VOLVO V70

Remigiusz2013-02-27

Ogólna ocena:

10/10

Doskonały, ale czas robi swoje i tapicerka się wypracowała. Słychać skrzypienia na wolnych obrotach silnika
Opinia o układzie napędowym:
Duża masa pojazdu, a silnik i przełożenia skrzyni zestawione wzorcowo. Przestał ciągnąć przy 350 tyś, ale po regeneracji turbiny ponownie czuć było radość z jazdy
Opinia o komforcie:
Amortyzatory nie zmieniane od nowości sprawność powyżej 50 %. Wymiana przednich wachaczy co 3 - 4 lata, warto zapłacić po 400 PLN, za lepsze bo sumarycznie wychodzi taniej. zamiennik za 100 PLN wytrzymał jeden sezon. Wachacze to jedyny ''słaby'' punkt, ale silnik swoje waży + dziurawe dro...
Opinia o nadwoziu:
Olbrzymie, wygodne auto. Jak ktoś napisał - sportowa ciężarówka. Zapakowane po dach nie czuje ciężaru tylko śmiga i pali 7l. Doskonałe do jazdy z przyczepką. Swego czasu wybrany jako najlepszy pojazd do ciagniecia przyczepy. Wnętrze po 15 latach wygląda dobrze, a auto taktuje jako rz...
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonałe prowadzenie w lecie i w zimie. Oczywiście na dobrych oponach. Zawieszenie sztywne ale komfortowe. Tarcze tył wymieniłem przy 330 tyś, a przód przy 400 tyś. Auto trzeba wyczuć ale jak na takie gabaryty dość zwrotne

2010-02-22

Ogólna ocena:

6/10

Samochodu nie da się jednoznacznie ocenić i zdaję sobie sprawę, że różnie można trafić.Raczej w przyszłości będę szukał innego modelu z dobrym zawieszeniem na polskie drogi.Decyzja o zakupie należy do każdego z osobna.
Opinia o układzie napędowym:
Nie mam większych zastrzeżeń.
Opinia o komforcie:
Jak wspomniałem wcześniej zawieszenie zbyt miękkie.
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze to ideał.Wiele najnowszych modeli może się chować.Ostatnio,będąc na targach samochodowych porównywałem sobie wnętrza.Nowe modele,owszem ładniutkie ale przestrzeń wewnętrzna często niepotrzebnie ograniczana i moje odczucie:szyby boczne i tylne coraz mniejsze.Jeszcze a propos wn...
Opinia o układzie jezdnym:
Słabe zawieszenie na polskie drogi.Jestem coraz bardziej rozczarowany. Za bardzo wszystko "odczuwa".

2013-10-26

Ogólna ocena:

5/10

AUTO JAK AUTO, JEŚLI CHODZI O AWARYJNOŚĆ. ZAWSZE COŚ SIĘ MOŻE ZADZIAĆ, ALE JEST TO RACZEJ DO WYKRYCIA I NAPRAWIENA
Opinia o układzie napędowym:
SILNIK JAKBY NIEZNISZCZALNY. WYBACZA NIEDOBÓR OLEJ, CHOĆ LUBI GO TROCHĘ PODJEŚĆ. ŻYWY SILNIK 2,435 JEST TYLKO W TEDY GDY MA TURBO, MÓJ NIE POSIADA, ALE JEST WYSTARCZAJĄCY.
Opinia o komforcie:
NIEWIARYGODNIE DOBRE WYCISZENIE PSUJA ODGŁOSY NIEDOPASOWANEJ TAPICERKI KTÓRA ODZYWA SIĘ NA DROGACH ŁATANYCH, KLEJONYCH I NIE GŁADKICH. WALORY WYCISZENIA ODCZUWAM JADĄC PO NOWYM ASFALCIE I NA DROGA LOKALNY POKRYTYCH WYRÓWNUJĄCĄ WARSTW,Ą ŚNIEGU ZIMĄ.
Opinia o nadwoziu:
POSIADAM PEŁNE WYPOSAŻENIE DLA TEGO ROCZNIKA. ALE PATRZĄC NA OBECNE AUTA Z TEGO SEGMENTU, TO PO 15 LATACH OD EMISJI MOJEGO AUTA RACZEJ NIC CIEKAWEGO NIE DOŁOŻONO, CO NAJWYŻEJ ZMODERNIZOWANO NA GORSZE.
Opinia o układzie jezdnym:
PROWADZI SIĘ WYŚMIENICIE JAK NA POCISK NA GĄSIENICACH PRZYSTAŁO. W ZIMIE MAM WRAŻENIE JADĄC NA NIETANICH OPONACH, ŻE NIE JESTEM W STANIE GO WYPROWADZIĆ PO ZA POPRAWNY TOR JAZDY NAWET GDY JADĘ ZNACZĄCO SZYBKO W ZAKRĘTACH.

Szczepan2009-07-05

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
co tu dużo pisać? uturbione 250 koni radzi sobie bez problemowo w mieście jak i na trasie
Opinia o komforcie:
pomimo sportowego zawieszenia komfort jazdy jest wysoki tylko trzeba uważać na większe dziury tym bardziej jak ma się duże koła np. 18"
Opinia o nadwoziu:
miejsca sporo ergonomia na najwyższym poziomie widoczność i czytelność bardzo dobra z powiększeniem bagażnika nie ma żadnych problemów podłoga płaska
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się rewelacyjnie hamulce bez zarzutów a co do parkowania to jak średnim autobusem;) duży promień skrętu utrudnia przeciskanie się po parkingu

2008-04-22

Ogólna ocena:

10/10

powinno wystarczyć tylko jedno słowo: VOLVO !
Opinia o układzie napędowym:
to jest najsłabsza wersja silnikowa, dlatego nie zbyt dobrego przyspieszenia, ale przy większych obrotach jest OK.
Opinia o komforcie:
Nic dodać, nic ująć. Komfort jazdy jest niesamowity.
Opinia o układzie jezdnym:
Tym samochodem się płynie, a nie jedzie :)

Średnie oceny VOLVO V70

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 10
Raczej tak
13.33%
głosów 2
Trudno powiedzieć
20.00%
głosów 3
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.7/10
Przyspieszenie 60-120km
8.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
8.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.3/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
7.9/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
6
Napęd
5
Wnętrze
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
6
Układ jezdny
2
Awaryjność
1
Inne
1
Komfort jazdy
1
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V70 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo V50.

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo V70

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 92

Volvo V70 2500 140KM 1998r. kombi

Ocena ogólna

Samochodu nie da się jednoznacznie ocenić i zdaję sobie sprawę, że różnie można trafić.Raczej w przyszłości będę szukał innego modelu z dobrym zawieszeniem na polskie drogi.Decyzja o zakupie należy do każdego z osobna.

Układ napędowy

Nie mam większych zastrzeżeń.

Widoczność

Ktoś to chyba już powiedział.Lusterka boczne prawdopodobnie nieco oddalają obiekty zbliżające się z tyłu(niebezpieczne przy deszczowej pogodzie zwłaszcza wieczorem).

Komfort

Jak wspomniałem wcześniej zawieszenie zbyt miękkie.

Nadwozie

Wnętrze to ideał.Wiele najnowszych modeli może się chować.Ostatnio,będąc na targach samochodowych porównywałem sobie wnętrza.Nowe modele,owszem ładniutkie ale przestrzeń wewnętrzna często niepotrzebnie ograniczana i moje odczucie:szyby boczne i tylne coraz mniejsze.Jeszcze a propos wnętrza Volvo V70 98r. i Volvo V70 06r.,po obejrzeniu tego drugiego stwierdzam niepotrzebną i tylko chyba dla bajeru zmianę całego przedniego panelu.Designerzy nadmuchali go kosztem wnętrza i po cholerę?.Blachy super!.

Układ jezdny

Słabe zawieszenie na polskie drogi.Jestem coraz bardziej rozczarowany. Za bardzo wszystko "odczuwa".

Naprawy

Koszty napraw niemałe.Ostrzegam przed pompą wtryskową.Nie miałem świadomości jaki to koszt.

Wentylacja i ogrzewanie

Bez większych zastrzeżeń.

Elektryka/elektronika

Może zbyt często padają żaróweczki,a H7 tanie nie są.

Zobacz również opinie:

Volvo V70: kombi

Volvo V70: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo V70: 2.0, 2.3, 2.4, 2.5

Volvo V70: 2010, 2009, 2006, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997