Volvo V70 opinie, oceny użytkowników, Volvo V70 spalanie 2004r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo V70

2004r.

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 10.00/10

Volvo V70 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.50/-.--
9.00
trasa
9.00/-.--
6.50
cykl mieszany
11.30/-.--
7.00

Oceny VOLVO V70

Arek2010-02-17

Ogólna ocena:

10/10

BARDZO ZADOWOLONY JESTEM Z TEGO MODELU. WCZEŚNIEJ V40 I TEŻ BARDZO FAJNIE JEŹDZIŁO MI SIĘ NIM.
Opinia o układzie napędowym:
TEN SILNIK MA 180 KM WIĘC NIE JEST TO RAKIETA ZWAŻAJĄC ŻE AUTO WAŻY PONAD 1600 KG. SILNIK JEDNAK JEST ELASTYCZNY, CICHY, RACZEJ EKONOMICZNY - DUŻY PLUS ZA SILNIK.
Opinia o komforcie:
NIE MOGĘ NARZEKAĆ. W TEJ SEKCJI SAME SUPERLATYWY !!!!!!
Opinia o nadwoziu:
MOŻE JESTEM TROCHĘ POKRĘCONY NA PUNKCIE VOLVO (TO NIE JEST PIERWSZE MOJE VOLVO) ALE JEDYNIE ARANŻACJA DOSTAJE MNIEJ NIŻ POZOSTAŁE. WIADOMO TO NIE JEST VAN, MULTIVAN CZY INNE PODOBNEE - TU NIE POSZALEJESZ ;-)
Opinia o układzie jezdnym:
HAMULCE DOBRE ALE MOGŁYBY BYĆ LEPSZE. PROWADZI SIĘ ŁAGODNIE NAWET PRZY 'DZIURACH' NIE MA PANIKI ;-) A PARKOWANIE... TO DUŻE AUTO

2010-02-17

Ogólna ocena:

10/10

To mój 20-ty samochód. Wcześniej były m.in. Ford Scorpio. Peugeot 605, Alfa 166, Toyota Avalon, Lexus LS 400, Mercedes S 400. Z Volvo jestem super zadowolony. Lepszy był tylko i też nieawaryjny Lexus
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobra praca silnika
Opinia o komforcie:
Bardzo wysoki komfort jazdy
Opinia o nadwoziu:
Nie ma się do czego przyczepić
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie układ jezdny oceniam bardzo dobrze

Średnie oceny VOLVO V70

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 2
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
7.5/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
9.5/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
10.0/10
Resorowanie z obciążeniem
10.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
10.0/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
7.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V70 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo V50.

Zobacz również opinie:

Volvo V70: kombi

Volvo V70: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo V70: 2.0, 2.3, 2.4, 2.5

Volvo V70: 2010, 2009, 2006, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997