Volvo V70 opinie, oceny użytkowników, Volvo V70 spalanie 2.3 (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo V70

2.3

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 8.40/10

Volvo V70 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
14.13/13.50
-.--
trasa
9.90/10.00
-.--
cykl mieszany
12.18/12.00
-.--

Oceny VOLVO V70

Szczepan2009-07-05

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
co tu dużo pisać? uturbione 250 koni radzi sobie bez problemowo w mieście jak i na trasie
Opinia o komforcie:
pomimo sportowego zawieszenia komfort jazdy jest wysoki tylko trzeba uważać na większe dziury tym bardziej jak ma się duże koła np. 18"
Opinia o nadwoziu:
miejsca sporo ergonomia na najwyższym poziomie widoczność i czytelność bardzo dobra z powiększeniem bagażnika nie ma żadnych problemów podłoga płaska
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się rewelacyjnie hamulce bez zarzutów a co do parkowania to jak średnim autobusem;) duży promień skrętu utrudnia przeciskanie się po parkingu

2008-08-14

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
najmocniejsza wersja benzynowa, wysoki komfort pracy silnika, duża moc, elastyczność i bardzo dobre przyśpieszenie
Opinia o komforcie:
rewelacyjne fotele, brak uczucia zmęczenia, rewelacyjny komfort jazdy
Opinia o układzie jezdnym:
bdb prowadzenie, niestety promień skrętu zbyt mały aby można w pełni cieszyć się z parkowania, na plus bardzo dobra widoczność i lusterka zewnetrzne

2010-02-18

Ogólna ocena:

8/10

Średnie oceny VOLVO V70

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
80.00%
głosów 4
Raczej tak
20.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
6.8/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
9.6/10
Przyspieszenie 60-120km
9.6/10
Przyspieszenie 80-120km
9.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.6/10
Wyciszenie
8.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
6.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
9.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
9.2/10
Widoczność w lusterkach
9.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.8/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
7.2/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
3
Inne
1
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
1
Wnętrze
1
Inne
1
Nic
1
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo V70 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo V50.

Zobacz również opinie:

Volvo V70: kombi

Volvo V70: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo V70: 2.0, 2.3, 2.4, 2.5

Volvo V70: 2010, 2009, 2006, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997