Volvo XC60 opinie, oceny użytkowników, Volvo XC60 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo XC60

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

9.67/10

Volvo XC60 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 11.00
trasa -.--/-.-- 11.00
cykl mieszany -.--/-.-- 11.00

XC60

OCENY VOLVO XC60


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód wart ceny. Właściwości jezdne, komfort, niezawodność, bezpieczeństwo. Ładna sylwetka. Łatwo dający się powiększyć bagażnik.
Opinia o układzie napędowym:
silnik daje frajdę z jazdy powyżej 2000 obr. Przyśpieszenie potrafi wgniatać w fotel. Szczególnie dynamiczne wyprzedzanie powyżej 100 km nawet na 6 biegu czuć wtedy te 200koni. Poniżej setki wymaga redukcji do 5 a nawet 4 biegu.
Opinia o komforcie:
Bardzo dobry komfort jazdy. Super pozycja wygodna do siedzenia. Jazda nawet powyżej 1000 km nie stanowi problemów i nie przyprawia o ból pleców. Wyciszenie dobre. Samochód przestronny ale 5 osób dorosłych to raczej max na dystansie do 200 km. Z tyłu mieszczą się osoby nawet 180 cm wzrostu...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu miejsca wystarczająco dla osó każdego gabaryty i postury. Z tylu znacznie mniej ale wystarczająco. Ergonomia bardzo dobra oprócz umiejscowienia przycisku hamulca ręcznego z lewej strony obok przełącznika świateł , włączenie i wyłączenie wymaga pochylania się do przodu wkurzaj...
Opinia o układzie jezdnym:
Napęd na cztery koła działa, szczególnie przydatny w czasie nagłych skrętów na śliskiej nawierzchni i zimą. Komfort jazdy prawie jak w normalnej osobówce. Na zakrętach auto pochyla się i trzeba się do tego przyzwyczaić tym bardziej odczuwalne bo fotele znacznie wyżej umieszczone niż ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jeżdziłem kilkudziesięcioma samochodami. To volvo jest najlepsze pod każdym względem.
Opinia o nadwoziu:
ocena przestrzeni moze nie być subiektywna gdyż jestem dużym facetem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jak będę zmieniał kupię drugi ale... poczekam na hybrydę! nie kupię jasnej tapicerki i manualnej skrzyni.
Opinia o układzie napędowym:
Mój błąd to zakup z manualną skrzynią biegów. Trzeba się namachać żeby nie szarpał. Do tej mocy musi być automat.
Opinia o nadwoziu:
Kolejny błąd to jasna tapicerka. Nie ma szans na utrzymanie idealnej czystości.Ładnie wygląda ale niepraktyczna. Odradzam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


JEDYNĄ WADĄ JEST SPALANIE ORAZ MAŁY BAK.
Opinia o układzie napędowym:
BEZ UWAG
Opinia o nadwoziu:
BAGAŻNIK TROSZKĘ ZA MAŁY - WSZYSTKO KOSZTEM ŚCIĘTEJ SYLWETKI
Opinia o układzie jezdnym:
cZUJNIKI PRZÓD/TYŁ + KAMERA COFANIA - BEZ TEGO NIE ZAPARKUJESZ :)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLVO XC60

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 83.33% głosów 5
Raczej tak 16.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.7/10
Parkowanie
9.5/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.8/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
9.5/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.7/10
Elektronika
9.7/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
7.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Napęd 1
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Wnętrze 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volvo XC60 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X3.

  Volvo

  XC60

  BMW

  X3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volvo XC60

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotr

liczba głosów: 4

Volvo XC60 2400 201KM 2012r. terenowy

Ocena ogólna
Samochód wart ceny. Właściwości jezdne, komfort, niezawodność, bezpieczeństwo. Ładna sylwetka. Łatwo dający się powiększyć bagażnik.

Układ napędowy
silnik daje frajdę z jazdy powyżej 2000 obr. Przyśpieszenie potrafi wgniatać w fotel. Szczególnie dynamiczne wyprzedzanie powyżej 100 km nawet na 6 biegu czuć wtedy te 200koni. Poniżej setki wymaga redukcji do 5 a nawet 4 biegu.

Widoczność
Szczególnie Widoczność do tylu ograniczona. Wystarczają czujniki zbliżeniowe. W moim egzemplarzu nie mam czujników z przodu, czasami przydałyby się, szczególnie przy parkowaniu w parkingach przodem do ściany, nigdy nie wiadomo czy mamy jeszcze 30 cm luzu czy jedynie 10 cm, ale ich brak nie jest bardzo uciążliwy.

Komfort
Bardzo dobry komfort jazdy. Super pozycja wygodna do siedzenia. Jazda nawet powyżej 1000 km nie stanowi problemów i nie przyprawia o ból pleców. Wyciszenie dobre. Samochód przestronny ale 5 osób dorosłych to raczej max na dystansie do 200 km. Z tyłu mieszczą się osoby nawet 180 cm wzrostu.

Nadwozie
Z przodu miejsca wystarczająco dla osó każdego gabaryty i postury. Z tylu znacznie mniej ale wystarczająco. Ergonomia bardzo dobra oprócz umiejscowienia przycisku hamulca ręcznego z lewej strony obok przełącznika świateł , włączenie i wyłączenie wymaga pochylania się do przodu wkurzające szczególnie jak stoicie pod górkę. Wykończenie bardzo solidne, nawet po 4 latach nic nie skrzypi, wszystko wygląda jakby wyjechało z salonu.

Układ jezdny
Napęd na cztery koła działa, szczególnie przydatny w czasie nagłych skrętów na śliskiej nawierzchni i zimą. Komfort jazdy prawie jak w normalnej osobówce. Na zakrętach auto pochyla się i trzeba się do tego przyzwyczaić tym bardziej odczuwalne bo fotele znacznie wyżej umieszczone niż w normalnie. Układ kierowniczy może to nie jest bmw czy audi ale w zupełności wystarczająco precyzyjny. Wspomaganie dobrze dopasowane. Wymaga sporo miejsca do zaparkowania, samochód szeroki.

Naprawy
Prawie 5 lat bez wymiany elementów. Przejechane 120 tyś km.

Wentylacja i ogrzewanie
OK, bez zastzreżeń.

Elektryka/elektronika
4 lata bez zastrzeżeń i usterek.

Pełna opinia o Volvo XC60 2400 201KM 2012r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Volvo XC60: inne, terenowy

Volvo XC60: olej napędowy, turbo diesel

Volvo XC60: 2.4, 2.5

Volvo XC60: 2012, 2011, 2010, 2009