Volvo XC70 opinie, oceny użytkowników, Volvo XC70 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo XC70

Liczba ocen: 16

Średnia ocena:

9.06/10

Volvo XC70 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.97/12.75 10.75
trasa 9.94/10.80 8.50
cykl mieszany 11.01/11.70 9.75

XC70

OCENY VOLVO XC70


Ogólna ocena:  

9/10


maly miejski czolg z wyciszonym i bardzo komfortowym wnetrzem. Rodzinny samochod idealny na wyjazdy poza miasto. Ze wzgledu na gabaryty i spalanie raczej nie najlepszy jako auto do codzinnego poruszania sie w miescie.
Opinia o układzie napędowym:
D5 to calkiem zwawy silnik diesla o duzej kulturze pracy i zminimalizowanym klekotaniu .Wiecej niz dobre przyspieszenie do ok 120 km/h. Silnik niestety placi niezwyklym jak na diesla apetytem na paliwo za swoje sympatyczne osiagi.
Opinia o komforcie:
idealny samochod dla rodziny 2+2.
Opinia o nadwoziu:
wykonczenie bez pudla w konwencji surowej skandynawskiej stylistyki. Bardzo tradycjonalny w koncepcji stylistycznej - bedzie sie podobal wszystkim konserwatywnym wielbicielom 4-ch kolek.
Opinia o układzie jezdnym:
troche niezgrabny w parkowaniu. mam auto z regulowanym stopniem wspomagania - w opcji srednia sila wspomagania nawet plec piekna nie ma klopotow z manewrami parkowania
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Świetny samochód, świetny silnik. W warunych zimowych a zwłaszcza w dużym śniegu napęd na 4 koła niezastąpiony. Wygrzebywałem sie z nieprawdopodobnych zasp a jazda po zaśnieżonej drodze nie przyprawia o szybsze łysienie.
Opinia o układzie napędowym:
silnik malina, naprawde świetne osiągi przy małym apetycie na paliwo. i ten dzwięk. Bajka. Aż chce sie jechać.
Opinia o komforcie:
mógłby być troche lepiej wyciszony. Nie ma tragedii ale do euforii troche braknie.
Opinia o nadwoziu:
Jeździłem już mniejszymi samochodami i w środku było więcej miejsca. Bardzo go nie brakuje, a tunel środkowy bardzo szeroki. Człowiek sie czuje jak w kokpicie myśliwca.
Opinia o układzie jezdnym:
samochód nawet przy wiekszych predkosciach prowadzi sie jak przyklejony. to napewno zaleta, ale dla mnie troche za twardy. masz wrazenie jakby koła miały po 4 atmosfery.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Auto jest zbyt miękkie na Polskie pokręcone drogi. Na zakrętach lekko odchodzi - albo sprawia takie wrażenie Na autostradzie rewelacja, w górach daje rade - chociaż automat nie koniecznie jest komfortowy. Generalnie od 9 do 9+. Nie jest to na pewno auto w teren, raczej komfortowa limuzyna z mo...
Opinia o układzie napędowym:
No a przyśpieszenie 120 w górę to nawet 11
Opinia o układzie jezdnym:
Auto ma czujniki parkowania więc nie mam problemu na mieście. Zwiększony prześwit powoduje, że autkiem lekko buja, trzeba się przyzwyczaić i nie wchodzić w łuki zbyt szybko.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
obroty w granicach 2500-3000 i autko leciało
Opinia o komforcie:
nie mam zastrzeżeń
Opinia o nadwoziu:
bez zastrzeżeń
Opinia o układzie jezdnym:
autko rewelacyne w trudniejszy teren i na nasze drogi mocne zawieszenie z małym mankamentem simerbloki do wymiany co 30-40 tys nie duży koszt bardzo wygodne przestronne dla rodziny z dziecmi idealne zapakujesz wszystko poza tym 2 zintegrowane foteliki dla dzieciaków bez wstawiania fotelika 2 ruch...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Kocham te auto następny będzie XC 60
Opinia o układzie napędowym:
Jedzie jak torpeda. Przyśpiesz jak samolot.
Opinia o komforcie:
Nie zamienię go na Mercedesa. Mercedesami jeżdżą dziadki i snoby. Bemkami łyse pały, i niedowartościowani dżentelmeni. Volvem jeżdżą ludzie z klasą .
Opinia o nadwoziu:
Wszysttko tak jak powinno być. Czyli wszystko na swoim miejscu.
Opinia o układzie jezdnym:
To świetne auto. B Spisuje się bez niespodzianek. Niestety polskie drogi również i dla Volvo dają w kość. I trzeba kontrolować zawieszenie (końcówki ,drążki). Na szczęście nie jest to kosztowne. Oczywiście poza autoryzowanym serwisem, Bo tam ceny są z kosmosu.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY VOLVO XC70

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 87.50% głosów 14
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 12.50% głosów 2
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.8/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Napęd 2
Niezawodność 2
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Spalanie 1
Widoczność 1
Inne 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volvo XC70 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Subaru Outback.

  Volvo

  XC70

  Subaru

  Outback

Zobacz również opinie:

Volvo XC70: kombi, terenowy

Volvo XC70: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo XC70: 2.4, 2.5

Volvo XC70: 2010, 2008, 2006, 2005, 2004, 2002, 2000