Volvo XC 90 opinie, oceny użytkowników, Volvo XC 90 spalanie 2.5 (strona 1)

Opinie o samochodach Volvo XC 90

2.5

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 9.00/10

Volvo XC 90 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
16.75/19.33
10.00
trasa
12.80/13.13
7.00
cykl mieszany
15.80/17.77
9.00

Oceny VOLVO XC 90

2009-07-12

Ogólna ocena:

10/10

zalety : kozak wielkosc i przyjemnosc jazdy, mocno biznesowy i prestiżowy, wspaniały dla rodziny minusy : przy jezdzie na gazie czasem pali sie check
Opinia o komforcie:
jak dajesz buta to troszke go slychac jak sie wkreca na obroty
Opinia o nadwoziu:
swietne duze auto ;lepsze od x5, ml; mało ktore auto rowna sie z nim pod wzgledem wielkosci, komfortu i wygody. jedziesz jak lord wysiadasz po 500 kilometrach bez bolu plecow, rewelacja ,polecam
Opinia o układzie jezdnym:
troszke za mały skret

2012-01-05

Ogólna ocena:

9/10

Zasadnicza wada jest wysokie zuzycie paliwa.Samochod wrecz zada od kierowcy wysoko oktanowego paliwa ,im wiecej oktan tym miejsze zyzycie i tu pokazuje sie to przejzyscie.Pozatym auto duze z napedem glownie na przod co daje maly skret przednich kol wiec parkowanie jest jakby na dwa razy.Wszystko inn...

2010-10-22

Ogólna ocena:

8/10

luksusowy wielki samochód ogólnie oki!!
Opinia o układzie jezdnym:
auto naprawdę komfortowe choć trzeba się przyzwyczaić do charakterystycznej pracy zawieszebia (dość głośne) Dość dużo pali lpg po mieście 20l, ale na trasie potrafi 13l/100km wersje z USA są b. bogato wyposażone ja taki posiadam . Jest luksusowo!!!

Średnie oceny VOLVO XC 90

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
83.33%
głosów 5
Raczej tak
16.67%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
9.8/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.8/10
Możliwość aranżacji
9.3/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Wnętrze
1
Napęd
1
Układ jezdny
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Układ jezdny
1
Komfort jazdy
1
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo XC 90 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X5.

Zobacz również opinie:

Volvo XC 90: kombi, terenowy, van

Volvo XC 90: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo XC 90: 2.4, 2.5, 2.9, 3.2, 4.4

Volvo XC 90: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003