Volvo XC 90 opinie, oceny użytkowników, Volvo XC 90 spalanie (strona 2)

Opinie o samochodach Volvo XC 90

Liczba ocen: 28

Średnia ocena: 8.61/10

Volvo XC 90 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
15.59/18.50
10.60
trasa
11.41/13.32
8.37
cykl mieszany
13.47/16.88
9.83

Oceny VOLVO XC 90

Slawomir2011-02-13

Ogólna ocena:

7/10

do powyzszych: nie podoba mi sie obsluga volvo.
Opinia o układzie napędowym:
od kilku mcy jezdze na lepszej mocy i jest lepiej, chociaz i tak za malo. 185KM to zenada na takie auto. standard powinien byc 240. silnik stary technol., ladne brzmienie.zimny-klekocze
Opinia o komforcie:
Fotele przednie-miale nadzieje na lepsze trzymanie boczne. Komfort jest na pewno, ale po 15h jazdy i tak masz dosyc. myslalem,ze bedzie lepiej.
Opinia o nadwoziu:
jakosc materialow-za tyle kasy spodziewalem sie braku problemow, ale skrzypia plastki w srodku (podlokietnik)
Opinia o układzie jezdnym:
dosc dobry, ale awaryjny - lozysko(50k), piasta(60k)+tarcze,

2011-02-12

Ogólna ocena:

8/10

Bardzo przyjemna jazda , wygodne wsiadanie i wysiadanie , kawał dobrego rodzinnego auta
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 3.2 daje radę , jak na taką masę i gabaryty to całkiem przyjemna jazda
Opinia o komforcie:
Cicho , dobrze wyciszony od silnika i od opływającego powietrza.
Opinia o nadwoziu:
Ergonomicznie,i bez zbędnych gadżetów
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo przyjemne w prowadzeniu , sporo miejsca w środku no i bagażnik po złożeniu 2 tylnych siedzeń naprawdę spory. Instalacja Gazowa BRC ( ok 50 zł 100 km po mieście).

2009-07-12

Ogólna ocena:

10/10

zalety : kozak wielkosc i przyjemnosc jazdy, mocno biznesowy i prestiżowy, wspaniały dla rodziny minusy : przy jezdzie na gazie czasem pali sie check
Opinia o komforcie:
jak dajesz buta to troszke go slychac jak sie wkreca na obroty
Opinia o nadwoziu:
swietne duze auto ;lepsze od x5, ml; mało ktore auto rowna sie z nim pod wzgledem wielkosci, komfortu i wygody. jedziesz jak lord wysiadasz po 500 kilometrach bez bolu plecow, rewelacja ,polecam
Opinia o układzie jezdnym:
troszke za mały skret

2010-11-04

Ogólna ocena:

9/10

samochód nie jest idealny, ale dla tych którzy szukają dyskretnego prestiżu, komfortu i elegancji to jest to, ci którzy potzrbują "lansu" kupują inne marki, przy swojej cenie (na rynku wtórnym) wydaje mi sie że nie ma konkurencji, brakuje już mu jednak powiewu nowoczesności, szc...

2011-02-15

Ogólna ocena:

9/10

Samochód bez większych wad.Wysokiej klasy komfort jazdy a w ciężkich warunkach zimowych-bardzo wysoki.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo dobrze sobie radzi z taką dużą masą.Przy włączonym radiu,gdyby nie obrotomierz to w ogóle nie wiedziałbym,że samochód zmienia biegi.
Opinia o komforcie:
Po prostu luksus.
Opinia o nadwoziu:
Jakość materiałów-skóry i plastików nieporównywalnie wyższa niż w innych markach.Stosunkowo niewiele miejsca na 6i7 fotelu.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód pięknie się prowadzi.Po prostu płynie po drodze

Średnie oceny VOLVO XC 90

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
75.00%
głosów 21
Raczej tak
21.43%
głosów 6
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
3.57%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
8.7/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.3/10
Wyciszenie
8.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.1/10
Możliwość aranżacji
8.9/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.8/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
7.9/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
13
Wnętrze
4
Układ jezdny
2
Napęd
1
Nic
1
Niezawodność
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
8
Awaryjność
3
Spalanie
3
Układ jezdny
3
Widoczność
1
Wnętrze
1
Komfort jazdy
1
Napęd
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volvo XC 90 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X5.

Zobacz również opinie:

Volvo XC 90: kombi, terenowy, van

Volvo XC 90: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volvo XC 90: 2.4, 2.5, 2.9, 3.2, 4.4

Volvo XC 90: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003