Wartburg 353W opinie, oceny użytkowników, Wartburg 353W spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Wartburg 353W

Liczba ocen: 2

Średnia ocena: 8.00/10

Wartburg 353W spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.00/-.--
-.--
trasa
8.40/-.--
-.--
cykl mieszany
8.75/-.--
-.--

Oceny WARTBURGA 353W

2010-01-18

Ogólna ocena:

8/10

Mój pierwszy samochód,który miał trochę wad,ale więcej zalet.Kawał porządnej,paliwożernej limuzyny :)
Opinia o układzie napędowym:
Dwusuw o niedużej pojemności,ale jeździł świetnie :)
Opinia o komforcie:
Rewelacyjna wygodna limuzyna,tylko trochę głośna i niestabilna.Ogólnie jeśli nie było za szybko,to bardzo wygodnie
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca z przodu i z tyłu,piwnica zamiast bagażnika.Nadwozie to największy atut tego auta.Denerwujące tankowania(paliwo+olej)
Opinia o układzie jezdnym:
Auto na ramie,przez co miało się wrażenie że prowadzi się wersalkę na kołach.

Zbyszek2011-07-02

Ogólna ocena:

8/10

Duże wygodne auto z przestronnym bagażnikiem, mało awaryjne. Ewentualne naprawy można zrobić samemu. Zero elektroniki - praktycznie nic się nie psuje.

Średnie oceny WARTBURG 353W

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 2
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
4.5/10
Układ kierowniczy
5.5/10
Hamulce
4.5/10
Parkowanie
6.0/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
7.5/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.5/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
5.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
4.0/10
Możliwość aranżacji
3.0/10
Karoseria
6.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.5/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
6.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.5/10
Elektronika
6.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Wartburg 353W brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat 125.

Wartburg 353W

Fiat 125

Fiat 125

Zobacz również opinie:

Wartburg 353W: sedan (limuzyna)

Wartburg 353W: benzyna

Wartburg 353W: 1.0

Wartburg 353W: 1984, 1975

Inne modele

Wartburga: Wartburg 1.3, Wartburg 353W